Tovább nő a férfiak és nők fizetése közti különbség a diplomás-pályakövetési rendszer statisztikái szerint, egyes szakmákban már a nettó 60 ezer forintot is meghaladja a férfiak bérelőnye – írja a Magyar Nemzet. A legfrissebb statisztikából kiderül az is, hogy a friss diplomások havi nettó átlagjövedelme 168 400 forint. Képzési területenként jelentősek a különbségek: míg egy testnevelő-edző 109 ezret vihet haza havonta, a gépészmérnöki szakmában már a pályakezdők is bruttó 278 ezer, a villamosmérnökök pedig 290 ezer forintról indulnak. Ijesztően sokat nyom a latban a fizetési besorolásnál a pályázó neme is. Míg 2011-ben 40 ezer forinttal kerestek többet női kollégáiknál, 2012-ben 45 ezerre nőtt a különbség, 2013-ban pedig már átlagosan 50 ezres eltérést mértek. Mindez persze szakterületenként változó: míg például az egészségügyben nem jelentős az eltérés, a gazdasági szektorban nettó 54 ezerrel, az informatikusok között pedig 64 ezerrel keresnek többet a férfiak.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szvetlana
@csip-csop: ettől a hímsoviniszta asszonyverő, kurficoló kormánytól semmi intézkedést nem várhatnak a nők. Itt pofára vesznek föl dolgozókat, és aszerint adják a fizetést is. Pedig egyszerű lenne a kérdés megoldása. A munkakör betöltéséhez megjelölik az iskolai végzettséget, plusz a munkabért.
A nőnek is ugyanannyi bér járna, mint a férfinek.
darwin
@csip-csop: Majdnem negyven éve ezt hallgatom,hogy a férfiak fizetése ennyivel ,annyival több.Senki,soha nem tett ellene.A legnagyobb számú kisebbség a nőké.Van a nőknek ombudsmanja?Nehogy kiflicsücsök babát említsétek.
Csizmás Kond
Ilyen szektor meg olyan szektor...ma az ipar minden szektora magán kézben van, miért nem azokon kérik számon ?
csip-csop
@Szvetlana: most nagyon megnevettettèl. Igazad van, ugy kène a fizetèseket adni ahogy itt felsoroltad. Kulfoldon ugy van, de mèg ezt nem màsolta le Mo.
whatthefuck
Nem elég hogy ők költik el a férfiak bérét is?:)
Szvetlana
@whatthefuck: ugye most nem azt akarod mondani, "pedig nem is dolgoztak meg érte???XD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.