Pecsétes papírja van a kormánynak arról, hogy fordítóiroda hitelesítette a Szabadság téri német megszállási emlékműn szereplő idegen nyelvű feliratokat.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@csikknorisz: én nem értem vagy te ?
kezdjük mégegyszer az elején.
Az áldozat szó a vallásból ered, tudod Káin és Ábel, akik bemutatták a saját áldozataikat istenüknek egyik állatot a másik terményt...szóval innen az áldozat szó, szigorúan a vallásból. Tehát az áldozat szó nem tesz különbséget ember, állat vagy temény közöztt.
Áldozat az aki tudta és akarata nélkül kel meghaljon. A mártír amit felhozott a rebbe az önfeláldozást jelent vagyis az kizáróan emberre vonatkozik mivel oda értelem kell és elszántság és tudat, hogy bármi történkék is ...
A megszállás áldozatai pedig nem önként akartak meghalni sőt egyik sem akart meghalni hanem meggyilkolták vagy belehalt sérüléseibe, éhenhalt szóval önkéntelenül életét adta.
Az, hogy most valaki állatáldozatról beszél és éppen azt vallja ősének aki emberáldozatot akart hozni a hite miatt az csak félrevezetésből tudatosan írhat ilyent.
csikknorisz
@Csizmás Kond: Jó, hagyjuk. Fárasztó vagy, mint mindig. Itt szóhasználatról van szó. Ha azt írom: köcsög, az csúnya szó lehet még akkor is, ha a népművészetre gondoltam. Ugyanaz a szó magyarul, más nyelven meg nem ugyanaz.
Csizmás Kond
@csikknorisz: Én még nem hagyom...:)
Áldozat. A rebbe azért írt állatáldozatot mert manapság nincs emberáldozat vagy legalábbis azt írni nagyon nagy bajba keverte volna önmagát...előkerült volna ismét a vérvád meg hasonló...szóval ez a magyarázat épp mefelelt a céljainak.
silber13
@csikknorisz: Hagyd a macsekot a fenébe! Hiszen ismered, milyen! Előkapar mindent, csak neki legyen valami halovány igazságocskája!:-)))
világlátó
Mit sem ér a " pecsétes papír " ha az egész hiteltelen, sőt hazug. Jobban járt volna mindenki, ha már az első ellenérzéseket tartalmazó nyilatkozatok elhangzása idején elállt volna a kormány/fő /, ennek a minden szempontból ellentmondásos szobor kompozíciónak a tervétől.
Vagy valóban úgy gondolja hogy tévedhetetlen és ezt írta elő számára a sors, vagy a mindenható? Kár kísérteni a sorsot, nem érdemes mindenáron kinyilvánítani a hatalmat, az egyeduralmat. Horthy egy negyed századig kormányzó volt, Kádár több mint 30 évig volt meghatározó egyénisége a korabeli magyar párt, állami vezetésnek. Nem folytatom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.