Bajnai Gordon is részt vesz a hétvégén a Dániába összehívott Bilderberg-találkozón – tudta meg az Origo.

A zártkörű csoport legutóbb azután lett téma Magyarországon, hogy a Magyar Nemzet azt írta, hogy egy Magyarország elleni összeesküvés is témája volt a tavalyi találkozón.

A Bilderberg-csoport egy jellemzően befolyásos emberekből (politikusokból, tudósokból, cégvezetőkből) álló zárt körű társaság, amelynek az első találkozóját 1954-ben tartották.

Az összejövetelt sok titok övezi, mert a résztvevők listáját ugyan mindig nyilvánosságra hozzák, ám az ott elhangzottak teljesen titkosak. A mostani ülést Henri de Castries, az AXA pénzügyi csoport cég elnök-vezérigazgatója vezeti, a meghívottak között olyan befolyásos emberek szerepelnek, mint a svéd külügyminiszter vagy a kanadai munkaügyi miniszter, a Saab és az Axel Springer vezetője, illetve Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter – olvasható az Origo cikkében.

Bajnai Gordon a lapnak azt mondta, nem tudja, hogy a Magyar Nemzet intézte-e el neki a meghívást, de köszönettel elfogadja.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Van akit meghívnak, mert elismert politikus, gazdasági szakember ! Van akit nem mert ... ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@spu00: :(
Maga, kedves spu00 csak a saját nyugdíjának reálértékét ismerheti,
amint a saját rezsicsökkenésének mértékét is!
A ksh által hozott adatokat nagy ívben lesajnálom,
részint, mert kozmetikázottak, részint mert az átlagból még Mari néni
nem tud többet költeni!
spu00
@bencemacska: Ha az Ön által felsorolt személyek hasonló eredményeket produkáltak volna, úgy felsorolnám, de nem tették.Pl. Surányi, eladta az állam aranytartalékát, igaz politikai segítséggel, vagy az MNB deviza adósságát átadta, mint független az államnak, s Horn becumizta.Ki tudta levinni az alap kamatot, egyik sem, de lehetne sorolni. Azt, hogy baloldalit nem emlitt, az arra jó, hogy ilyent nem tud.Még nem született olyan baloldali közgazdász, aki előre tudott volna gazdasági programot adni kedves pártjának. Csak utólagos közgazdasági vélemény alkotásra tudtak időt szakítani, de akkor már tudták a tutit.Pl. tud olyan szakembert mondani az Ön oldaláról, aki 2.000 milliárd növekedési hitelt biztosított az országban 2,5%-s kamattal ? Ne keressen, nem talál, csak hitel felvevési tanácsadót, abban erősek.
bögöly
@spu00: T.spu00!

Ezt Lázár sokkal egyszerűbben kimondta:- "mindenki annyit ér,amennyije van".D

Ez a rezsikamu meg egyszerűen felháborító.
Megemelem valaminek az árát 300%-al,s azt az összeget csökkentem 10%-al?
Nem vagyok egy közgazda,de annyira nyomi sem,hogy vessek erre egy halleluját!
bencemacska
@spu00: Mennyi volt az MNB kamat Járay Zsigmond jegybank elnöksége alatt? És miért? Ki most az MNB FEB elnöke?

Ps.: Nincs kedves pártom!!!
Sziszifusz
@spu00: Abban igaza van, hogy idén tavasszal a zöldség és gyümölcs ára kissé csökkentek. Azonban a többi élelmiszer ára folyamatosan emelkedik. Amikor a húsboltban a családanyák a rántani való hús úgy kérik, hogy: " kérek 3 vékony szelet sertéscombot", akkor már elég nagy a baj. Teszik ezt péntek délután a vasárnapi ebédhez bevásárlás közben.
Ön szerint miért van az, hogy a kisvárosban ahol élek a piactérhez tartozó üzletsoron bezárt a zöldséges, a vegyes élelmiszerbolt és a hentes ? Mindegyik évtizedek óta üzemelt.
Megmondom: nem volt volt fizetőképes kereslet !
A reálbérek emelkedésének átlaga pedig olyan mint amikor a nagypapa és az unoka átlagéletkorát számítják ki. Ez egyik 8 a másik 4 éves, átlagéletkoruk 44 év a legszebb férfikor.
Egyébként az Ön elfogultsága vitethetetlen.
coyote3
Micsoda??? Nem a NER nagy vezetőjét hívták meg??? Fegyverbe magyar!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.