Körülbelül ezer, többségében román állampolgár jelentkezett be állandó lakosként az elmúlt másfél év alatt egy XXIII. kerületi, egyébként mindössze 40 fős panzióba – számol be a Népszabadság.

Nagyjából ezren jelentkeztek be állandó lakosként másfél év alatt egy negyvenágyas soroksári panzióba – írta csütörtöki számában a Népszabadság. A lap szerint az érintettek többsége román állampolgár, akiket bár meglehet, hogy nem ez vezérelt, uniós állampolgárként szerepelnek a XXIII. kerületi választói névjegyzékben és szavazhatnak az önkormányzati választáson.

A Népszabadságnak Laza Margit jegyző azt mondta: egyeztettek a járási hivatallal, és arra jutottak, nincs jogszabályi korlátja annak, hogy egy címen hányan létesíthetnek lakóhelyet. A lakcímek fiktívvé nyilvánításának lehetőségéről utóbb tájékoztatták a szállásadót, de álláspontjuk szerint erre "egyedi, azaz több száz eljárásban kerülhet sor, amely eljárások hivatalból nem indíthatók meg".

A lap szerint a jegyző a helyi választási bizottság egy korábbi ülésén azt mondta: a hivatal nem hivatalos forrásból úgy tudja, hogy a panzióban egy logisztikai cég munkatársai létesítettek lakóhelyet, nagy részük "valószínűleg már nem is dolgozik ott, sőt talán már az országban sincsenek, de a címük még mindig él".

A Népszabadság rögzítette: aki olyan állandó lakóhelyre jelentkezik be, ahol ténylegesen nem él, közokirat-hamisítást követ el. A bejelentkező az elkövető, a tulajdonos bűnsegéd.

A lapnak nyilatkozó, pontosan meg nem nevezett jogászok szerint ezer új bejelentkezőnek szemet kellett volna szúrnia a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalban. A lap kérdésére a hivatal tudatta: a Népszabadság levelében foglaltak miatt vizsgálatot indítottak.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
beindult a fideszes csalasi gozhenger. Csakugy mint aprilisban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
A helyett hogy a hajléktalanszállót foglalták volna be-mert az ott nagyon király! EZEK A SOROKSÁRI ÖNKURMÁNYZÓK JÓL TELJESÍTETTEK -1000-ES NÉPSZAPORULAT ROMÁNBÓL AZÉRT NEM SEMMI!!!
Dr plágium
Laza Margit jegyző azt mondta: egyeztettek a járási hivatallal, és arra jutottak, nincs jogszabályi korlátja annak, hogy egy címen hányan létesíthetnek lakóhelyet.

Bakker! Ha ezt tudom, kicsinálom a fideszes polgármester jelöltet...sajnos most már késő, bejelenteni és felvenni a névjegyzékbe a szomszéd falut...
Yoda69
beindult a fideszes csalasi gozhenger. Csakugy mint aprilisban.
coyote3
Akkor az önkormányzatnál klasszul működhet a nyilvántartás ...:))))))))))))
pbalage
ugye nem nagyon lövök mellé, ha azt mondom, hogy ők Orbán ágyasai?
sokanvagyunk
Talán be kellene záratni a panziót - mert ami 40 főre van "hitelesítve" - ott nem lehet ezer, még egy szórakozóhelyen, vagy strandon sem!
nezelodo
Gőzerővel dolgoznak a dakota szavazatzsonglőrök. Remélem a választás után megint kiállnak, hogy jó erkölcsre tanítsák az esetlegesen reklamáló alattvalókat, mert nem bírja a kekec a kekeckedőket.
Senara
Már mindent leírtatok ... intézményesített csalás , rohadjon meg aki nem itt él és adózik , de pofátlanul a többség életéről dönt ,ezért kapott előnyökért .
folo
Hát így erre is jó a külhoniak ( változatlanul gyönyörű szó ) szavazati joga, ámen...
folo
@pbalage: Meleg ( ez is szép szó ! ) lenne a Kedves Nagyvezír ?...
nyanya001
A NAV ha nem lennének a kormány zsebében, azonnal kiszállna
az ANTSZ-el együtt, és alaposan megbüntetné a rohadékot,
sőt be záratná a panziót !
pbalage
@folo: arról nem szólt a fáma, hogy milyen neműek, de az, hogy TransWestiták, az tuti.
(ez egy angol szójáték akart lenni)
tivoli
@nyanya001: ma, 09:32
Pont ezt akartam írni, hogy fel kell hívni a NAV figyelmét a panzió tulajra, hogy elegendő adót fizet-e 1000 ember utáni bevételből.
Még az is lehet, hogy mindez eltitkolt jövedelemnek számít és adócsalásnak. Vagy okirat hamisításnak.
De hogy büdös, az biztos.
lópicigáspár
A panzió remélem 1000 fő után adózik! Egyébként meg kellene vizsgálni a közüzemi számlákat is, mert, ha nem 1000 fő után vannak arányban, akkor valószínűen csalnak, vagy roppant jól működik a rezsicsökkentés!
bakegya
@lópicigáspár:ez volt a szavazatszedő bizottság bázisa-annak nem lesz nehéz visszakeresni-csakkk tegyék is meg...az ellenzéknek erre azonnal rá kellene röpülni.
koszpeko
Az önkormányzati választások megint teljesen "tiszták" lesznek mint az áprilisiak.
Ha Soroksáron ez megy akkor,mi mehet vidéken?
Én egy kisebb faluban élek.
Egyik boltunknál azt mondta a barna bőrű zoknit áruló kettős állampolgár,hogy Viktor jól adott nekik, miért ne szavaznának rá?
Ugyanis felküldtem árulni a fityisz székház elé.
Mondván hátha nagyobb szerencséje lesz. :D
Rózsika Hatházi
" Jó " románok, kis helyen is elférnek. Na! Oszt jónapot!
bakegya
@Rózsika Hatházi: na,na ezek választás tisztátalanságát vetik fel-ugyanis egy panzió-nem lehet munkásszálló-és ideiglenes tartózkodási bejelentkezés sem megengedett még egy kollégiumban sem-nem hogy egy magánpanzióban.Itt hatalmas pénzek és csalás fog kiderülni,ha nem annak is okozói lesznek...
Toby
Olyan ez a qrwa ország, mint az átjáróház ! Ez az ezer darab román már biztosra veheti, hogy kap magyar nyugdíjat !
nezelodo
Toby! Nem az ország illeti meg a jelződet, hanem a vezetői. Úgy megfogalmazva már stimmel a kijelentésed.
Toby
@nezelodo: Egy ország pontosan a vezetői miatt olyan, amilyen ! Erről nyilván nem Szántó-Vető Géza földműves, vagy Giga-Bites Géza informatikus tehet !
alterego56
Lassan össze áll a kép hogyan is lett itt 2/3-ada a fidesznek.
Rózsika Hatházi
@bakegya: Nem láttad az iróniát a kommentemben? Hisz a jót idézőjelbe tettem!
antifidesz
Mivel tudom ki a panzió, ( és a fél nagybani piac ) tulajdonosa,( Pintér Gyula) és ismerem a nagyon komoly fidesz baráti kapcsolatait ( orbán személyes jó barátja, és tudom, hogy a XXIII. és a XX kerületben igazi kiskirály ) Az említett logisztikai cég a Waberers fuvarozó mamut, aki pl. tavaly is kapott ( sokadszorra ) több milliárd ft vissza nem térítendő ajándékot, és akinek a telepén 300 camion, ( vadonat új ) áll, álami készenlétben,amiért napi, és darabonkénti 13000 ft-kap , ezért hát cseppet sem vagyok meglepődve.
Több tanácsi-kerületi terület lett eladva neki, vagy a strómanjainak, fillérekért, és érdekes módon ezek mind záros határidőn belül építési területté lettek minősítve, és így a vételár 20-50 szeresét érte. Ezeken sok százmilliót fogott.
Nevezett nábobnak a XX. ker Mártírok tuján is van panziója, szerintem pár száz emberke oda is be van jelentve.
Persze ettől még lakhatnak ezren a 10 szobában, de nem életszerű, Talán a NAV megtudná állapítani, tekintve, hogy ezeknek fizetni is kellett, persze számla ellenében. Igaz ez nem valószínű, mivel pár ember akiről tudom, ( Pl. a dinnyetermelők nyáron, fenyő árusok télen ) hogy ott éjszakáztak,de mind azt mondták, hogy számla, az nincs.
Mivel én, ha nem is sokszor,de időnként megfordulok a nagybani piacon, tudom, hogy ezek ott nyilt titkok, de senki nem meri ezt szóvá tenni, mivel ilyen országban , ahol a törvény bizonyos emberekre nem vonatkozik, az veszélyes lehet
kata53
Ez már mindennek a teteje! Csak azt nem értem, zorbán miért van még mindig szabadlábon???
nyanya001
Engem leginkább az érdekelne, miért állandóra vannak bejelentve !
Szimba
vs.hu/kozelet/osszes/megvan-a-rejtely-kulcsa-ezert-laknak-ezren-a-kis-soroksari-panzioban-1009?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss
Keserű Józsefné, a panzió illetékese szerint: Ez nem fiktív cím, a dolgozók nem itt laknak, de itt átvehetik a leveleiket. Nem fiktí cím, de nem itt laknak. Hahaha. A leveleiket meg postán is átvehetik, létezik a postafiók.
Szimba
Érdemes lenne még több panziót megvizsgálni.
Kisgazda
Ha valóban objektív tény, hogy a panzióba állandó jelleggel ezer külföldit bejelentettek, akkor még a választás előtt azonnali ügyészségi és rendőrségi nyomozás és vizsgálat lefolytatása szükséges. Ha ez a vizsgálat megállapítja, hogy szervezett bűnözés történt, a szóban forgó XXIII. kerületi választókörzetekben el kell halasztani a választásokat az ügy végleges kivizsgálásáig, vagy törölni kell a szabálytalanul bejelentkezetteket a választói névjegyzékből. Ugyanakkor felül kell vizsgálni az egész országban a választói névjegyzékeket a tekintetben, hogy hasonló visszaélések ne fordulhassanak elő.
Desischado
A választási irodát és a nav-ot ez nem érdekli, pedig a napnál világosabb, mekkora masszív csalás van itt. Így nyertek áprilisban is. Senara véleményét én is osztom, rohadjon meg mindegyik külhoni "magyar", aki nem itt él, nem itt adózik, de a mi életünkről szavaz! Eladták magukat orbánnak, az meg - jogosan sajnos - vígan röhög a markába! DE MEDDIG, MÉG, KÖNYÖRGÖM! MEDDIG???
mate03
@kata53: Miért? Mert Pintér maffia főnök a rendőr miniszter,Pollt Peti meg az állam ügyész!
kata53
@mate03: És még sorolhatnád! Igazad van!
bence
@Desischado: ! Csak addíg , amíg ilyen nyenye-nyunyák vagyunk !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.