"Magyarország új olaszországi nagykövete azt gondolja, hogy a zsidók a sátán ügynökei, akik szolgasorba taszítják a többi embert" – kezdi a megdöbbent riportját a VOX, Szentmihályi Szabó Péter, római kinevezését követően.

Általában nem sok ember figyelne fel Olaszország magyar nagykövetének a személyére, még Magyarországon sem, de Olaszországban. Amikor viszont az új nagykövet egy olyan ember, aki leírja, hogy "a zsidók a sátán ügynökei", valószínűleg eljött az ideje, hogy figyeljünk rá – írják a VOX-on.

Balogh S. Éva, aki egy időben a kelet-európai történelemről tanított a YALE-en, teljesen megdöbbent  hír hallatán: "Egy dolog biztos, Szentmihályi egy megrögzött antiszemita." Beigazolodni látszott a véleménye, miután lefordította angolra Szentmihályi Szabó esszéjét, ami a zsidókról szól és elég megdöbbentő dolgokat állít. 2000 decemberében, a Magyar Fórumban jelent meg az angolul idézett szöveg.

A VOX így zárja a cikkét: "Kifejezetten zavarba ejtő Szentmihályi kinevezése kiváltképp, mert Magyarországon az érintett, ahol trend az antiszemitizmus, főleg a jobb oldali politikában. Bár Orbán Viktor elutasítja az antiszemitizmust, kormányának nem feltétlenül vannak eredményes lépései, hogy ennek ellene is tegyen.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
Ezt az embernek nem nevezhető véglény Olaszország magyar nagykövetének? Egy ilyen antiszemita barom a fityesz kegyeltje? UNDORÍTÓ!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
joopapa
Ezt az embernek nem nevezhető véglény Olaszország magyar nagykövetének? Egy ilyen antiszemita barom a fityesz kegyeltje? UNDORÍTÓ!!!
Szvetlana
@joopapa: Most képzeld el, mennyi zagyvaságot fog összehordani majd Rómában. De úgykell az Orbánnak, majd magyarázkodhat-mosakodhat miatta.
silber13
Egy szellemi és morális toprongy, mint Magyarország olasz nagykövete! Hányinger!
Nil
szerettem a történelmi regényeit - fiatal voltam - talán nem vettem észre valamit?
m.macskosz
"Magyarországról írnak a VOX-ban, a világ leghíresebb magazinjában"
Hogyhogy? Hát nem ez a világ leghíresbb magazinja, meg a Magyar Krónika?!
kozszolgalat.kormany.hu/bekoszono-2014-aprilis
F_Viktor
"Bár Orbán Viktor elutasítja az antiszemitizmust, kormányának nem feltétlenül vannak eredményes lépései..."

Balogh S. Éva még nincs tisztában Magyarország legújabb történelmével (YALE-s múltja után sem), hogy a jelenlegi kormányfőnek szava egy fabatkát sem ér, hiszen állítása alapján is ő hazudik, ellenben azt kell nézni mit tesz!
Cicamama55
A baloldal a gyűlölködő?! Akkor ez mi?!
JAJMÁR
Hát, ez beteg. Nem találok más magyarázatot .
karma1
@Szvetlana: Van egy olyan erzesem, hogy orbannak olyan vastag bor van a kepen, amivel siman el fogja viselni szszp-nek is a hulyesegeit, mint ahogy dejcstompika hulyesegeit is kezelgeti...

Eleg baj az, hogy az orszagon belul nincsen szakerto kormanyunk, de hogy meg kulfoldre is a hulyeket kuldjuk, NYELVTUDAS nelkul?...Haaat, ez a szegenysegi bizonyitvany sajatmagarol...
Szvetlana
@karma1: Tudod, hogy mi a szomorú? A minap itt a propin volt egy cikk, hogy a külföld az egyre erősödő antiszemitizmussal vádolja Magyarországot.
Én bekommenteltem, hogy azért,mert nálunk ezt lehet, nem büntetik.

Erre itt van ez a demencia tagkönyves antiszemita szerencsétlenség, akit kineveznek római nagykövetnek. Hát megáll az ész és percekig ácsorogni fog:)))))
tivoli
Ha a zsidóknak megengedett a nem zsidók gyűlölete, akkor miért vagytok felháborodva, hogy egy nem zsidó gyűlöli a zsidót?
karma1
@tivoli: Mindenkinek megengedett joga az , hogy azt gyuloljon, akit akar, de tudod, ha hos kormanyunk nagyvezirei ennyire utaljak a zsidokat, akkor a msik oldalon miert is akarjak toluk a lovet kienekelni? Mert a zsidok pfuj, de a penzuk az johet?

Legyel realis: a mostani haborusag is azon kezdodott, hogy a palesztinok kivegeztek 3 17 eves artatlan zsido diakot, mikozben alagutakat astak Israel fele, a Gazai ovezet alatt... Piszkaljak oket elegen, de nelkuluk nem tudnak elni, mert kell az eszuk meg a penzuk...
Szvetlana
@karma1: drágám, ez a hír nagyon sajnálatos ugyan, de hidd el nem ez volt az első és nem ez lesz az utolsó palesztin-izrael konfliktus.
Ez úgy kezdődött, hogy a másik visszaadta:((
Mások másképp ítélik meg a történteket. Csak egy példa, Írországban lehúzták a parlament előtt az izraeli zászlót tiltakozás végett.
tivoli
@karma1: ma, 14:22
Ne moss össze az olyan dolgokat, melyeknek közük sincs egymáshoz. A zsidók zsigerből gyűlölnek mindent és mindenkit, ami nem az ő érdekeiket szolgálja.Mellesleg honnan van a zsidóknak pénzük? Elvették másoktól szép szóval, hamis ígéretekkel, csalással, zsarolással, fenyegetéssel.
karma1
@tivoli: Egy nagy losz@rt! MEGKERESIK azt a penzt az eszukkel, a tanulni akarasukkal... Na persze, nekunk magyaroknak a tanulas csak egy vagyalom lett, amiota rozsacska szetverte az oktatasugyet, minden szinten...

En ismerem a zsidokat a legbelsobb eletukig, mert eltem veluk tobb mint egy evet, maradjunk annyiban, hogy sokkal jobban ismerem oket, mint te, aki csak a partlozungot hallgatod...

(Koser zsidoknal laktam, eltem egy evet New Yorkban, nekem semmi ujat nem tudsz roluk mondani. Sajnaltam, amikor el kellett jonnom toluk. Ha egy magyarban a tizede kitartas lenne a tanulas, a kovetkezetesseg es a moral tekinteteben, akkor minket hivnanak zsidonak, olyan jol csinalnank, tudom...De te ezt az Istennek se fogod megerteni soha, ugyhogy ezt itt abba is hagyom, nem ohajtok ezugyben semmilyen parttalan parbeszedbe belesodrodni...Nem tartozik a temahoz...)
karma1
@tivoli: A sajat zsidogyuloletedet probalod ugy beallitani, mintha ok kezdtek volna,... Kar, ez nem megy...
Yoda69
Pont egy naci faszt kellett odakuldeni?
Nem eleg hogy itthon a birodalmi sasnak es a naci megszallasnak allitunk emlekmuvet, ezt meg nemzetkozi szintre is emeljuk. Ritka nagy taho ez az orban.
tivoli
@karma1: Miből jött le neked, hogy gyűlölném a zsidókat? Csak tényt közöltem.
tivoli
@karma1: Értem már! Érdekelt vagy. Mától gyűlölni fogsz?
karma1
@Szvetlana: Persze, hogy a haboru koztuk megmarad orokre, de ez az utolso komoly harc a 3 artatlan nyaralni keszulo diak eltunesevel, kesobb a holttestuk megtalalasaval kezdodott...
tivoli
@karma1: ma, 15:33
Látni, hogy napra kész vagy. Ám, ha visszalapozol egyet-kettőt a történelemkönyvben, már mást fogsz látni.
Ezer éves viszályt a zsidók és az őket befogadó országok népessége között.
karma1
@tivoli: Suket pali!...:o))) Miert gyulolnelek? Kizarolag abbol vontam le ezt a kovetkeztetest, hogy elegge pejorativ jelzokkel illetted oket. Namarmost, ha en valakirol velemenyt mondok, akkor vagy dicserem, vagy szidom (bar nalam ez utobbi szinte nem letezik). Ami az en olvasatomban azt jelenti, ha valakit szeretek, elismerek,= azt dicserem , ha valakit nem szeretek, mert semmi tisztelnivalo nincsen benne, = akkor negativ, pejorativ jelzokkel aggatom tele az illetot.

Teged szemely szerint nem ismerlek, tehat velemenyt sem mondok rolad, de nem kell mindig egyoldalon allnunk.
Viszont eppen ezert negativ vagy gyalazkodo sem leszek veled, ugyanezen okokbol...

Ja, es nem vagyok semmilyen szinten sem erdekelt, nem vagyok zsido, de sokat tanultam toluk, ha nem izelgetik oket, bizony, nagyon jo tarsasag...:o)))))
(Lajkoltalak is egy masik bejegyzesed alapjan, ha eszrevetted mar...:o))
karma1
@tivoli: Haha, inkabb Otezerhetszaz-kilencvenvalahany evi haboruskodast,... Ok ugyanis a naptarukban mar ennyinel tartanak...:o))
tivoli
@karma1: ma, 15:46
Én nem EGY zsidóról beszéltem, hanem általánosságban. A jelzők meg lehet, hogy pejoratívak, de igazak. A véleményem meg nem attól függ, hogy szeretek-e valakit, vagy sem, mert az nem az igazság, csak a szubjektív véleményem, s nem valószínű, hogy arra kíváncsiak azok, akikkel nem közös ismerősünk az, akiről szó van. Szóval vagy igazat, vagy semmit. Nálam ez elvi kérdés.
Észrevehetted, ha van olyan, akivel itt összevitatkozok szinte vérre menően, nem jelent haragot mert lehet, hogy más esetben más témában esetleg egyet értek vele.
Én sem vagyok zsidó, de anyám másodszor zsidóhoz ment férjhez és született közös gyerekük is. Egészen más a természetünk, a genetika lehet a hibás.
tivoli
@karma1: ma, 15:50
Ez hihető, mert ők nem Jézustól számolják az időt, hanem Ádám Évától. :-)))
karma1
@tivoli: Ne itelj, hogy meg ne iteltess! Nem lehet azt mondani UGY ALTALABAN egy nepfajra, hogy ezek rosszak, ezek jok, ezek bunozok, azok mind kivaloak, mert ezek ALTALANOSITASOK, iteletek. Ha te azt mondod, hogy a zsidok mindenkitol mindent elszednek, kihasznalnak, meg hasonlokat (csak negativ dolgokat!), akkor ez bizony rasszizmus, mint ahogy azt sem lehet mondani, allitani, hogy a nemetek mindannyian nacik es felsobbrenduek, vagy az arabok mind lopnak, stb.

Csak azt mondhatjuk, hogy XY milyen, jo ember, rossz ember, hanyag, szorgalmas, unalmas, stb. es ez csak ra jellemzo, legyen akar magyar, kinai, japan, vagy eppen zsido, ... Mindenkit a teljesitmenye alapjan egyedileg kell ertekelni, nem pedig a szarmazasa alapjan.

Ha nem igy teszunk, akkor leszunk rasszistak, tele eloiteletekkel, semakkal egy neprol, nemzetrol, es akkor barmit tesznek ezek az emberek, a szemedben sosem lesz EMBER, csak "egy zsido"... Ettol mentsen meg bennunket az Isten!...
tivoli
Azért beláthatod, hogy minden népben van valami közös. A zsidóéban pont az, hogy ahol megjelennek, ott már viszály van. Nem úgy látod?
Persze vannak kivételek, de ahogy a közhely mondja, az erősíti a szabályt.
De ez most nem is lényeges annyira, mert jelen esetben a zsidó nép is áldozat. Sokkal nagyobb problémák vannak a háttérben, amit már mindenki megszenved, származásra való tekintete nélkül.
karma1
@tivoli: Felejtsd el a kozhelyeket, foleg ezt, a leghulyebbet! (Kivetelek erositik a szabalyt!) Minden egyes kivetellel GYENGUL az alaptetel!

Es kerlek szepen, ne altalanosits, probalj meg emberi, napi leptekben gondolkodni!!! (Fog az menni, meglasd!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.