Három év alatt minden második onkológiai beteg, azaz mintegy 80 ezer páciens tűnt el a kórházi fekvőbeteg-ellátásából, legalábbis papíron, és nyoma veszett annak a 229 ezer ápoltnak is, akiket a 2010-ben még meglévő mátrix osztályokon kezeltek – derül ki egyebek mellett a PX Consulting egészségügyi tanácsadó cég legújabb elemzéséből.

Az elemzés szerint a hosszú ideje ígért hatékonyabb betegút-szervezés jele lehet, hogy a kórházakon-osztályokon belüli áthelyezések száma 2013-ban 9 százalékkal növekedett 2010-hez képest. A kórházi halálozások száma három év alatt minimálisan, 1 százalékkal nőtt.

A terveknek megfelelően ugrásszerűen, 65 százalékkal növekedett az egynapos beavatkozások száma, 2013-ban elérve a 215 ezer esetet. Az átlagos ápolási idő minimálisan, 5,33 napról 5,15 napra csökkent. Ami viszont igen meglepő: csökkent az összegzett ágykihasználtság, a 2010-es 71,6 százalékról 70,4 százalékra – írja cikkében a Napi.hu.

Az ellátott betegek számát illetően a legnagyobb növekedést az arc-állcsont és szájsebészeti osztályok mutatták (49 százalék), de jelentős a forgalomnövekedés a szemészeti osztályokon is (22 százalék).

A szemészeti fekvő-beteg ellátás izmosodása mellett ugrásszerűen erősödött az egynapos szemészeti ellátások száma is, egészen pontosan 22 814-ről 66 803-ra, ami 192 százalékos emelkedés három év alatt.

Az bizonyos, hogy a betegszámok három év alatti átalakulása dominánsan finanszírozási szempontok szerint történt, a kórházak számára hasznot teremtő ellátások irányába tolva el a rendszer működését – írja a Napi.hu.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ez az idiota kormany az osszes raszavazo barommal egyutt ide jutatta Magyarorszagot...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
Valami idióta úgy gondolta,hogy az orvoslás a 21.században az elsős, másodikas általánosiskolai szinten működhet jól.
Bevezetésre került a pontrendszer.Vannak bizonyos gyógyellátások melyek több pontot érnek s sajna a pontok után érkezik a zseton.
pityuka
Hazudtok mocskos népnyúzó brigantik. Éjjel nappal hazudtok. Potenciális gyilkosok vagytok.
darwin
Étel-allergiás lettem.A háziorvosom nem írhat fel allergiás vérvételi beutalót,csak a belgyógyász.A belgyógyászatra adott tehát beutalót.Beballagtam április végén.Augusztusra kaptam időpontot.Addig vakarózom.Ők is.
human
Nem tűntek el a betegek, csak keresik a dokit.
Nálunk egy orvosra két osztály jut. Gyakorlatilag lehetetlen, hogy felelősséggel tudjon mindenkivel foglalkozni. Itt már a hálapénz sem segít, mert egy nap 24 órából áll akármennyit fizetnek.
qxy
Csodálkoznak? Nép írtás van! !
Kíváncsi vagyok azt hiszem jövőre már büntetendő cselekmény lesz a Kemoterápia. de ha sikerül az orvosoknak elhúzni akkor késik. mert ez nagy üzlet. az egyik ismerősnek is ezt " akarták adni és meg kérdezte.- Nem volna valami más módszer esetleg?
A válasz,- De asszonyom Ki lehet menni a rendelőből. Lettem volna ott! Az ablakon repült volna a doki. Egyszer meg tettem egy szülésszel amikor a haverral mentünk be mert a neje szült. Közölte a doki, semmi bánatos arccal..- Meg halt a baba. Tudja minden szakmába van egy két selejtes munka . Nálunk ez az . Köpni nyelni nem tudtunk de a doki a fali fogasra fel lett akasztva és elől a fogait nem találta . Selejt? ? Adok én neked .- zutty. .
csa-csa
@pityuka: így igaz! egytől egyig ábc szerint odafent!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.