Az Atv.hu cikke szerint ezt javasolja a Transparency International Magyarország. 

Az Egyesült Államok törvényei értelmében egy cégvezetőnek, ha korrupcióba akarják bevonni, akkor azonnal jeleznie kell a hatóságoknak a kísérletet. 

A Transparency International Magyarországnak egyébként az a javaslata a most felmerült korrupciós cselekmények ügyében, hogy az Egyesült Államok legyen következetes, ne csak kitiltsa a hat állítólag érintett magyar állampolgárt a területéről, hanem indítson büntetőeljárást is mindazok ellen, akik részesei lehettek a vesztegetési kísérleteknek.

„A külföldön elkövetett korrupciót büntető FCPA (külföldön megvalósuló korrupciót büntető törvény) alapján az amerikai cégeket megvesztegetni, illetve kenőpénz fizetésére rábírni akaró, a magyar kormányhoz közel állónak tartott személyek akár az USA-ban is bíróság elé állíthatóak lennének, ehhez azonban az kell, hogy az Egyesült Államok jogi lépéseket tegyen” – fogalmazott Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi vezetője. Szerinte az Egyesült Államok akkor következetes, ha ezt teszi, hiszen a kitiltás inkább diplomácia politikai üzenetnek számít, mintsem a jogrend adta lehetőségek teljes kihasználásának – írja az Atv.hu.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Mi az ,hogy akár Amerikában is ? Csakis ott . Itthon biztosan nem .( végül is a belső körhöz tartoznak )
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gyuszka
Toby
Van egy nagyon jó orvos ismerősöm. Még talán időben van. Küldjem a címét?
spu00
Na ez már a világ röheje, az ami. ügyvivője a mai tájékoztatóján kijelentette, hogy továbbra is fenn tartják, hogy kormány tisztviselő is van a 6 személy között,de Ő, vagy Ők továbbra is beutazhatnak hivatalosan, csak magánszemélyként nem Amerikába. Tehát ha hivatalosan megy akkor nem is indítanak eljárást? Ha meg indítanának, akkor milyen dokumentációk alapján, mivel csak szó, vagy írásbeli tájékoztatással rendelkeznek. Ilyen eljárásokkal már találkoztunk a kommunista demokráciában. Csak nem rendezkednek át odaát? Úgy látszik olvastak ezen rendszer előnyeiről.
TASzSz
@rugacs: Meghívó a budapesti követségre! Amerikai felségterület, letartóztatni...
rugacs
@nemjoezigy: Lehet, nem vitatkoznék, hiszen én sosem végeztem felméréseket. De én nem adnék hitelt a kül. felmérést végző intézetek eredményeinek, sem a média kijelentéseinek. Mindenki azt állítja, ami számára kedvező. Látod az amcsik sem azt mondják ami van, hanem ami számukra elegendő. Ezek után egy dolog biztos csak: lehet találgatni.
nemjoezigy
@rugacs: Teljesen egyetértek, csak azért vagyok elkeseredve, mert hülyére vesznek minket. Jelen esetben az amcsik és a mi kormányunk, ja és ahogy írod a média. Mert kinek higgyen aki tájékozódni akar? Simán megvezetnek, vagy egyik, vagy másik, vagy mindegyik!
És mindezt a mi pénzünkből, mi tartjuk el az ilyeneket az adó forintjainkból, ugyanakkor beleszólási lehetőségünk nincsen.
Ennél nagyobb gond,- csak hogy a házunk táján maradjunk,- hogy pl gazdasági szakemberek homlokegyenest másként látják egy-egy probléma megoldását, (ezért előztek meg minket más országok, amik akár sokkal rosszabb helyzetből indultak) vagy jogászok ugyanazon ismeretanyagból teljesen más döntésre jutnak, ez viszont a jogbizonytalanságot hozza, amit bizonyít, hogy nem ugyanúgy vonatkoznak törvények az emberekre. Vannak egyenlők és vannak egyenlőbbek. Ez a mai magyar helyzet.
STB, stb.
spu00
Ha M.o az EU felmérés szerint 36%-n áll a korrupciós listán, az EU átlag 43%, akkor most mit keresnek, miben akarnak segíteni az amik, s miért nem az EU átlagát elérő országoknak, s onnan miért nem tiltottak ki még senkit ezért?
Tehát a nagy Amerikának a kis M.o kell, vagy az itt zajló nem liberális, tehát nem a piac mindenhatóságának megfelelő kormányzás folyik. Ez tudni illik, nem fér bele a várható kereskedelmi egyezménybe, mert mi a GMO egyezményt kapásból elutasítjuk például. Az ellenzék meg ebbe zokszó nélkül bele menne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.