Az idén átlagosan 307 forintos euróárfolyammal számol a kormány – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken a TV2 Mokka című műsorában.

A tárcavezető hozzátette: a helyzet jelenleg ennél sokkal kedvezőbb.

A csütörtökön közzétett első negyedévi 3,5 százalékos éves GDP-növekedésről hangsúlyozta, hogy várakozások felett teljesített a magyar gazdaság az első negyedévben. A régióban éves összevetésben a harmadik helyen áll az ország Románia és Lengyelország mögött.

Szavai szerint, ha a 28 tagállam között dobogós helyet tudunk elérni a növekedéssel, akkor nincs ok panaszra.

Varga Mihály arra számít, hogy a folyamatok tartósak maradnak az év egészében, így a növekedés az év egészében 2,5 százalék lehet.

Kitért arra is, hogy a lakossági rezsicsökkentés után a gazdasági szereplők költségeit szeretnék mérsékelni.

"Magyarországon az az időszak fog elkövetkezni, amikor a profitot nem egy energiaszolgáltató teszi zsebre, hanem lehetőség szerint ez szétterül a gazdaság egészére" – fogalmazott. Kijelentette: olcsóbb lesz az áram, a gáz a lakosságnál, és a vállalkozásoknál is. Ezzel tud a gazdaság egésze versenyképesebb lenni – mondta.

Úgy vélte: Európában az energiaár sokkal magasabb, mint Amerikában vagy Ázsiában, a versenyképességet ezért az energiaárakon keresztül érdemben lehet javítani.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gomez
Mihály, Mihály! csalódtam ! Önben! Azt hittem ennyire nem lesz elkötelezve a főnökének ennyire. Vagy már önnek is az írja a mondókát aki az egész bagázsnak? Hát ebben az országban csak egy ember tudja megírni a "tutit"? 2013-ban azt nyilatkozta Kálmán Olgának, hogy a gazdaságunk 280-285 ft.körüli euróra van berendezkedve.
Senara
Megmentjük a devizahiteleseket Megmentjük a devizahiteleseket Megmentjük a devizahiteleseket Megmentjük a devizahiteleseket . Megmentjük a bankokat is
postamester
@gomez: Persze...mert ennyiért vették akkor, ma meg ennyiért adják el...
De nem kis tételben !!
coyote3
Misi misi! A segged és az agyad tartalma helyet cserélt...
adrenalink
Akkó kőcségvetés módosítás leszen, mert decemberben 300 Ft alatti /298?/ árfolyamon lett tervezve, és elfogadva az idei év...
Igazi Trebics
"Magyarországon az az időszak fog elkövetkezni, amikor a profitot nem egy energiaszolgáltató teszi zsebre, hanem lehetőség szerint ez szétterül a gazdaság egészére"

Kedves Mihályom! Most azt kéne még elmagyaráznod, hogy mi az a profit! Ha nem tudnád, kies kis hazánkban a cégeknek van adózás előtti és adózás utáni EREDMÉNYE! Profitról nincs sehol szó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.