A népesedési trendre a nyugdíjon keresztül is hatni kellene, vagyis járjon magasabb nyugdíj annak, aki gyereket nevel, és még több, ha a gyerek sokra viszi.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
Aha ha hülye a gyerek akkor meg ne legyen nyugdíj :)
Dr plágium
Egyébként a manapság az a gyerek tud tanulni és jól érvényesülni ahol a szülőknek vastag a pénztárcája. Akiknek van miből finanszírozni a felsőbb iskolákat, és kap a gyerek otthonról kezdő tőkét .
nemkati
"A Népesedési Kerekasztalt Dr. Pálinkás József, az MTA elnöke hozta létre..." ami abból a mozgalomból származik, amit 2009. nyarán a Dr. Kopp Mária által alapított a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alapján szerveződött.

Hát ez gyönyörű! Különösen az elnevezések, már-már könnyeket csalnak a szemembe az ilyen nemes törekvések, amik ilyen szívhez szóló neveken hívatják magukat. Kár, hogy a tettek tapasztalataim szerint fordított arányban állnak az elnevezésnek a nemes célkitűzések sugallatával. Akik egyszerű, kifejező - hamis nemzeti érzelmet, fellengzős magasabbrendűséget nem sugalló - neveket választanak maguknak, azoknak a tevékenysége előtt inkább emelek kalapot.
Dr. Felipe
Csak hát az okos gyerekek mikor felnőnek nem itt orbanisztánban fognak letelepülni és családot alapítani.
bakegya
@Dr. Felipe: egyértelmű a mai viszonyok között,de még ha marad is minimálbért sem éri el az aki egyáltalán talál munkát,mert minden foglalkoztató utál fizetni.(mi tartaná kükönben életszerüen fenn a korrupciót,ha nem az állam és a mentálhigéné mentes politikussok...)
Érdekes lesz ha ötleteléssel döntik be a még működő rendszert azzal az adóssághalmazzal és szoc háló nélkül-mert még a köztes áthidalást se fogják tudni megoldani-vagy nem is akarják-annakalapján semmiképpen ahogy felszámolta a vicctor a magánmegtakarításokat!
Nil
Hiába neveltem fel öt okos gyereket, nekem még nyugdíjam sem lesz nem hogy magas.
Majd kiderül hogy csak az ő gyerekeik okosak mert a pozíció fog számítani, azt meg ma osztogatják nem kiérdemlik. Nem írom le mivel. Ha megnézzük minden magas helyen hozzá nem értő - néha kifejezetten buta emberek vannak akik valahogy diplomához jutottak - sajnos van ötletem hogy - egy egyetemi tanár mesélte e történetet. MA igazából csak pénz kérdése hogy diplomája legyen az embernek. Azt meg begyűjtöttek már eleget

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.