A felmérések szerint a magyar és az európai munkavállalók több mint a fele szembesült már a munkahelyi stressz okozta problémákkal – olvasható az Origo cikkében.

Tízből négy munkavállaló úgy érzékeli, hogy ezt a problémát és a velejáró pszichoszociális kockázatot nem kezeli megfelelően a munkaadója. A 2013. május 1-jén indított Országos Munkahelyi Stressz Felmérésbe több mint 19 000, 18-60 év közötti magyar munkavállaló kapcsolódott be önkéntesen, országos szinten.

Az országos felmérés eredményeiből megtudhatjuk, hogy a magyar munkavállalók számára sokkal inkább a gyors munkatempó (63), mint a jelentős mennyiségi elvárás (47) okoznak magas stresszterhelést. Jelentős stressztényezőként jelenik meg továbbá az igazságosság és a tisztelet alacsony mértéke (41), valamint komoly problémát okoz a szekálás. A stresszfelmérésben résztvevők mintegy 40%-a számolt be arról, hogy valamilyen gyakorisággal szenved a munkahelyén a szekálástól – derül ki az Origo összefoglalójából.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Magyarországon ez így van! Bármikor elmondod a véleményed, hogy ezt másképpen kell csinálni azt vágják a képedbe, nem muszáj itt dolgozni. Ha valami nem tetszik a főnöknek azt mondja ki foglak rúgni...Mit is tehet aki minimálbérért dolgozik és örül ha munkahelye van? Befogja a száját, aztán jön a magas vérnyomás, cukor, gyomorfekély stb...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Orbán törvénnyel vette el a dolgozóktól a jogait!
volvós
@szandokan: ...és szerinted ez egészséges munkamorál???
Hogy 4 órára bejelentik, és 8-10 órákat dolgoztatnak a
melóssal ?? Mi ez, ha nem adócsalás, ugyanis ezek a " munkáltatók "
zsebböl fizetik ki ( adómentesen ) a munkaér-különbözetet...
Még szerencse, hogy nem ezek vannak többségben !
mate03
@magyarbakancs: Nem tudom ,ma mien külföldön dolgozni.Én 1982-töl dolgozta 3-évet Iránban! Senki nem szekált ,tisztességgel meg fizettek! El ismerték a szakmai képességünket! 18-trafóház automatikáját szereltük,Kérleltek hogy maradjunk tovább,de a klíma miatt már nem bírtam! Az ott meg keresett pénzből vannak a tartalékaim!
szandokan
@volvós: Mindkét esetre vannak példák, általánosítani nem lehet minden esetben. Én is sittre vágnám azokat, akik ezt csinálják, de arra is tudok példát, amikor a munka törvénykönyve megkönnyíti a léhűtők minél egyszerűbb menesztését. A dolgoknak két oldala van.
Tekla
@szandokan: Nem 8- ban. Leszázalékolt nyomorékokat felvettek 6 órába , aztán fizetésük meg hagyása mellet 7 órát dolgoztak egy újabb szerződés módosítás után. Majd mindig bent maradtak még egy ki nem fizetett órát,mer jön a kamion! Most már sokszor hajnaltól későig 64 ezerért. Ritka ha időben "el lehet kéretrőzni".
Desischado
A kétkezi melósokat túlhajszolják, megalázzák, és szekálják! És nem mer szólni semmit, mert félti a munkáját! Ez a nagy büdös igazság, persze akik "felül vannak", ugyan mit is tudhatnak erről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.