Lezsák Sándor szerint a Kurultáj az elmúlt években beszédes fogalommá nemesedett és azt üzeni: mi magyarok is a "kincses Kelet" örökösei vagyunk. Az Országgyűlés alelnöke erről a Kurultáj magyar törzsi gyűlés szombati ünnepélyes megnyitóján beszélt Bugacpusztán.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@tivoli: Keletnek nem ugyanarrol a reszerol beszelunk, Picinyem...Kinaban, Japanban valoban csodalatos kultura volt, vannak olyan dolgok, amit azota sem tudtak tulszarnyalni... DE: mi a csorobb szferabol jottunk, ahol a jurta volt a legkomolyabb epulet, nem a sokemeletes pagoda... Mi inkabb az azeriekre, mongolokra, meg a tobbi szegeny pusztai nepre mondhatnank, hogy a rokonunk, de nem azok... Most nincs kedvem kikeresni a linket, de a Wikipedian biztos van rola cikkely, hogy hogyan is kerult be Habsburg megrendelesre ez a levediai sztori...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@karma1: ma, 11:50
Na jó, persze, hogy. Azért beláthatod a nyugati félen se csilivili minden.
A honfoglalás idején a magyarok nyilaitól rettegett Európa, azt is a Habsburgok találták volna ki?
tivoli
@mariaberta: ma, 11:52
Keresd ki, gugli a barátod. :-))
karma1
@tivoli: Nem, azt nem, de akarhonnan is jottunk, lovagolni valoban nagyon jol tudtunk (tudunk jelenleg is, erre rendkivul buszke vagyok! sosem felejtem el az ittenieknek is megemliteni, mit tudunk mi, magyarok...:o))), de ez az igaz resze a koholt eredetunknek...(Tudod, egy nagy linkseget mindig ugy lehet a legjobban eladni, elfogadtatni a koztudattal, hogyha legalabb 10-20 % igazsagtartalma is van... Ha ezt a nepnek beadjak, a tobbi 80 % valodisagat mar nem vonja ketsegbe...

Aztan persze a finn-ugor rokonsagot is eroltettek, de az sem volt az igazi, az csak egy picit lett volna elokelobb...

En inkabb azt fogadom el, hogy mi valamilyen modon ide szulettunk, kuzdottunk a masik itt elovel, (mert a magyar heves vermersekletu, nyugtalan fajta), oszt jonapot. Miert nem agyalnak a kinaiak az amerikai bennszulottek, az oroszok, hogy azelott hol eltek, honnan jottek, azt sem tudjuk, hogy a sok kulonbozo afrikai torzs honnan kerult oda, ahol most el, szoval, eleg sok feher folt van a tortenelemben, a lenyeg, hogy 1000-tol tutira mi voltunk itt a nyerok, es kesz,...:o))

Persze, igazad van, a mostani nyugati, eszaki nepek szinten eleg harcosak voltak, es barbarok is, meg nem is az eszukrol voltak eleinte hiresek, inkabb a fizikai erejukkel, kitartasukkal. Aztan amikor letelepedtek, johetett a kultura is... Asszem, ez a vilagon mindenhol elegge egy kaptafara mukodott...:o))))
tivoli
@karma1: ma, 12:26
Azért volt népvándorlás innen oda, onnan ide. Hagytak maguk után nyomokat az ősök.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.