Egy másodikos gyerek remegve indul el az iskolába, egy másik a szombati foci helyett inkább hazamenne, és leülne az ágya szélére. A tanítás utolsó heteiben, amikor a témazárók egymást érik, sok kisiskolás produkálja ezeket a tüneteket. Miért kell ennyi dolgozatot írni év végén, mit tehetnének a pedagógusok, és számít-e valamit a beígért ajándék mobil? "Anyu, én ma felmondok" – mondta hétfő reggel az iskolába menet a nyolcéves Jánoska. Két hete minden napra jut legalább egy dolgozat, édesanyja szerint már a végkimerülés határán van a gyerek. "Kétórás nyelvtandolgozat, egyórás tollbamondás, majd másnap kétórás olvasás – ez volt a múlt hét. De ez a hét sem lesz jobb: környezet és matek nagydolgozat, pluszban még egy röpdolgozat is matekból" – sorolja a másodikos gyerek anyukája az elmúlt két hét iskolai számonkéréseit. A gyereken szerinte látszik, hogy iszonyatosan fáradt: az otthoni tanulás alatt egyre gyakrabban nem tudja olyan kérdésekre a választ, amikkel korábban nem volt problémája. A hétvégén pedig egy sportnapról is haza akart menni a kisfiú, mert a futkosás helyett inkább "szeretett volna leülni az ágya szélére".

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@pbalage: (Győr, Kazinczy) Bocsánat, hogyha kérdem:

ez az iskola a nyelvújító Kazinczyról kapta a nevét?
Mert akkor nem tudom megállni, hogy megjegyezzem:
"hullajó" kétszer
"Überzsírkirály"
"arra is tökre készülnek"
"flashmoboztak"

Ne haragudj, nem hagyhattam ki!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
@m.macskosz: :) azért fejlődök a korral...
m.macskosz
@pbalage: . A kölökkel én is így kömmunikálok:
bunkofon/sms:
"emilke ment"
:)
micfild
@pbalage: láthatod.. Mivel nemcsak Gimi-IFO van, hanem Vendéglátó- szakmunkás-képzés is... és ráadásnak odavitték a volt Jókait is. Ők meg éppen az Arany részben vannak "elszállásolva"
Tudod.. az átszervezések..Szentgyörgyiből-Audi.. Jókaiból- Szentgyörgyi.. Jókai meg menjen a Krúdyba mert ott elfér.
1500gyerek jár oda..
Tekla
Mért kell ennyi baromságot tanulniuk, ha azután kikerülve képtelenek önmállóan létezni.
JAJMÁR
@Szvetlana: 15:11 Visszacsatolásra szükség van, a felmérők azért kellenek, hogy a tanító, tanár lássa, hol áll a gyerek a tananyag elsajátításában..
Igazad van, az értékelés "milyenségén" múlnak a dolgok. Sokszor esik a szülő és a pedagógus is abba a hibába, hogy a gyereket és nem a gyerek munkáját értékeli. Attól remeg a gyerek, hogy őt magát "leértékelik", és ez bizony frusztráló.
Jankó123
Csúsztatásban levő kormánytagok gyötrik szerepléseikkel a zembereket!
:-(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.