Kövér László a Szabadság Expressz elnevezésű programon nem létező államnak titulálta Ukrajnát és ingerülten reagált arra, amikor lengyel fiatalok a magyar kormány intézkedéseiről, állítólagos oroszbarátságáról és az ukrán konfliktusról kezdték el faggatni. Ezt szerették volna elrejteni a nyilvánosság elől utólag.

"A Lengyelnet.hu most részletesebben is beszámolt az eseményekről a Gazeta Wyborcza nevű lengyel lapot idézve. Azt írják, hogy a Kövérrel utazó parlamenti tagok megpróbálták elérni, hogy ne jelenjenek meg a házelnök mondatai a sajtóban" – írja az Index.  

Pontosan így fogalmaztak a lengyel köztévénél: "„A parlament dolgozói még arra is megpróbálták rávenni a lengyel köztévének a teremben levő újságíróját, hogy ne hozza nyilvánosságra a felvett anyagot. Azzal kezdték vádolni, hogy bizonyára manipulálni fogja a magyar házelnök szavait”  

Aczél Endre, külpolitikai újságíró, Kövér Szabadság Expresszes felszólalása után felfedezte szavaiban megbújó, kimondatlan irredentizmus: "Ha Kövér végiggondolja a mondandóját, akkor föltétlenül eszébe jut 1941 tavasza, amikor is a magyar honvédség azzal lépte át (a Wehrmacht nyomában) a jugoszláv határt, s foglalta vissza a Trianonban „elrabolt” egykori magyar területeket, hogy a jugoszláv állam nem létezik immár!" – idézte a történelmet a publicista. 

A Lengyelnet.hu felidézi, hogy Kövér rettentő szavai után több lengyel, és az egyetlen magyar résztvevő is elhagyta a konferenciát, Kövérre pedig rászóltak a szervezők, hogy ne beszéljen a résztvevőkkel ilyen leereszkedő hangnemben.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Bizony mondom, ezek tökéletes hiányt szenvednek a józan ész akár csak molekuláris szintű mennyiségéből is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Legalább külföldön is látják, hogy milyen emberek kerültek hatalomra. Sajnos a történelem ismét megleckézteti a magyarokat. A nyakunkba szavazott pár millió választó egy újabb rezsimet.
Desischado
Aki bunkó, az mindenütt így viselkedik! Szégyen, amit ez a véglény művel!
Boszi27
@Dr. Felipe: Ez valahogy kimaradt a közmédiából. Itthon úgy sem szól rá senki.
mate03
@Vasárnapiiskolás: Ne sértegesd a barmot!A barmot sok mindenre ,lehet használni!De a mi hőn szeretett Házelnök urunkat,semmire!Szégyen hogy ez az emberszabású,az országunkat,képviselheti!
Vasárnapiiskolás
@mate03: Bocsánatot kérek! Nem sértésnek szántam,csak közöltem a mindenki által ismert tényt.
Hellcat
Remélem a lengyelek felébrednek most aztán nem jönnek többet békemenetelni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.