A követségi ügyvivő szerint igen. Ezért nem kérte Szijjártó, hogy az USA a neveket is adja ki? A pénteken kirobbant diplomáciai botrányban eddig csak kormányzati tisztviselőkről, illetve üzletemberekről volt szó: név nélkül, tíznél kevesebb emberről ismerte el az USA budapesti nagykövetsége, hogy az amerikai érdekekre sérelmes, korrupciós vagy ahhoz kapcsolódó üzelmeik miatt nem kaphatnak beutazási engedélyt az Egyesült Államokba. A bejelentés, hogy az érintett magyar személyek között kormánytagok is szerepelnek, teljesen új megvilágításba helyezi a konfliktust. Az amerikaiak tájékoztatása szerint ugyanis a kitiltásról az érintetteket is tájékoztatták, márpedig lényegében elképzelhetetlen, hogy az érintett államtitkárok, esetleg miniszterek a követség tájékoztatását követően ne értesítették volna a külügyminisztert (ő pedig a kormányfőt). Szijjártó Péter viszont pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az USA budapesti nagykövetsége még nem közölte, hogy kik azok a...

Forrás: index.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Pont jókor váltott Orbán külügyminisztert. Soha nem volt még ennyire szükség egy képmutató külügyesre úgy, mint most a Szijjártóra.
Manhattan
Nem férhetnek hozzá az Egyesült Államokban levő vagyonukhoz azok a magyar kormányközeli személyek, kormánytisztviselők, akiket most tiltólistára tett az Egyesült Államok. Ott tanuló gyerekeiket is kiutasíthatják az országból. Stigmaként rajtuk maradhat a mostani ügy, üzletet egykönnyen aligha fognak tudni kötni. hvg.hu/gazdasag/20141018_zarolhatjak_korrupcio_kitiltott_magyar
Manhattan
Magyarországról kellene kitiltani őket. Vagyonelkobzás, bankszámla-letiltás, egy-két eset, s mindjárt észbe kapna a többi is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.