Az egyik legmelegebb júniusi napon majdnem hét órán át szállítottak a Budapesti Honvéd Kórházból Sopronba egy 82 éves, szívkoszorúér-műtéten átesett idős embert, étlen, szomjan. A Honvédelmi Minisztérium a felelősséget firtató kérdésünkre nem válaszolt, a betegszállítást végző cég ügyvezetője pedig azt mondta, hogy csoportos betegszállítást végeznek, és ebben az esetben sajnálatos módon valóban hosszú ideig tartott az út, de a cég emberei nem követtek el hibát.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Ezt én is meg tudom erősíteni. Egy kb. tíz perces vizsgálatért, délelőtt fél tíztől délután fél négyig evett bennünket a fene a kórházban! Szóval a véleményem nem írom le, mert nem tűrné a nyomdafestéket! És a maffia banda szerint rendben van az egészségügy! Egy nagy túróst! Nekik igen, a VIP kiszolgálással! Rohadékok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Költséghatékonyság miatt érthető, ha a betegszállítást gyűjtő-terítő üzemmódban végzik. Ami elítélendő, egy friss műtétest hét órán keresztül utaztatnak a hőségben, minden ellátás, enni, innivaló nélkül. Az már csak a szépségtapasz, hogy a műtéti seb kinyílt, és úgy szállították.
Az már természetes, hogy a kulturált betegszállításra sincs pénz, mint annyi másra ebben az országban. Hogy örülni is tudjunk valaminek, 2018-ra az ezer stadion országa leszünk.
Másik
Fél éve volt "szerencsém" átélni a szállítás kínjait.
Kissé fenyegető hangsúllyal közölték, hogy max 6 óra lehet, mire elindulnak velem. Nem tántorított el, mert aki haza vihetett volna épp kiküldetésben volt, a szomszéd városba meg nem fogok taxizni.

Fekvőhely nem jutott, kellett a súlyosabb betegnek, így ülve beszorultam (télen, egy szál semmiben, mert a törött, begipszelt bokámra nem lehetett visszahúzni a nadrágot) egy akkora helyre, hogy mozdulni sem bírtam. A bokám pillanatok alatt beledagadt a gipszbe, majd megvadultam a fájdalomtól.
Másfél órát kóricáltunk, hogy Pécs belterületén felszedjünk 6 beteget. A betegszállítók közben megvették a tízórait, megvolt a cigi, a klinikák előtt eszmecsere a kollégákkal, mi meg mintha ott se lennénk.
"Csak" 3 órába telt, hogy hazaszállítsanak a 15 km-re lévő lakásomba. Felcincáltak, átlöktek a küszöbön, és "csá". Ott álltam fél lábon úgy, hogy nem léphettem a friss gipszre. Négykézláb kúsztam el az ágyig. :)
Nem vártam én VIP babusgatást, de még utalás se volt arra, hogy emberszámba vettek volna bennünket a szállítók.
A költöztetők, a bútoraimat több odafigyeléssel szállították, lehet legközelebb (Isten ne adja) inkább őket hívom, és fizetek.
Desischado
Ezt én is meg tudom erősíteni. Egy kb. tíz perces vizsgálatért, délelőtt fél tíztől délután fél négyig evett bennünket a fene a kórházban! Szóval a véleményem nem írom le, mert nem tűrné a nyomdafestéket! És a maffia banda szerint rendben van az egészségügy! Egy nagy túróst! Nekik igen, a VIP kiszolgálással! Rohadékok!
bencemacska
Az a baj, hogy már a fizető beteg ellátás sem biztonságos. Ott is orvos hiány van. Elvégezték a méregdrága vizsgálatot, de csak egy hét múlva volt leletező orvos!!!
lajospapa
A betegeskedés egy kommunista csökevény! Legyen mindenki egészséges, azért építjük a stadionokat! Akkor majd nem fordul elő ilyen. Aki meg mégis truccból beteg , hát dögöljön meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.