Nyilvánossá tenné az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi, a vasárnapi netadó-tüntetés ügyében tartott zárt ülésének jegyzőkönyvét a testület fideszes alelnöke. Németh Szilárd erről szerdán az M1 Ma reggel című műsorában beszélt, és nagyon szeretné, hogy kiderüljön az IGAZSÁG.

A nemzetbiztonsági bizottság alelnöke azt mondta: ha a nyomozás, illetve az igazságszolgáltatás érdekeit nem sérti, akkor kezdeményezi, hogy hozzák nyilvánosságra az ülés jegyzőkönyvének teljes anyagát, vagy legalább azokat a részeket, amelyek mindenki számára egyértelművé teszik a történteket.

Abcúg igazi politikai aktivisták

Németh Szilárd kitért arra, hogy a sajtóban több név megjelent már, és egyértelművé vált, hogy „ezek a fiúk nem ma kezdték a pályát, igazi politikai aktivisták”. Hozzátette: még azt is tudni, hogy az MSZP, az Együtt-PM, korábban az LMP alkalmazta őket, hogy szervezzék meg a tüntetéseket, illetve az „agresszív balhékat”.

A tüntetésen megjelent Demszky Gábor, egykori főpolgármester is, aki pár méterre volt azoktól, akik dobálták az eszközöket – jegyezte meg sokat sejtetően Németh Szilárd.

A fideszes képviselő kiemelte, az akció megszervezésével "megbízott" politikai aktivistáknak óriási a felelőssége abban, hogy nem voltak ott végig azokkal, akiket kivittek azt utcára. Ennél az úgynevezett futballhuligánok, az ultrák sokkal különbek voltak ugyancsak vasárnapi megmozdulásukon, mert mindent betartottak, amit a rendőrség kért – tette hozzá.

Ellenzéki adatbázisokért is nagyon aggódik

Németh Szilárd megemlítette továbbá, hogy Németh Gábor, az Egyenlítő blog volt tulajdonosa több helyen azt nyilatkozta, hogy az ő adatbázisán szervezték meg a rendezvényt. A fideszes politikus szerint ez is visszás és gyanús, és úgy véli, talán még visszaélésre is alapot adhat.

Az internetadó elleni vasárnap esti budapesti tüntetés végén a szervezők a Hősök terén elköszöntek a demonstrálóktól, a tüntetők egy része azonban a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz ment. A székház több ablakát bedobták, több helyen a redőnyöket is megrongálták, kidöntötték a kerítés egy darabját, és többen felmásztak a székház földszinti erkélyére. Kocsis Máté tízmilliós károkról beszélt már másnap. A történtek miatt a rendőrség hat embert vett őrizetbe garázdaság miatt. Egyiküket kedden elengedték, a többi tüntető ügyében szerdán gyorsított eljárásban dönt a bíróság.

A vasárnap esti tüntetésről kedd reggel kapott tájékoztatást az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága Tasnádi Lászlótól, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkárától és Papp Károly országos rendőrfőkapitánytól. A testület tagjai eltérően értékelték a zárt ülésen elhangzottakat. Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke az ülés után újságíróknak azt emelte ki, hogy a szervezők békés demonstrációra készültek, az erőszakos cselekményekkel kapcsolatban nem terheli őket felelősség. Arra a kérdésre, hogy pártpolitikához köthetők-e az őrizetbe vett emberek, az MSZP-s elnök azt mondta: erre nincs adat.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rózsika Hatházi
Németh Rezsigladiátor Szilárd megdöbbent?
Én meg azon döbbentem meg, hogy ma reggel az Atv-ben a harmadik verziót akarta bemesélni a netadóról.
Most komolyan kérdezem. Nekem nem működik a rövidtávú memóriám, vagy nekik?
"Kedves" orbánviktor, vargamiska, (elme)roggyanttóni, némethrezsiharcosszilárd!!
MIÉRT NÉZITEK A MAGYAR EMBEREKET HÜLYÉNEK ???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyuri Géderről
@Rózsika Hatházi: MIÉRT NÉZITEK A MAGYAR EMBEREKET HÜLYÉNEK ???
Azért, mert azok vagyunk. Csak azt lehet hülyének nézni aki hagyja magát.
Dr. Felipe
Azt már elfelejtette ez az idióta mikor a fideSS uszította a népet 2006 ban és egészen 2010 ig uszított míg hatalomra nem kerültek ezek a rohadékok.
Cicamama55
Majd szétrobbant az idegtől a riport alatt ez az agyilag zokni ember. Még Orbán Viktor is szégyellheti, hogy ilyen emberek juttatott hatalomhoz! Minden adottsága megvan, amivel feltűnés nélkül be tudna épülni az ultrák közé!
nezelodo
Megdöbbent? Ha már rezsitábornoknak tartja magát, ne a kormány adóemeléséért handabandázzon, mert az ellenkezője lenne a dolga. Olyan ez mint amikor a valódi hadvezér lepaktál az ellenséggel!!
Biztosan (ha netán megesik az ilyen gyalázat), nem az esze miatt állítanak neki egyszer szobrot!
mate03
@Cicamama55: Komolyan azt hittem,hogy agyvérzést kap,olyan vörös volt a feje mint (scmitt paikónak) csupa kisbetűvel, amikor ki derült a hamis doktori!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.