A Kettős Mérce Facebook-oldalán jelent meg a következő részlet az új hetedikes irodalomtankönyvből. Azt olvashatja a diák, hogy jelenleg nem tartunk még az igazságos társadalomnál és olyan dolgokra fecséreljük az időnket, mint Disneyland, vagy mondjuk a CNN. 

Jöjjön még néhány dolog, amit hagynunk kell a hanyatló nyugat ópiumának:

Az új irodalomtankönyv nyugatimádatról beszél

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Erről van szó. 8 év alatt ki lehet nevelni egy agymosott generációt, aki ezzel a manipulatív "tudással" még 40-50 évig köpködi majd a nyugatot és imádja a keletet. Ennek a tudásnak az átadásához kellenek a tanárok, ezért is kell a fizetésüket emelni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Erről van szó. 8 év alatt ki lehet nevelni egy agymosott generációt, aki ezzel a manipulatív "tudással" még 40-50 évig köpködi majd a nyugatot és imádja a keletet. Ennek a tudásnak az átadásához kellenek a tanárok, ezért is kell a fizetésüket emelni.
JAJMÁR
Vajon milyen az "igazságos társadalom", ahol még nem tartunk,, de ezek szerint ott nincs helye Disneyland-nak, és semmi "időpocsékolásnak"?

Eszembe jutott erről egy könyv: Lois Lowry: Az emlékek őre . Egy agyonszabályozott, tökéletesnek tűnő világ, ahol még a történelmi emlékeket is egy kiválasztott személy őrzi.
leszúrt rittberger
Tanítsa otthon mindenki a gyerekét, ezzel lehet itt már csak túlélni.

Haza kell menni egy órával korábban a munkából, és át kell beszélni vele, hogy amit aznap az iskolában halott, az nem egészen úgy van: nem fog kirohadni az agya a kólától és a CNN-től, és van élet a rezsicsökkentésen túl is, sőt filmrendezőként vagy informatikusként kisfiam, nyugaton majd nagyon jól kereshetsz.
vörösfuvalat
Rákosi pajtás idejében mit is tanultak a diákok? A nyugat imádat káros,silány üres tartalmatlan életforma bezzeg a szocialista ember az más az a közösségért él.Az követi a párt és annak vezetője utasításait.
Aztán 56 ban amikor lehetőség volt rá vagy 200ezer ember nyugatra menekült.
Most meg ,hogy lehetőség van rá 600ezer.
Jó kis tankönyv. A Fidesz kommunikációs osztályán írták.
kkalman
Ha ez tankönyv, akkor inkább ne is járjanak iskolába a gyerekek. 2014-ben visszaköszönt a 60-as évek szocialista agymosása, nyugat utálata.
karma1
Rakosinak nagy elonye volt, hogy nem kellett megbirkoznia az internettel, TV-vel, okostelefonokkal...

Most mihez kezdene? Milyen eszkozokkel hulyitene a nepet?

Sajnos, egyre kevesebb tanar el a mult rendszerbol, illetve kevesen vannak mar, akik emlekeznek az IGAZI ertekekre...
Amikor nekunk teletomtek a fejunket szep szocialista tanokkal, akkor volt felvilagosult tanarunk, aki azert a kezunkbe adta az "Ivan Gyenyiszovics egy napjat, " vagy Marquez "Szaz ev maganyat", es ha a "haldoklo nyugat" dekadenciajara, muveszetere voltunk kivancsiak, akkor beultunk a Filmmuzeumba "muvelodni"...
Ha jol tudom, mar az sincs, van helyette kerenyi agymosott muveszeti elete...
karma1
Ha ilyen baromsagokat ir az irodalomkonyv, mit irhat a tortenelemkonyv?
Bar a fent bemutatott illusztraciok szepen elvezetnek a rasszizmusig, az eloiteletekig, jo, hogy nem rogton az van leirva, hogy hogyan csinaljunk MINDIG 2/3-ot?
m.macskosz
@karma1: A középiskolai magyartanárnőnk mondta a hatvanas évek közepe-vége táján,--
és nem kellett félnie a következményektől--, hogy aki nem ismeri a hittant/Bibliát, nem is
értheti Ady néhány versét. Normális helyeken nem égetnek könyvet, legfeljebb elmagyarázzák,
mi a jó, mi a rossz. Épeszű társadalomban az emberek el tudják dönteni, hogy kövessenek-e
szemellenzős módon egy-egy ideológiát, vagy összevessék azokat és kihozzák belőlük a
legjobbat.
human
Az internetnél maga a liberalizmus, úgyhogy a jövőben szerintem ez is áldozatául fog válni az illiberális Orbán téveszmének.
Hellcat
Ennyi baromságot összehordani. Hol igaz ma Magyarországon ez a szar amit leírtak...a politikusok meg a haverjai és egyéb csókosok gyerekeinél lehet...
Hamburgert enni? Nagyritkán...drága mulatság
Disneyland? Mégdrágább...sőt
MTV? Hát ahhoz nagyon agyilag zokninak kell lenni...főleg, hogy mára semmi köze a zenéhez.
CNN? Aki tud angolul az nézi max.
CocaCola? Ugyan már az egy vagyon...akciós szénsavas víz...
Nike? Az is egy vagyon. Irány a Turi.
Az a pár millió létminimum alatt élő ezeket mind elfelejtheti...
magyarbakancs
Már a spejzban van a kommunizmus keresztény változata.
Rendszer váltás előtti években minden Fidesznyik a nyugatot hozta példaként.
Milyen ott a demokrácia és az élet színvonal.
Az EU-ba akartunk kerülni.
most meg szidjuk őket mint a bokrot.
Mért?
Mert nem tudunk teljesíteni a szabad világ gazdaságban.
Ezért ellenséget keresünk bennük és meg magyarázzuk az ért nem tudunk teljesíteni mert ez a csúnya EU minket támad és a nyugat meg mételyez minket szittya magyar népet.
Cicamama55
Megtesznek azért mindent, hogy beteljesüljön az álmuk... Régebbi nyilatkozatában fejtette ki Balog úr, hogy az iskolák úgy működnek, mint a mosoda...Beviszi a szülő a gyermekét és tisztán kapja vissza! S hát a mosónőket is át kell képezni az új mosószerekhez...
Knapp75
Ejnye, az irodalom könyvnek van már "Vélemény" rovata is?!

Bár eddig is tudtuk, hogy tudatos birkaképzés folyik, azért meglepő ez a nyíltság.

Persze még véletlenül sem a fogyasztói társadalom - egyébként teljesen természetes - mozgatórúgóit mutatják be, vagy esetleg ismertetik, hogy vállalkozó kedvű emberek (mert bizony a multik tulajdonosai azok), hogy építettek fel valamit, amiből egyrészt generációkra megoldották a családjuk boldogulását, másrészt nagy hatással voltak a társadalomra is!

Annak a frusztrált lúzernek meg, aki a fenti baromságot leírta, megemlíteném, hogy ha otthonról dolgozol, sokkal több időd jut a családodra és az emberi kapcsolataidra!
Bár ez nem matematika tankönyv, azért utána lehet számolni... ;)
(a szerző egyébként hogyan írta ezt a könyvet? Kifizettek neki napi 8 órát, miközben ő a személyes kapcsolatait ápolta a kollégáival a munkahelyén?)

Szóval nem a nyugat az oka, ha egy ilyen kreténnek szar az élete...

Az meg tényleg a humorfesztivál kategória, hogy az abszolút rétegműsorrá vált Music TV-t (annyian sem nézik a fiatalok közül, mint a Fábry Showt az "igazi" MTV-n) és az ifjúság körében mérhetetlen CNN-t hozza példának.

Na de megyek, mert ovi után Disneylandba megyünk és még be kell ugranom előtte a Mekibe valami kajáért!
JAJMÁR
@Hellcat: 09:12 Persze, hogy nem járunk Disneylandbe, mert messze magasan van a lehetőségek fölött. Azért nem. (A köznép nem!)
A nevelésben ez és a CNN, példázzák azt a nyugati életformát, ami nálunk elérhetetlen, de nem is "fontos", hiszen időpocsékolás ezekkel foglalkozni, a magyar gyerek ne vágyjon hosszú hajóutakra, mesés kirándulásokra, és főleg ne foglalkozzon politikával, Nekik itt a munkaalapú társadalom, meg a gyöngyöző bor, a boldogsághoz ez legyen elég.
Hellcat
@JAJMÁR:Pálinkafőzést ki ne hagyd :D
karma1
@Knapp75: Te Draga Akarki, uj fijju/janyka az "uzemben"! MIndent leirtal, amit kellett, Isten hozott a "bolondok, de meg hiszunk, tenni akarunk" oldalan!...:o)))
vukkocska
És mi van az oroszokkal és Putyinnal? Jövőre azért kell bezúzni, mert ez kimaradt?
Grafix69
Kicsit Nemzeti Szocialista szagú , alakul ez szerintem burkoltan manipulatív egyenlőre , de nemsokára nyíltan. Azért megkérdezném a tanárokat mi köze van a tanításnak a politikai identitás vagy nézetek befolyásolásának irányításának? Katasztrófa
Desischado
Ez irodalomkönyv?!??!?! Ennek mi köze van az irodalomhoz?!?!? Semmi! Drága jó istenem, úgy látszik, külön órákat kell majd adnunk az unokaöcsikémek, mert ebből csak a Nemzethy Agymosást lehet tanulni, de azt aztán alaposan! Milyen iskolája van annak a baromnak aki ezt írta?! A valódi irodalomkönyvben irodalmi művek vannak, és írók, költők műveivel ismerkednek! Még jó, hogy megvannak az ált. iskolai irodalom, történelem könyveim, úgy látom, szükség lesz rájuk! Bár reménykedem, mire felsős lesz a gyerek, ez a banda már nem lesz hatalmon!
pbalage
Máma láttam egy kisiskolást, amelyik kólát ivott. Ténleg olyan kisebb iskolásra köll gondúnyi.
Tanító szándékkal rögtön el is magyaráztuk neki ketten egy ősi magyar akácfahusánggal, HOGY HÁT ILYENT MÁTÓL NEM SZABAD!
HÁ' HA VÉLETLENÜL HÓNAP LESZAKAD A ÉG, AKKOR HOGYAN MENEKÜLSZ KI ALÓLA?

paraszt kisiskolás.
Yoda69
Ezt akartatok, birkak, bekamenetesek, fideSS fanok?
Nemcsak orban, es sleppje bunos az orszag lezulleszteseben, hanem azok is akik ezeket a 2/3-ba kuldtek.
Birkak! Gondolkozzatok el azon mit tettetek az orszaggal!
human
Tegnap láttam a tévében, hogy egy kísérlet tankönyv video mellékletében egy rajzfilm látható, ami elvileg a környezetvédelemről szól, de gyakorlatilag megölnek benne egy embert. Valaki küldje már el nekem a linkjét a videónak, ha megtalálja valahol. Csak részleteket láttam, de nagyon beteg volt az is.
Cukkini
Haladéktalanul éljünk hajlék-talanul?
S céltalanul helyettünk a kréta tanul?
mate03
@magyarbakancs: Én még emlékszem,amikor a nyugat,a rothadó kapitalizmus,ki nevelte a(coca kóla mámorban fetrengő)Ifjúságát!Akkor,még röhögtem!Ma már ,sírhatnékom van!
magyarbakancs
@mate03: Gondolom teis szeretnél olyan légkörben élni ahol napiszinten nem szol bele a politika az életedbe?
Nem függesz szarházi politikai segg nyalók kénye kedvétől.
Mert aki dolgozott kint nyugaton vagy élt kint egy kis ideig nem tapasztalt olyan mindennapi beleavatkozást az életedben a politikának mint itt ebben a drága Orbanisztánban.
Szeretnék olyan rohadt kapitalizmusban élni mint Németország,Ausztria,Anglia.
esdi
Sajnos az etnikumtól hemzsegő településeken már régóta máshova viszik a gyerekeket iskolába akik egy picit is fontosnak tartják, vagy minimális lehetőségük van. Edzettek. Újabb próba következik: általános iskola Ausztriában?
karma1
Mintha ugy emlekeznek, hogy az uj tankonyveket nem adtak lektoralasra, mert meg a hoffmann rozsacska tolta at a rendszeren, mondvan, nincs eleg ido ilyen baromsagokra, hogy lektoralas meg szakvelemnyezes, hogy mennyire tudjak hasznalni a tanarok az oktatasra...

Hat persze, ezert csinalta ezt ez az ajtatos taplo banya, hogy nehogy kideruljon ido elott, mekkora baromsagok kerultek milliardokert a nyomdaba, meg allami kezben levo teritesre... (Merthogy a Tankonyvellatot is megszuntettek...)
Pálinkafőző Rézüst
Namostakkó már nincs "Tovaris konyec", eftássak??? Sose voltak ezek rendszerváltók! Lásd az ügynöktörvény folyamatos elszabotálása!!! A lopás, a rablás kellett csak nekik, oszt jónapot!
Yoda69
@human: Az ATV egeyenes beszedben ez volt a tema. A videot is reszletesen megmutatjak. A lenyege hogy egy ember szetveri baltaval valakinek a fejet, aztan neki meg a gyilkos mehek kiszedik a szemet es megolik. Ver frocsog mindenhova. Es ez gyerekeknek keszult video. Nagyon elmebeteg aki ezt kitalalta.
human
@Yoda69: Hát túl sok joy nem lesz benne.
Yoda69
@human: Es akkor kepzeld magad egy 10 eves helyebe, akiknek ezt a szart szantak ezek az idiota kreten fideSSesek.
human
@Yoda69: Még jó, hogy valaki időben észrevette, mert hogy ezek szerint senki nem látta ezt a kísérleti förmedvényt az biztos. De valaki jól megszedi legalább magát az tankönyvpiac illiberalizációján.
mate03
@magyarbakancs: Én csak Iránba dolgoztam három évet,De életemben annyi gazdag de rettentő lusta embert még nem láttam!1971-ben voltam kint,a három év alatt,egy házra egy nyaralóra valót meg kerestem!Szar volt ,távol a családtól,de megérte!
lajospapa
@m.macskosz: Az utolsó mondatoddal nem értek egyet. Az emberek 90 százaléka ugyanis beveszi az eléje tálalt ideológiát, ha sokat sulykolják neki. az a kis rész aki nem, az a divat szerint keresztre kerül, inkvizíció elé, gulágra, kitelepítésre. Ma jobb a helyzet, csak azt mondják neki, hogy igazgató úr, holnap nem kell bejönni az iskolába!
coyote3
Miféle beteg elmék írhatnak tankönyveket???
Pálinkafőző Rézüst
@coyote3: a fidesznél felvételi követelmény a beteg elme!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.