Az államigazgatásban dolgozó informátorunk szerint készült egy olyan tanulmány, amely a „magas” nyugdíjak csökkentését javasolja. A Gépnarancs informátora saját maga is olvasta az iratot. A javaslat elfogadása esetében a nyugdíjak 100 ezer forint feletti részét 20 százalékkal csökkentenék. Tehát például, ha valakinek „pofátlanul magas”, mondjuk 130 ezer forintos nyugdíja van, havi hatezer forintot bukna.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
@Pisti271: @JAJMÁR: A gátlástalanságuk határtalan, nem lennék olyan biztos abban, hogy várnak októberig.

@1magyar: Elmentek otthonról!? Tehát az a véleményed, ha egy nyugdíjas aktív korában megszakadt a munkában és most kap 130 ezer nyugdíjat mert ennek megfelelő járulékot fizetett, akkor most meg kell sarcolni, mert a mocskos kizsákmányolók a gyári kuliért 70 ezret adnak? És mivel lesz evvel jobb a gyári melósnak!? Légy nyugodt, semmivel! Nem az ő fizetésük nőnének, hanem a dicső politikusaink zsebébe vándorolna! :-(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Hadd hulljon nyuggerja! Már hallom a hozsannát a kormány oldalról eme hőstett kapcsán!
m.macskosz
Ami természetesen az államapparátusra is vonatkozna, ugye?
Lenne meglepi és fogaknak csikorgatása.
Vagy Zsiga Marcellre, Papcsákra, a képviselőkre, az államtitkárokra,
a csókos hivatalok s.ggnyalóira nem vonatkozna?!
Január
Álljunk már meg! Hol magas 100 ezer Ft nyugdíj? - Bangladesben?
Az árak az elmúlt 40 évben a 100 szorosára nőttek. A kifizetett nyugdíjak is hasonlóan.

Mi változott? Legfeljebb a nominál értékek, az életszínvonal aligha, sőt, ha nagyon megnézzük még jó, ha nem csökkent az 1960-70-es évekhez viszonyítva.

Vagy számoljunk fagylalt valutában. Anno a fenti időben 2 Ft volt egy gombóc. Ma nagyon ritka az a hely ahol 200 Ft-ért adnak egy gombócot, vagy, ha van is, az állományjavítóból, ízfokozóból áll, és így van ez minden egyéb olcsónak látszó termékkel. A műszaki cikkek a végtelenig lebutítva, egy minőségi termék pont 1001-szorosa a 40 évvel ezelőttinek. Tehát csak látszólagos, hogy jobban élünk, amit a kormány lépten nyomon szeret hangoztatni.
Ja, és a fenti időszakban - 1960-70-es években - nem számított magas nyugdíjnak az 1000 forintos nyugdij.
Január
@Január:Helyesen ... egy minőségi termék pont 100 szorosa a 40...
Pisti271
A technológia már kidolgozott.
Reggel benyújtanak egy egyéni képviselői indítványt, délután elfogadják,
a kormány meg mossa kezeit, ők nem is tehetnek róla. :(
Pár hónap azért még van hátra, az önkormányzati választás előtt ez kizárt.
coni
A közszolgákat leszámítva a mai napig rengetegen vesznek fel nyugdíjat és munkabért egyszerre. Azt kéne megszüntetni, hogy egy még aktív dolgozó elmehessen nyugdíjba amikor kapja még, a gyakran igen magas, fizetését is. Ugyanakkor a nyugdíjasok zöme a létminimum alatt él amikor az egészségügy egyre inkább fizetőssé válik.
JAJMÁR
Á, dehogy! Semmit sem terveznek a nyugdíjrendszerrel 2030-ig ... (..ilyet mondani egy 4 éves ciklus elején, micsoda bátorság! és milyen ijesztő... ) de októberig, biztos, hogy nem !
m.macskosz
@coni: No, itt lehetne érvényesíteni a százezres határt.
JAJMÁR
@coni: 13:25 Az aktív dolgozó nem mehet el nyugdíjba. A nyugdíjazás feltétele, hogy nem lehet munkából származó jövedelme a kérelmezőnek, tehát a munkaviszonyt, ha nyugdíjra jogosult az illető, fel kell mondani.. A nyugdíj mellett viszont lehet munkát vállalni, ha jól tudom, most 1.3 millió forintig. Ha ennél magasabb, megvonják a nyugdíjat. Hacsak... vannak, akikre ez a törvény nem vonatkozik, mert ők a 'Gyevi bírók".
coni
@JAJMÁR: A versenyszférában továbbra sincs keresetkorlátozás, tehát az aktív dolgozó megkapja a nyugdíjat és a teljes fizetését is (természetesen a közterhet vonják a fizetéséből továbbra is), a közszférában választani kell. Ha a fizetését választja akkor szüneteltetik a nyugdíj folyósítását amíg dolgozik. Tehát a versenyszférában a még aktívaknak fizeti a társadalom a nyugdíját is, ha elérte a korhatárt és igényli a nyugdíját is, habár valójában nem is ment nyugdíjba.
1magyar
Nagyon helyes! Amíg egy aktív dolgozó ember 73 ezret visz haza két gyerekkel, addig a nyugdíjasok azt sem tudják mit vegyenek mert már egyebük minden megvan, csak élelmiszer kell.
Sok öregnek milliós megtakarításai vannak, míg egy 2 gyerekes minimálbéres dolgozó család nem tud a paprikáskrumplin kívül mit főzni.
lópicigáspár
@Pisti271: @JAJMÁR: A gátlástalanságuk határtalan, nem lennék olyan biztos abban, hogy várnak októberig.

@1magyar: Elmentek otthonról!? Tehát az a véleményed, ha egy nyugdíjas aktív korában megszakadt a munkában és most kap 130 ezer nyugdíjat mert ennek megfelelő járulékot fizetett, akkor most meg kell sarcolni, mert a mocskos kizsákmányolók a gyári kuliért 70 ezret adnak? És mivel lesz evvel jobb a gyári melósnak!? Légy nyugodt, semmivel! Nem az ő fizetésük nőnének, hanem a dicső politikusaink zsebébe vándorolna! :-(
Fradigege
Kezdjük a politikus urakkal. Csak nyugdíj, semmi honorárium. És az is nettó 47 ezer. És figyeljük, hogyan sinylődnek. Még a végén odajutunk, ha valaki csinál 10 gyereket, lesz vagy 105 ezres a nyugdíjja. Azzal törölgetheti a salakanyagot a popsijáról.
1magyar
@lópicigáspár: Erre szavaztak a nyugdíjasok áprilisban.
Gyuri Géderről
@1magyar: Ez így igaz. De csak azok akiknek az IQ. - ja 15 alatt van. Ez egyébként jellemző az egész országra.
Gyuri Géderről
@1magyar: Drága "1magyar, nagy magyar barátom"! Látom te is azok közé az 1magyar nagy magyarok közé tartozol akik annyira lükék, hogy nem látnak az orruknál tovább, vagy bizony híján vannak az értelmes, tárgyilagos gondolkodásnak. Gondolod, ha a nyuggerektől elvesznek, neked vagy bárki másnak több lesz? Te és a hozzád hasonló 1magyar nagy magyarok, csak veszíteni fognak, hiszen a te nyugger szüleid, vagy nagyszüleid, már nem lesznek képesek segíteni néked, vagy a hozzád hasonlóan gondolkodó IQ bombáknak.
1magyar
@Gyuri Géderről: Igen, az a baj,hogy nem oda teszik ahova kell sosem a pénzt. Stadionok,Seuso kincsek.
De a nyugdíjasoknak ez tetszik. Csak akkor nem ha tőlük veszik majd el a rávalót.
1magyar
@Gyuri Géderről: De ugye hogy nem zavarja a 130 ezres nyugdíjast, hogy egy aktív dolgozó napi 12 órával 73 ezeret kap?
Január
@1magyar: Ebben tévedsz, de alaposan.
Mégis mit gondolsz, hogy hány nyugdijasnak tetszik? A Fideszre a szavazók 45%-a szavazott, ez 2 200 000 ember. Ennek maximum 30 %-a a nyugdijas. Ez jó esetben 700 000., de ebből sem tetszik mindenkinek a jelenlegi észnélküli költekezés. Stadionok és társaik.
Tehát itt nem beszélhet senki sem a nyugdíjasok egészéről, legfeljebb a nyugdijasok 25-30%-áról, akik a Fideszre szavaztak.
kkalman
Megvan az újabb társadalmi réteg, akikbe bele lehet rúgni, akiket meg lehet alázni.
X-ray
Muszáj lesz majd hozzányúlni a magas nyugdíjakhoz, mert nincs annyi dolgozó, aki megtermelje nekik. Szerintem is elég lenne mindegyik nyugdíjasnak 100.00 forint. Egyetértek 1 magyar hozzászólásaival, és valóban 70-80 ezer havi nettót kapnak a dolgozók, amiből egy családot nem lehet eltartani. Ezért születik Magyarországon nagyon kevés gyerek - a megélhetési szüléseket mos hagyjuk! - mert a szülők képtelenek eltartani a gyereküket, gyerekeiket minimálbérből. Nézzétek meg a multikat, mennyit fizetnek a magyar munkavállalónak? Keveset! De még mindig valamivel többet, mint a magyar kapitalista munkaadó! Ezért mennek fiataljaink külföldre egy jobb élet reményében, ezért nem marad hazánkban olyan dolgozó réteg, aki el tudja tartani az egyre bővülő nyugdíjasokat.
X-ray
Előző hozzászólásomban nagy sietségemben lemaradt egy nulla, tehát 100.000 forint a helyes összeg, amivel egyetértek. Ennél több havi nyugdíj felesleges megterhelés az államnak.
m.macskosz
@X-ray: Elméletileg egyetértek veled, egyre kevesebben vannak,
akiknek el kellene tartaniuk a nyugdíjasokat, de!!!
Egyre növekszik, pedig már most is nagyon magas az ún.improduktív réteg:
egészségügy, kultúra, oktatás, rend-és honvédelem, államigazgatás
Orvosra, tanárra, tűzoltóra, stb.szükség van, nem vitás, sőt, ők kevesen is vannak,
de az ő bérük nem is olyan magas, mint pl. az államtitkároké, akikre,
pláne ekkora tömegben semmi szükség. Ezért aztán azt javaslom, hogy
ideiglenesen be lehessen fagyasztani a jövedelmeket (béreket, tiszteletdíjakat, nyugdíjakat), mondjuk 100.000 forinton. Elárulom, sok nyugdíjas örülne! :) Ha belegondolunk, hogy egy kehi alkalmazott hány nyugdíjas nyugdíját kapja!Ha tényleg olyan nagy a baj, tessék összefogni és
akkor sírjunk együtt! Az államapparátus tagjai is kapjanak nettó százezret! Járjanak a politikusok is tömegközlekedéssel, ne járjon nekik se cafeteria, ahogy az aktív dolgozók közül nagyon sokaknak és a nyugdíjasoknak sem jár. Példa: olajszőke egy havi keresetéből 500, azaz Ötszáz nyugdíjast tudna eltartani.
www.berbarometer.hu/main/munkaber/vip-fizetes/magyar-politikusok-fizetes
Egy sóhivatali átlagos a munkába bele nem szakadó 10-10 nyugdíjast tudna eltartani.
Ha ez megvalósulna, még az államadósságról is lehetne tárgyalni a politikusok bevallott és eltitkolt jövedelmének függvényében...
m.macskosz
@m.macskosz: Na, tessék egy mezei képviselő is hány nyugdíjast tudna eltartani!
propeller.hu/szorakozas/2966476-220-milliot-tett-felre-glattfelder
lajospapa
@1magyar: Oszt az nem jut eszedbe, hogy akiknek milliós havi jövedelmük van az az egykulcsos adóval havonta akár kétszer annyival többet ment haza, mint az általad irigyelt nyugger? Odáig már nem látsz el?
Január
Amikor sz@rban az ország a legkönnyebb elővenni a nyugdíjas kártyát. A nyugdíjasok az a réteg, akik már az érdekeiket nagyon nehezen tudják érvényesíteni, miért ne rúgjanak bele így egyesek.
Valószínű nekik sosem voltak nyugdíjas hozzátartozóik, és ők nem is lesznek nyugdíjasok, ezért a nagy szájtépés.
Úgy gondolom turkáljanak már a saját zsebükben, hátha megtalálják azt a kis lét/zsozsót - kinek mi tetszik - ami hiányzik az ország költségvetéséből.

Sajnos az ország vezetése is olyan, hogy inkább az állampolgárok megosztásán munkálkodnak, aztán sírnak-rínak, hogy a magyar emberekre a széthúzás a jellemző, pedig olykor milyen jó lenne, hogy amikor támadják őket külföldről az ország lakói egyként állnának vezetőik mellé.
bundi
mert gondolom erre kaptak felhatalmazást...hát tegyék...
mate03
@m.macskosz: Ök halálukig,képviselők maradnak!Nyugdíjba vonulás után is!@1magyar:
mate03
@1magyar: Az a nyugdíjas is befizette 40-évig a nyugdíj járulékot!A mostani öregek 70%-a,még szabad szombat nélkül dolgozott,munka után GMK,vagy másod állás!Megkérlek hogy ne lázíts a nyugdíjasok ellen!Mert ti nem miattunk,éltek szarul!
1magyar
@mate03: Ti meg nem a devizahitelesek miatt.
lópicigáspár
@X-ray: Ezek szerint egyszerűbb lenne a Dunába lőni az összes nyuggert, ne élősködjenek a társadalmon!
X-ray
@lópicigáspár: Te nem tudod, hogy ki vagyok Én, de Én tudom, hogy ki vagy Te.
Korkedvezménnyel nyugállományba vonult fiatal nyugdíjas vagy.
Magyarul: Én tartalak el Téged.
Üdvözöllek!
mate03
@1magyar: Nem értelek!?Mi közünk van nekünk a ti devizahiteleitek -hez?Mi vettük fel?
mate03
@X-ray: Majd ha 40-évig fizetted a nyugdíj járulékot,akkor lehet pofázni,hogy milyen sok ha valakinek170-ezer a nyugdíja!Nyugodj bele megdolgoztam érte!Munka után,másod állás 25-éven keresztül!Az után még külön adóztam!Nem pofázni hanem megtanulni dolgozni! Ha nincs munkád ne minket okolj,hanem a drágalátos Viktorkát.
mate03
@1magyar: Ezért a nyugdíjas a felelős?Miért nem mentek ki az utcára,mint mi 56-ban?
dr. prédikátor
@1magyar: te meg komám a fizetésedet költsd gyógyszerre meg kórházra!A nyugdíjamat nem te adod! Azért én megdolgoztam!!! 40 év munkaviszony után kapom a jelenlegi nyugdíjat!!! Csak hogy tudd !!! Sose szavaztam a fütyi-sz-re.Eddig azt gondoltam hogy normálisabb vagy !!! remélem neked is vannak nyugdíjas szüleid!!!Nem irigylem őket!!!.Az meg hogy mire költöm az én dolgom!!!
Szvetlana
Azt nem értem, hogy miért a nyugdíjasokon kell elverni a port, mert a melós 80 ezret kap?
Ez nonszensz, rosszindulatú vádaskodás. A 62 éves nyugdíjas viszont már ledolgozta a 42 évét és rendszeresen fizette a járulékait.
Én pedig pofátlannak tartom a 200 ezer alatti nyugdíjak csökkentését.
Amúgy pofátlannak tartom hogy bármilyen jogos jövedelemhez bárki bármilyen oknál fogva hozzányúljon. Legyen az bármilyen jövedelem
Levendula
@mate03: Bocs, hogy beleszólok, de hogyha te 56-ban az utcán voltál, akkor most minimum 80 éves vagy? Ugyan már! Hisz a piszi... Ennyi idős korban az ember nem "propellerezik"...
m.macskosz
@Szvetlana: "Amúgy pofátlannak tartom hogy bármilyen jogos jövedelemhez bárki bármilyen oknál fogva hozzányúljon. Legyen az bármilyen jövedelem."
Sajnos, ebben az országban nincsenek jogos jövedelmek. Szerintem ugyanis nem jogos,
hogy egyesek 10-12 óirában nettó 60-70-80ezer forintokat keresnek, minden extra juttatás nélkül,
míg kettesek ennek a tíz-húszszorosát, feleannyi energiaráfordítással, + prémium, jutalom, cafeteria, gk.-használat... Persze az utóbbiak jövedelme is jogos, hisz a többi gazember
megteremti hozzá a jogalapot.
1magyar
Sok katonatiszt dolgozott anno 24 évet és most kap 200-250 ezer nyugdíjat. Aki napi 12 órát lenyom 3 műszakban hazavisz 73-at és van 2 gyereke.
Nagy különbség, de legjobban a mocsok politikusok havi 1,5 - 2 milláját irigylem.
JAJMÁR
Egységesíteni kellene a nyugdíjat, mint pl. az alapjövedelem, lenne egy alapnyugdíj, amelyre mindenki, aki betölti a 65. életévét, jogosult lenne.Ez pedig a minimálbér másfélszerese. (Az időseknek több kell a gyógyszerek, kezelések miatt.) Aki pedig megteheti, egyénileg kötött szerződésekkel, a magánnyugdíjpénztárakhoz történő + befizetésével ezt emelheti. Én így csinálnám.
m.macskosz
@JAJMÁR: Az alapnyugdíj összege (a minimálbér másfél szerese) sokaknak tetszene, nekem is, de meglepne, ha nem törne ki a parasztlázadás azok körében, akiknek emiatt 1-2 százezerrel csökkenne a jövedelme. Akkor az eredeti ötlettel talán jobban kibékülne a jónép: "A javaslat elfogadása esetében a nyugdíjak 100 ezer forint feletti részét 20 százalékkal csökkentenék."
lópicigáspár
@X-ray: Köszönöm az eltartást, de természetesen a nyuggerok társadalmába magamat is beleértettem, csak, hogy megoldódjanak az eltartási problémáid. Azt viszont nem értem, hogy akkor miért nem lázadtál ellenem, amikor napi tízmilliókkal járultam az államkasszához! Azt sem értem, hogy a fizetésem több mint felét miért vonták le klf. agyament járulékok miatt. Nem én találtam ki ezt a rendszert, a lehetőség előtted is ott állt. Hajrá! Vágj bele! Ja és persze bocsánatot kérek, hogy szolgálni mertem a hazámat!
www.rkdsz.hu/hirek/toborzo-allj-kozenk-gyere-rendornek-var-egy-tartalmas-eletpalyamodell
JAJMÁR
@m.macskosz: 12:41 Valamit biztos, hogy tenni kell az ügyben. Persze nem gondoltam elvenni azoktól, akiknek már megállapított nyugdíja van, csak a jövőre vonatkozna.
Nem is hiszem, hogy megvalósul :) az eredeti ötlet inkább, de ezzel az a bajom, hogy a 100e felett csökkentenék, ami amúgy is alacsony szint, ráadásul nem értem ez hohhan jön, mihez kötik ezt a határt, ez mindig ennyi marad, vagy az inflációval változik... stb.
Bár fölösleges ezen sokat agyalni, mert 2030-ig semmi sem fog változni, megmondta a "miniszter úr" :)
bundi
@lópicigáspár: ha belegondolsz nemrég mielőtt bevezették a röghözkötést ugyanígy hergelték a népet a diákok és orvosok ellen...azelőtt a kedvezményes nyugdíj miatt a rendőrök katonák tűzoltók ellen...
tehát ha most a nyuggerek ellen hangolnak a kedves vezetőitek...akkor mi is következhet?
m.macskosz
@JAJMÁR: Én is el tudnám képzelni a befagyasztott nyugdíjakat, de én a mindenkori létminimum duplájában határoznám meg. Nem merik megcsinálni, de én bizony korrektnek tartanám, ha egyes "magas" nyugdíjakat leszállítanák erre a szintre. Hol érdemel meg egy képviselő végkielégítést, amikor azért kellett felállnia parlamenti székből, mert a munkáltatója felmondott neki?! Ezzel azonban emelkedik a nyugdíjalapja.Hol érdemel meg egy csókos sok százezres nyugdíjat, amikor többet ártott az országnak, mint használt?!
www.femina.hu/hirhatter/elnoki_nyugdij
Unom már önmagam állandóan ismételni, de a jelenlegi állami/kormányzati alkalmazottak aránytalanul magas jövedelme után aránytalanul magas nyugdíjat kapnak, amit a kisemberek aránytalanul alacsony jövedelméből kapnak, miáltal a kisembereknek a nyugdíja is alacsony lesz. Aki tehát életében több-kevesebb munkával dőzsölt, az nyugdíjasként is nyaralhat a Seychelles-szigeteken, aki életében soha nem volt jómódú, annak nyugdíjasként sem lesz része luxusban. Soha nem arról beszélek, aki megdolgozott ésszel, kézzel a magas jövedelemért, hanem az ilyen zsigamarcellekre, sesztákmiklósokra, olajszlőkékre!
m.macskosz
Téma kicsit off, de a Hír-tévében az Átlátszó.hu-ra hivatkozva mondták a déli hírekben, hogy Seszták 8 év alatt megháromszorozta a vagyonát. (66 milláról 185 millára)
Mi van itt, elvtársak?! A Hír-tévé ilyet mond egy fideszes miniszterre, az ellenség portáljára hivatkozva?
" Géza, mi van itt? Rendszerváltozás, Géza? Nem lesz ebből baj, ha visszajönnek a kommunisták?

– Mama! Ha ébren van, ne álmodjon, az Istenit neki! Ez itt a hírek, nem pedig a kívánságműsor! " (Hofi)
JAJMÁR
@m.macskosz: 13:31 ...egyetértek. Kár, hogy nem bízzák ránk, pedig mi egyszer s mindenkorra megoldanánk ezt a problémát :)
(Egész kevés tiszteletdíjért :) )
Szvetlana
@m.macskosz: 12.17-Na várjál , Te a két szésőséges példát hoztad fel! Az abszolut keveset és az abszolut magas jövedelmet!!!
A kettő között vannak azok, akik az iskolai végzettség+ ledolgozott évek után kapják a nyugert havonta. Ez eleve nincs 100 ezer alatt! PL. orvos, tanár mentős, rendőr, mérnök stb.
Ezeket hova sorolod? Egy szóval sem ítam, hogy a luxus apanázst felvevőknek jogosan jár a magas nyugdíj!!! Ne terelj!
m.macskosz
@Szvetlana: A javaslat szerint a százezren felüli részre vetnének ki 20%-os adót. Nem mondom, hogy egy 30-40 évet ledolgozott orvos, tanár, rendőr, mentő, mérnök ezt érdemelné,
de ha már kitalálnak valamit, akkor ez még egy viszonylag humánus megoldásnak tekintem.
NEM TERELEK! Egy szóval nem állítottam, hogy TE pártolnád a luxus apanázst felvevőket!
Ha nagyon nagy lesz a baj, a kormány úgyis azt csinál, amit akar, legfeljebb felkel a lakosság,
de addig is agyalhatunk mi is a meglebegtetett felvetésen, nem? :)
Szvetlana
@m.macskosz: Ebben az egészben az a szar, hogy az elvett 20% al akarják megemelni a 100 alatti nyugdíjakat. Ez egy bohózat, mert akkor a nyugdíjas ad ny. emelést a másiknak.:))

Ha minden embernek sacc/kb egyforma a jövedelme, akkor eljutottunk a kommunizmushoz. (vicc kategória)

Ha megszünnének a magas keresetek, akkor egy közgáz gáz lenne, mert nem lenne fizetőképes vásárló réteg. Befuccsolna a kereskedelem, a bankok, mert pénz nélkül ők sem tudnának működni.
A múltkor volt a propin egy kimutatás, hogy hogyan is oszlik meg a magas nyugdíj: pl. él még 38 ezer 90, vagy afölötti nyugdíjas, akiknek a nyugdíja 100 fölött van, mert legalább 40 év óta nyugdíjas.
Én a magam részéről senkinek egy fillért nem juttatnék az enyémből, tetszettek volna végigcsinálni azt amit én, és akkor élvezhetné a kurvára irígyelt magas nyugdíjat.
Ilyenkor elszalad velem a ló, amikor azt nézi valaki, hogy a másiknak mér annyi???
m.macskosz
@Szvetlana: Nem lepett meg a válaszod, ez az egész országra jellemző.
Melyik politikus is szavazott nemmel a fizetésemelésére? Gyurcsányon és
Bajnain kívül volt-e bárki is, aki jótékony célra ajánlotta a neki jogosan járó miniszterelnöki javadalmát? Most, amikor már a csapból is az folyik, hogy baj van a leendő, sőt a jelenlegi nyugdíjakkal, ki ajánlotta fel, hogy csökkentsék a magas keresetű állami alkalmazottak jövedelmét?!
m.macskosz
@Szvetlana:" Ha megszünnének a magas keresetek, akkor egy közgáz gáz lenne, mert nem lenne fizetőképes vásárló réteg. "
Ja, eltolcsyék is azt HITTÉK, hogy a 16%-os adó meghozza a kedvezményezettek vásárlási, befektetési, vállalkozási kedvét, oszt' fura módon tévedtek.
Szvetlana
@m.macskosz: 14.43 Nem tudom, hogy ki volt az a magányos harcos:))

Közben ezt találtam, ez jó cikk: Elhallgattuk a fél internetet14.24

„Na, kezdődik a félelemkeltés. Olyan szánalmas már, ahogy a fősodrású média, illetve a megbízói erőlködnek, hogy valamivel mindig izgalmat és riadalmat keltsenek az emberek között,
m.macskosz
@Szvetlana: Nem volt magányos harcos és nem is lesz, mert holló a hollónak nem vájja ki a szemét. A rendszerváltás, azaz a többpártrendszer óta csak akkor volt valódi telt ház és egyhangú szavazás a Parlamentben, amikor a saját jövedelmük emelésére kellett szavazni. :(
Szvetlana
@m.macskosz: ...és a végkielégítés összegére:))
X-ray
@lópicigáspár: Ezt írod: "napi tízmilliókkal járultam az államkasszához..." Érdekes. Családunkban volt katonatiszt és rendőr magas beosztásokkal. Mégsem járultak napi több millió forinttal az államkasszához.
És tudod, nekem is vannak szüleim, akik látástól-mikulásig dolgoztak, mert muszáj volt. Nem voltak párttagok, de amikor vasárnap is be kellett menni ingyen dolgozni, amikor olyan társadalmi munkákat végeztek, amiért nem kaptak semmit, akkor sem lehetett zúgolódni. És amikor a mamánk nyugdíja most a 90 ezer forintot sem éri el, de 3600 forinttal ment el nyugdíjba közel 30 évvel ezelőtt és amikor a katonatiszt nagybátyám 40 ezer forinttal ment - nem korkedvezménnyel - nyugdíjba, akkor el tudod képzelni, hogy a több mint 10-szeres nyugdíj mennyit emelkedett az évek folyamán? Tudod te azt, hogy hány nyugdíjas él havi pár tízezer forintból, ami az ötvenezer forintot sem éri el? És ezek az emberek dolgoztak, mint az állat a termelőszövetkezetekben, az építőiparban, az egészségügyben, a gyárakban. Gondolkodj el ezeken is!
kamazuka
130 ezres nyugdíj nem pofátlanság.Szerintem!Az már annál inkább,ha 230 ezres a nyugdíj mellette dolgozik kiszorítva a piacról a valóban dolgozni vágyót!
mate03
@Levendula: Neked elárulom!'16-éves voltam!A kor egy állapot,nem előny de nem is hátrány.Kívánom neked is hogy érd meg ezt a kort,olyan szellemi állapotban mint én érzem magam!
Levendula
@mate03: Ezt gondolom egy nyolcvan-valahány éves valaki írta olyan szellemi állapotban, mint ahogy érzed magad:

propeller.hu/itthon/2893146-video-na-de-mit-jelent

"mate03
@esmeraldana: Meg az a jó kurva édesanyád! Válasz erre Tetszik Jelentem március 24., 09:21"
lópicigáspár
@X-ray: Azt mondtad ismersz! Ezek szerint mégsem! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.