Mintegy ezren gyűltek össze hétfőn este 6 órára a Kossuth térhez az Origo főszerkesztőjének kirúgása miatt – írja a hvg.hu.

A tüntetők a reklámadó ellen is tiltakoznak, valamint a civil szervezetek és a sajtószabadság mellett állnak ki. A beszédek után a résztvevők Budára vonulnak, a Magyar Telekom székházához.

A beszédek kezdetekor a tüntetők azt kiabálták: "Szabad ország, szabad média". A tüntetés első szónoka a színpadon mondta le a Magyar Telekomnál az előfizetését, majd Ferencz Gábor, az Átlátszó.hu munkatársa beszélt arról, hogy az Alkotmánybíróság, valamint az egyéb fékek és ellensúlyok lebontása után a kormány most a sajtót akarja lebontani.

A hvg.hu munkatársai a tüntetők között látták Tamás Gáspár Miklóst, Bródy Jánost, Kulka Jánost és Bauer Tamást is, a tömeget nem csak fiatalok alkotják, idősebbek is vannak közöttük, de sokan érkeztek biciklivel. A politikusok közül feltűnt Szabó Rebeka és Szabó Tímea is. A tüntetők között járó aktivisták pénzt szednek a rendezvény költségeire, kihelyezett laptopoknál pedig a Kettős Mérce hírlevelére lehet feliratkozni.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Ennél szarabb, élhetetlenebb, nulla jövőképűbb ország nincs még egy az EU-ban! Az áfa a legmagasabb, az adó a legtöbb ( 45) A fizetések meg a legkevesebbek! A béka segge alatt, ami az éhenhaláshoz is kevés! Orbanisztánban nem demokrácia, hanem diktatúra van! Kuss a neved! Dolgozz alamizsnáért mint egy rabszolga!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dzurinda
@szandokan: A mondat helyesen úgy hangzik, hogy a fiatalokat egyik párt sem tudja megvezetni, az interneten nagyon gyorsan tájékozódnak mindenről.
JAJMÁR
@Horizont: Szuper család vagytok :)
Gratulálok a nevelésedhez, és a fiadnak , remélem hallunk még róla és megismerhetjük :)
JAJMÁR
@Horizont: 16:02 Megértem, hogy ott az aggodalom benned, de biztos, hogy van olyan "okos", hogy ez nem történik meg.
mariaberta
Ezrek? Hány ezrek? Kevés!!! Sok ezer kell, mert ezek azt hiszik övék az ország, a dicsőség a hatalom, Ámen.
csip-csop
@JAJMÁR: nem azèrt akarok menni, hogy 1 milliomodik legyek, hanem azèrt, hogy segitsek megvàltoztatni a rendszerunkon, de ugyse lehet, se igy se ugy. akkor minek menjek
kukac50
Egy olyan ember aki milliós fizetéssel megszavazza,hogy emberel éljenek meg 28 ezer és 47 ezer forint közötti összegből.
Gerinctelen senki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.