Jelentős terhet jelent majd a bankszektor számára a devizahiteles mentőcsomag. Az árfolyamrés visszafizetése 50-60 milliárd, az egyoldalú kamatemeléseké 400-450 milliárd forint lehet. Gyurcsik Attila...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Minden rosszban van valami n jó, most rossz a bankoknak, ha vissza kell fizetniük a jogtalanul felvett összegeket, jó a hitelesnek, mert kap némi pénzt.
Az árfolyamrés országos összege azért nem olyan kis pénz, s ez megjelenhet, mint vásárló erő. Így is nagyon elgyengült ez az erő.
Vigasztalja a bankokat, hogy eddig olyan pénzt használhattak, ami nem illeti meg őket.
Egy szerződést illik mindkét fél jóváhagyásával módosítani, az egyoldalu kamatemeléssel bizony a hiteleseket fosztogatták, akkor ezután illik visszaosztogatni a jogtalanul elvett összegeket.
Legalább megtanulják a bankok tisztelni a hitelest, akiből élnek.
Csizmás Kond
Szóval buknak a bankok...na de ha ugyanazt egy magánuzsorás csinálja akkor azt mát gazembernek nevezik.
Január
@Horizont: Engem azért az is érdekelne, hogy akik már visszafizették a hitelüket vajon kapnak-e vissza valamennyit az árfolyamrésből, az egyoldalú kamatemelésről nem is beszélve. Avagy a bank a hiteltörlesztéssel a pénzénél van, azután utána az özönvíz?
Január
@Horizont:Van egy mondat a cikkben, ami szerintem segíthet a megértésben. " A kormány álláspontja szerint ugyanis az elévülés csak a szerződés lezárulta után indulhat el."
Ezt én a következők szerint értelmezem. Pl. Mi kifizettük a hitelünket a hitel lejárat előtt 2,5 évvel. Ez tavaly szeptember elején volt. Ezzel lezárult a bankkal a szerződésünk. Az elévülési idő tehát ekkor szeptemberben már megkezdődött, az 5 évből eltelt 10 hónap lassan.
Nagyon remélem, hogy ez lesz az értelmezés.
Más kérdés a banki értelmezés ők az utolsó 5 évben a hitelezővel szemben elkövetett jogtalanságaikat akarják csak kárpótolni. Hát nem, fizessenek vissza minden jogtalanul behajtott pénzt, ami a bírósági döntés szerint nem illeti meg őket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.