Pluszpontokat kaphat nyugdíjszámításkor, aki gyereket vállal, és mínusz pontokat, aki nem – nagyjából ezt is tartalmazza a Népesedési Kerekasztal javaslata, amelyet az itthoni nyugdíjrendszer átalakításához dolgoztak ki. A kormánynak ősszel kell döntenie a javaslatról – hangzott el pénteken az RTL Híradóban.

156 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
VAn akinek nem lehet
VAn aki ebbe a világba nem akar
VAn aki szül de nem gondoskodik róla
VAn aki szült, de a gyereke kivándorolt
Mi alapján akarnak számolni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vadlaci
Aha, értem! Azért kell szülni, mert mire felnő a kölök, munkaalapú lesz a társadalom. A sok roma csak úgy rohan dolgozni. Ezt könnyen bevállalják, mert addigra munkahely sem lesz.
A szülés és a nyugdíj közötti összefüggés egyébként nem fidesz találmány, mert korábban is kaptak a nők plusz éveket a gyerekek után, tehát magasabb nyugdíjjal indultak.
Grafix69
Mennyi ilyen hirdetés lesz : Egyedül álló 45 éves Úr keresi korban hozzá illő 18 éves egzisztenciát igénylő, pompa kacagás szerető leányzó ismeretségét gyermek nemzés céljából. Az utódokat garantált főiskolai végzettséghez juttatom számított nyugdíjam 30 % át előre utalom. Sikeres ellést követően a szerződés érvényessége hatályba lép. Kalandorok ,meddők, kurtizánok kíméljenek. Jelige:Csak a Fidesz csak a Baba
spu00
Érdekes,hogy egy adott problémára megjelent lehetséges megfoldás mennyire fel ajza a közvélemény kormány ellenes részét.Nem tekintenek sem előre, sem hátra csak bele a közepébe, s adni ami bele fér.
Miért nem gondolkodnak el azon, hogy a jelenlegi járulék befizetés hány százalékát teszi ki a kötelező nyugdíjas kifizetéseknek, s mennyi a költségvetésből történő pótlása ? Miért nem gondolnak arra, hogy a csökkenő lélekszám mennyire hat a leendő nyugdíjasok ellátására? Egyértelmű, hogy a lélekszám határozza meg a bevétel nagyságát, aki többet tesz az asztalra, annak több jár a közösből.Több gyermek nevelése a szülők életvitelének csökkentését eredményezi, melyet sokan vállalnak, de azért a társadalomnak ezt valahol viszonozni kellene.
Talán ilyen oldalról kellene megközelíteni, s nem olcsó politikai szövegekkel elvetni mindent.
Lehet egyszerűen is csinálni, fel kell emelni a járulékot és fizettetni.
m.macskosz
@spu00: Rég láttunk, hálistennek, most is mondod a magadét,
ami azonos a fidesz propaganda anyaggal.

1./ A jelenlegi tendencia,--ha még nem hallottál volna róla--,
épp a potenciális járulékfizetők produkciójára képes, majdan a nyugdíjasokat eltartó korosztály igen nagy számban már most NEM ITTHON FIZET járulékot, adót,
mivel még a hazug fidesz média szerint is legalább 500ezer külföldön dolgozik!
(Tehát legalább 6-800ezren) :(
2./ A további szövegedet kommentárra alkalmatlannak tartom.
tivoli
@spu00: ma, 20:20
Egyet értek, az utolsó mondat kivételével.
Annyi levonás terheli már a munkabéreket, hogy továbbiak már mínuszba vinnék.
Voltak megoldási kísérletek, a magánnyugdíj bevezetése, előbb lehetőségként, majd kötelezővé tételével. Aztán mikor összejött néhány ezer milliárd, egy tollvonással elvonta az állam. Most kezdenék elölről a spóroltatást?
hattorihanna
@spu00: Miért nem gondol arra a kormány hogy a csökkenő lélekszám miatt talán nem stadionokat kellene építeni,meg elszórni azt a kis pénzt ami befolyik a költségvetésbe minden szarra elszórni?Vagy miért nem gondol arra sem, hogy a magyar emberek nagy része gondolt a nyugdíjára és félre tett rá 3000 milliárdot,csak egy tollvonással el is lopták tőlük!Erre is válaszolj már cseszd meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.