Kormányzati szereplők és fontos gazdasági vezetők lehallgatott beszélgetései miatt áll a bál Lengyelországban. A Wprost által nyilvánosságra hozott, titokban készült hangfelvételek szerint a lengyel elit nagyon rossz véleménnyel van Orbán Viktorról – írja a Gépnarancs.

A lengyel állami olajtársaság, az Orlen vezére, Jacek Krawiece február 9-én a lengyel kormányszóvivővel, Paweł Graś-sal folytatott beszélgetése alkalmával állítólag úgy fogalmazott, hogy „Orbán leszopta Putyint".

Krawiec azt is mondta: „baszd meg, Putyin felcsapott farokkal" sétál örömében. A lengyel gazdasági vezető eztán megemlíti, hogy a magyarok orosz atomerőművet építenek, és ehhez 10 milliárd eurós orosz hitelt vesznek igénybe.

A Wprost hétfőn nyilvánosságra kerülő felvételein Orbán mellett mások is (köztük a britek, a franciák és az amerikaiak is) megkapják a magukét. Krawiec magyar kollégájáról, a Mol-t vezető Hernádi Zsoltról is pikáns dolgokat mondott, a Wrpost cikkének  ez a része máris megjelent a Kapitalizus blogon. Mitrovits Miklós fordítása szerint:

Jacek Krawiec (a PKN Orlen igazgatója: "Na figyelj, mondok nektek még egy ügyet. Kurva életbe, hogy különbözünk mi a magyaroktól. Elmentem ezzel Hernádihoz (Hernadiego), mert ő nem hagyhatja el Budapestet, kérdezem tőle: és te, hány évet kapsz? És ö így ...mosolyogva, lazán, mondja: Figyelj, a jogászaim találtak valamit, hogy ebben a témában az ügyet bármelyik EU-s országban folytatják le és az ítélet felmentő lesz, akkor az minden EU-s országnak el kell ismernie és utazhatok Európába. Én mondom: Magyarországon lesz a per? Ő mondja: Persze. Én mondom, de tudod, hogy ez eltart két, három évig. Ő mondja: nem, áprilisban lesz ítélet. És ül mellette a jogi ügyek igazgatója, egy ilyen nagyon önelégült vendég. Ábel. És ő nevetve mondja: Ábel, mondd meg Jaceknek, ki fog engem vádolni ebben a perben Magyarországon? És Ábel mondja: a feleségem. El tudjátok képzelni ezt a helyzetet? A feleség az ügyész, az ítélet felmentő, minden elintézve. El tudjátok ezt képzelni nálunk?
Zdzisław Gawlik: Lehet, de mi nem tudjuk.
Włodzimierz Karpiński: Erről álmodik Kaczynski. Ilyen a belpolitikai helyzet."

Az is nyilvánossá vált, hogy több, különböző helyszínen folytatott beszélgetést is lehallgattak – egyelőre nem tudni kik és milyen célból – olvasható a Gépnarancs cikkében.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
Na most johetnek a cofosokhoz tuntetni...
Hehehe...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jankó123
Putyiiint?
Kár, mert az enyém mellett sem áll fogalomirányító rendőr!
:-)))
köhögő bolha
Wlodzimierza Karpinski miniszter és Jacek Krawiec Orlen közötti beszélgetés bárhol előfordul Magyarországon,sokan így vélekednek a teknyővájó miniszterelnökről!
Szvetlana
@human: 8.31 Az igaz, hogy a nyugati nagyhatalmak sem értik, hogy mire föl ez a nagy Orbáni_Putyini összeborulás, mint ahogyan mi sem értjük.
De az biztos, hogy még mindíg Putyin az egyik világi nagyhatalom első embere, igen nagy befolyással bír. Ez a leszopási hangfelvétel nem tudni, hogy mit vált ki a két félből. De hidd el nekem, hogy ennek még lesz folytatása. Ismerve Orbánt és ismerve Putyint.
coni
Ritkán esik szó itthon róla, hogy az átlag magyarnak ez megfelel, különben másképpen lenne. Más népek alakítják a sorsukat, a magyarokat mindig is kielégítette, hogy másokat hibáztatnak saját butaságukért.
10 Millió ember hibáztat egyet az ország lecsúszásáért... Szomszédaink nem így látják.
kukac50
Az igazságszolgáltatás alkalmatlanságát lehet érzékelni ebben a cikkben.
picike
nem csodálkozom nem nehéz ma már hallgatózni se , de aki hallgatódzik az bünös tehát hallgason is el a dologról nem is biztos ő mondta össze lehet vágni a szavakat is jó a technika már

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.