Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a magyar emberek sokat tettek a szabadságukért, azért, hogy Európának ezen a részén is diktatúra helyett demokrácia legyen.

Fülöp Judit, a tárca sajtófőnöke pénteken ismertette a miniszter szavait, amelyekkel a tárcavezető Vicoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkár-helyettese kijelentéseire reagált.

Szijjártó Péter kiemelte: Közép-Európa népei több évtizeden keresztül szenvedtek a kommunista diktatúrától, sokat harcoltak a szabadságukért és Európa újraegyesítéséért.

Közép-Európában szabadságszerető népek laknak, akik egészen biztosan nem viselnék el, ha bárki korlátozni akarná szabadságjogaikat – közölte.

Magyarország barátként tekint az Egyesült Államokra, "szövetségünk sziklaszilárd", amit a NATO legutóbbi csúcstalálkozóján is megerősítettünk – mutatott rá Szijjártó Péter.

Vicoria Nuland egy csütörtöki washingtoni konferencián azt mondta, hogy a közös értékeket nemcsak kívülről kell megvédelmezni, hanem belülről is meg kell erősíteni. Aggasztónak nevezte a demokrácia és szabadság belső fenyegetettségét Közép-Európában, a demokráciában tapasztalható visszacsúszást és a korrupciót.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
szargyarto hiteltelen. Jobb ha kussban marad, es foleg nem beszel a magyarok a neveben. A cigany es kulfoldi szavazok nelkul, most sehol sem lenne a fidesz, de hat a valasztast is elcsaltak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csip-csop
igen sokat tettek a magyarok, csak a miszter pinki ès tàrsai tonkretettek mindent.
Yoda69
szargyarto hiteltelen. Jobb ha kussban marad, es foleg nem beszel a magyarok a neveben. A cigany es kulfoldi szavazok nelkul, most sehol sem lenne a fidesz, de hat a valasztast is elcsaltak.
F_Viktor
Köszi Pétör, ami tőlem telik, megteszem!
nezelodo
Igaza van, sokat tettek a demokráciáért, de nemeleget, mert akik lerombolták, mindegyik hozott még egy embert a lebontáshoz.
joopapa
Te szájtátó petya a kedvenc segged tulajdonosa, régebben már belengette, hogy a gazdasági túlélésért lehet be kell vezetni valami mást a demokrácia helyett! Ez lesz az illiberalizmus? www.youtube.com/watch?v=yZnjINU0J0c
Nil
A magyarok tényleg sokat tettek- csak aztán jött a fidesz - és itt üt vissza az iskolarendszer változása, hogy az emberek képtelenek gondolkodni, önálló véleményt megfogalmazni kell nekik valaki aki megmondja mit csináljanak-csinálhatnak.
Szerintem nincs ember aki egy orbán beszéd után el tudná mondani miről beszélt. Ez volt Hitlerrel is
Szimba
@Nil: "A magyarok tényleg sokat tettek- csak aztán jött a fidesz ..." - így igaz. Tehát a fidesz tett a demokráciáért, úgyi, mint: "szisztematikusan bontja le a fékek és ellensúlyok rendszerét: kasztrálta az Alkotmánybíróságot, majd saját delegáltjaival töltötte fel a mindenkori kormány legjelentősebb ellensúlyaként számon tartott testületet. Kilenc évre biztosan bebetonozták Polt Pétert a legfőbb ügyészi pozícióba, Az MNB élére Matolcsy Györgyöt ültették, aki gátlástalanul szórja a közpénzt tündériskoláira. Létrehozták az egyszemélyes vezetésű Országos Bírói Hivatalt, amelynek élére Szájer József (Fidesz) feleségét ültették. Szétverték a jól működő ombudsmani rendszert, és hogyhogy nem, az újonnan létrehozott Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) élére 9 évre a fideszes médiabirodalom jogi képviselőjét nevezte ki Orbán Viktor."
Hellcat
A magyar emberek valóban sokat tettek érte...viszont ti most fogjátok és visszacsináljátok az egészet...jó lenne már ha felfognátok ti meg a fanjaitok is, hogy a külföldi kritika a mocskos qrbán kormányt érinti nem a magyar népet...ne hárítsatok és ne tereljetek.
coyote3
Akkor orbán és bandája nem magyar???
F_Viktor
@coyote3: Nemzetiségük magyarok, csak nem a magyarok érdekeit képviselik.
hetöndöe
A magyar emberek tényleg tettek érte,most már csak azt kell eldöntened Petike,hogy te melyik csoportba nem tartozol bele.Az emberekébe,vagy a magyarokéba.Ugyanis az egyikbe biztosan nem.
Szimba
@F_Viktor: Szerintem magyar, csak nem kéne emögé bújniuk, amikor bármiről nyilatkoznak, vagy tesznek mint kormány.
Toby
Szíjjártó ÚŐjgazdag Palotás Péter jól beszél, a magyarok szeretik a szabadságot, de csak eddig jutottak, a valódi szabaság még távolabb van...úgy hívják, hogy United States of Amerika !
Kamcsatka
@coyote3: Persze hogy nem. Ők félázsiaiak Fél - Ázsiából.
Fradigege
A demokrácia elvben működik, de gyakorlatilag kivitelezhetetlen, Te szerencsétlen! Mindig vannak szerencsések, éppen(térben és időben) jól járók és áldozatok. Példa: Ha a villamoson befingasz, akkor azt a többség elítéli és ezzel őket nyomoruságos helyzetbe sodrod, de te befingottál, így mindannyiunknak azt el kell szívni. Te megkönnyebbültél, ami neked jó, viszont a többiek az áldozatok! Éppen abban a térben és időben.
Fradigege
Minden -izmus és -cia gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Elvileg nem lehetnek áldozatok, de gyakorlatilag mindig, mindegyikben van. A Magyarok élni akarnak, te nehézvótmegszületnihülyegyerek!
Fradigege
Abban a másodpercben, ahogy a villamosba befingtál, a demokrácia-tótországban=demokrácijá-megszüntlétezni. Mert a fingoddal lesújtod a többi egyenrangú Honfi,- polgártársadat, amit szép Hazánk befogadott. Terrorba nyomod őket, a te fing terroroddal. Ezért nem lehetett a komunizmust kivitelezni. Jött egy grúz, oszt Dsugásvili. Apám mondta, a komcsi-materialista és a keresztény különbségét.
Komcsimaterialista: Ez az asztal egy paradicsom!
Fater: Akkor harapjál bele az asztalba.
volvós
Petike !!! Nem inkább a 167 milliós házad megvételét kellene tisztázni ?
hogy honnan volt Neked, a feleségednek, meg föleg a szüleidnek ennyi
" megtakarított " ( vagy szerzett ) vagyona ???
és miböl fogod eltartani ezt a nagy házat, miböl fogod etetni a
családot ?... Várjuk a magyarázatot !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.