Az üzemanyagárak csökkenése miatt csökkennek a fuvarozók költségei, ezért idővel lejjebb mehet az általuk szállított termékek, például a kenyér ára. Valószínű azonban, hogy benyelik a nyereséget, az útdíj vagy a korábbi üzemanyagár-emelések kompenzálására. Két éve nem volt olyan olcsó az üzemanyag Magyarországon, mint most, a benzin literenkénti ára 9, a gázolajé 6 forinttal csökkent október 15-én, két nappal később, pénteken a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 5 forinttal, a 95-ös benzinét pedig 9 forinttal csökken. Ezzel a döntéssel 400 forint alá, 394-395 forintra mérséklődik a benzin átlagára, a gázolajé pedig 404-409 forintra csökken.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
leszúrt rittberger
Miért adnák olcsóbban? Attól nem fog senki több kenyeret venni/enni, mert 20 ft-tal olcsóbb...
Rózsika Hatházi
Ha emelkedik a benzin ára, az begyűrűzik mindenbe. De, ha csökken, annak a jó atyaúristennek sem akar kigyűrűzni. Ettől nem lesz itt semmi olcsóbb, legfeljebb kiszúrják a szemünket a rizsacsökkentéssel. A nép meg tapsol, örül.
miazavalami
Meddig? Két napig? Ja három, mert minden csoda három napig tart...
coyote3
Bravó, igen értelmes cikk :)))) Sok ész nem kell hozzá, hogy tudjuk a szállítások diesel üzemű autókkal történnek. És nem csak a kenyeres autók járnak gázolajjal. Innentől jogos lenne MINDEN árú árának csökkenése. Azonban majdnem 100 %-ig biztos, hogy az árcsökkenés csak átmeneti lesz. A kőolaj kitermelési és feldolgozási ára nem csökken. A piac mozgását nagyjából a kitermelt mennyiség határozza meg. De a legnagyobb tétel ennek ellenére mégsem ezek a fogyasztói árban, hanem a benne foglalt adók. Talán nem csak én emlékszem még arra, hogy a seggszáj család két illusztris tagja milyen nagy lendülettel követelte anno a szoci kormánytól az ÁFA és a jövedéki adó csökkentését a szállítások és ennek folyományaként az fogyasztói árak mérséklődés miatt. Ez lenne az igazi rezsicsökkentés, nem az energia szektor tudatos tönkretétele és munkahelyek megszűnése...De mint tudjuk a céges felhasználók kiszolgáltatottak ezügyben, hisz az előállított termékeiket el kell juttatni a vevőkhöz, ergo mindenképp meg kell venniük az üzemanyagot. És mivel egy kormány sem érdekelt -meggyőződésem hogy szűklátókörűségből - az üzemanyagban foglalt adók csökkentésében, könnyebb azokra fogni a termékek árának emelését, mint elismerni , hogy kapzsik.
ancika
Micsoda egy demagóg cikk. Holnapután tüntetni is fognak a sarki fűszeres előtt, hogy mé' nem lett mégis olcsóbb a kenyér?
nezelodo
Érdekes, hogy azt várják, hogy olcsóbb legyen az árú a fuvarozás költségeinek átmeneti csökkenésével! Miért, az áremelésekkor azt harsogta a kormány, hogy az üzemanyag jövedéki adójának emelésétől nem lesz drágábba fuvarozás! Akkor hogy is van ez?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.