Már vagy ötszázan gyűltek össze Budapesten, az Origo Dob utcai székháza előtt, ahol a hvg.hu szerint rendőrök videózzák a Sáling Gergő Origo-főszerkesztő kirúgása miatt alakult szimpátiatüntetés résztvevőit.

Potyaleső ellenzéki politikusok is ellepték a környéket, "hiába volt egyértelmű, hogy csak ártanak a megmozdulásnak" – írja ezt már az Index.

 Több százan tüntetnek az Origonál

Az origósok tucatnyinál is többen lehetnek az utcán, holott délután az a hír járta, hogy aki részt vesz a tüntetésen, másnap már be sem kell mennie dolgozni.

A résztvevő megafonon felolvasták négy hírportálnak, az Indexnek, a 444-nek, az Átlátszónak és az Origónak az állásfoglalását. Ebben szolidaritásukat fejezték ki az Origo szerkesztősége mellett, illetve kiálltak a sajtószabadságért.

A tüntetők a tervek szerint a Kossuth Lajos térre, a Miniszterelnökséghez vonulnak. A rendőrség biztosítja a menetet, a Teréz körutat a Nyugati tér irányába lezárták. Amikor az élen vonulók elhagyták a Nyugati teret, a tünettő csoport vége akkor volt a Podmaniczky utcánál.

Az Origo főszerkesztőjét, Sáling Gergőt hétfőn rúgták ki.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Az azért már túlzás, hogy egy párttag nem mehet el egy tüntetésre! Azt meg lehet követelni, hogy ne vigyen táblát, zászlót, ne szónokoljon,stb.

EMBERként lehessen ott!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gibgab
alternativa.kinja.com/eddig-es-eddig-se-1585279896

"Sáling Gergőt ma homályos körülmények között eltávolították az Origo éléről. A távozása mögött a legvalószínűbb, hogy politikai okok, illetve a Lázár Jánossal kapcsolatos tényfeltáró cikkek állnak.

Az aláíró blogok mélyen elítélik újságírók politikai okok miatt történő vegzálását, és azt, hogy főszerkesztőket mozdítsanak el székükből azért, mert a hozzá tartozó újságírók független sajtómunkásokhoz elvárt munkát végeznek.

Nem kérünk a sajtó politikai okokból történő korlátozásából, követeljük a sajtó szabadságát, a független újságírás korlátozatlanságát.

Várjuk a további csatlakozókat."
Törölt felhasználó
@human: Van egy, talán több fiatal generáció, akik eddig teljesen elhidegülten nézték a nagymagyar vsz mszp harcot. Egyik sem érdekelte őket, ez talán a választási eredményeken is meglátszik... Ezek a generációk viszont már romkocsmákban, utazó, nagyvilági szabad polgárok. Ezek a fiatalok egy valamire a kulturális és személyi szabadságukra nagyon érzékenyek. Csinálja csak a fidesz...:)
human
@ziziplanet: A NAV-nál Horváth András mellett a fiatalok szerveztek tüntetést. Az egyik szervezőt én is ismerem. Lehet, hogy romkocsmákba járnak és nem a luxusbárokban ünneplik a fideszt (fidelitas), de szerencsére érzékenyek a demokráciára és van bennük szolidaritás. Úgyhogy nincs szerencsére semmi veszve.
kkalman
Ez a tüntetés valaminek a kezdete, vagy csak egy gyenge kísérlet a valami kezdetére?
bakegya
@postamester: de ,az államtitkár vállalta,még a költségeket is.Ja, hogy utólag?-

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.