A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményben reagál arra, hogy az RTL-csoport vezetői a reklámadó és azt kísérő veszteségek miatt óva intették a külföldi befektetőket Magyarországtól. A közlemény a minisztérium oldalára került fel, itt teljes terjedelemben olvasható.

"Az RTL Csoport megalapozatlan, a valóságtól messze elrugaszkodott kijelentésekre ragadtatta magát, hogy rossz színben tüntesse fel a magyar kormányt, és elriassza a magyarországi befektetőket. Közlemény.

Megdöbbenve tapasztaljuk, hogy egy nemzetközi vállalat, amely a magyar reklámpiac negyven százalékát birtokolja, fiktív veszteségekre hivatkozva éveken keresztül messze a törvényes mérték alatt fizet adót, megengedi magának, hogy megkérdőjelezze a magyar kormány jóhiszeműségét.

Minden választott kormány feladata, hogy a becsületes adófizetők érdekében valamennyi szereplőre, még a legnagyobbakra is kiterjessze a közteherviselést és betartassa a Parlament által szentesített adótörvényekben foglaltakat.

Javasoljuk az RTL Csoport vezetőinek, vizsgálják meg, hogy a magyar gazdaság egyik legfontosabb és legprofitábilisabb szereplőjeként – a tisztességgel adózó gazdasági szereplők többségével ellentétben – miért nem járulnak hozzá profitjukkal arányosan az ország működéséhez?

Milyen jogon gondolja normálisnak egy nemzetközi társaság, hogy miközben a világ más országaiban „good corporate citizen-ként", felelős vállalati magatartást képvisel, addig ugyanezt nem kívánja Magyarországon gyakorolni?

Mindez egy olyan közép-európai országban történik, amely máig nem heverte ki azt a gazdasági hátrányt, amit idegen megszállók által évtizedekre rákényszerített diktatúra okozott.

Elfogadhatatlan egy gazdasági felzárkózásáért emberfeletti erőfeszítéseket tevő ország kormánya számára, hogy miután szabaddá tette médiapiacát a külföldi befektetők előtt, egy társaság holmi könnyen kifosztható gyarmatként tekintsen rá.

Az RTL Csoportnak nincs erkölcsi alapja politikai szempontokra hivatkozva, valójában önző profitérdeket szolgálva a magyar kormányt támadnia és Magyarországnak ártania.

A kormány kitart amellett, hogy minden gazdasági szereplőnek ki kell vennie a részét a kölcsönös közteherviselésből. Az ország működtetéséhez minden gazdasági szereplő kölcsönös tehervállalására szükség van. A reklámtörvényre pontosan azért van szükség, hogy senki ne tudja elkerülni az adófizetést Magyarországon. A törvénynek köszönhetően bezárul minden kiskapu az adóelkerülők előtt, megakadályozva, hogy nyereséges médiacégek fiktív veszteségekre hivatkozva kibújjanak az adózás alól."

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

craven
@lópicigáspár: legalább van valaki aki szembeszáll..ugyis mindenki fél ezektől a gazemberektől ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Nagyon hülyének néz a dakota banda! Még én laikusként sem hiszem el, hogy a lehetséges befektetők az RTL híradóiból, közleményeiből tájékozódnak arról, hogy hol érdemes, vagy kockázatos befektetni! Vagy őket is ilyen hülyének tartják? Akkor miért nem fektetnek be a felcsúti fociakadémiába?
human
Kishantost is megvádolta a minisztérium azzal, hogy adókat, kötelezettségeket nem fizetett meg. Ezzel próbálták ellehetetleníteni. Kishantos perelt és nyert. De hiába, mert az emberek fejében már csak az maradt meg, hogy Kishantos nem fizetett.
Ezt a trükköt alkalmazzák most is. Tudják, hogy elvesztik a pert az RTL-el szemben, de így is nyernek a rágalmazók.
Egyébként a kiegyensúlyozott tájékoztatást a köz(királyi)tévé nem tartja be, és nem az RTL.
Törölt felhasználó
Kevés választja el a látszat demokráciánkat a diktatúrától, pont hogy annak az egy-két médiumnak az életben hagyása kéne, hogy a célja legyen ennek a kis mini vezérnek. Ha ezek kinyirja, azzal magával cseszik ki. Mi lesz, ha nem lesznek ellenfelek, nem lesznek erről szóló hírek, ugyanakkor el kell számolni a a kamúválasztáson a nép előtt a teljesítménnyel..kire fogják fogni a háttérhatalmakra, akik csak magyarországot akarják leigázni. Persze "sajnos" már kinézem ebből az országból, hogy ezt is elhinné, vagyis akkora az elkeseredettség, hogy ebben akar hinni, de nem hiszem,. hogy ebből sokáig meg tud majd élni a fidesz..
Cukkini
Magyar nyelvnél nincsen szebb e világon,
ki ellentmond... én mindkét fülét kirágom.
coni
@Desischado: A rablás is tud embertelenül fárasztó lenni. Ha sokáig és sokat rabolnak. Például.
kukac50
Az RTL klub nem hazudozik úgy mint a kormány kiszolgálói, tévék,rádiók akik hazudoznak a jólétről a valóságot meg elhallgatják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.