Az Egyesült Államok nagy nyomás alatt tartja Magyarországot a Déli Áramlat földgázvezeték és a paksi atomerőmű bővítésének ügye miatt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Münchenben a bajor kormányzó konzervatív CSU-hoz közel álló Hanns Seidel Alapítvány székházában tartott előadása után, a hallgatóság kérdéseire válaszolva.

A Magyarország és az Egyesült Államok, illetve Oroszország viszonyára vonatkozó kérdésekre Orbán Viktor elmondta, hogy a vezeték és az erőműbővítés is gazdasági kérdés, de az ukrán-orosz konfliktus révén belekerült egy "geopolitikai, katonapolitikai, biztonságpolitikai térbe".

Washington mindkét ügyet az "Oroszországhoz való közeledésként értelmezi", holott "mi nem akarunk közeledni senkihez sem, és nem is akarunk távolodni senkitől", és nem "oroszbarát", hanem "magyarbarát politikát folytatunk" – tette hozzá a kormányfő. Hangsúlyozta: a Déli Áramlat megépítése és a paksi bővítés is a nemzet érdekét szolgálja.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

abacs62
Nem M.O-ot tartja nagy nyomás alatt Amerika, hanem téged, és a seggnyalóidat. Ha nem vetted volna észre,,
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
abacs62
Nem M.O-ot tartja nagy nyomás alatt Amerika, hanem téged, és a seggnyalóidat. Ha nem vetted volna észre,,
nemzeti_nyugdíjas
@abacs62: Sajnos a kormány ámokfutásának következményeit nekünk kell viselnünk.
bencemacska
Mindenki hibás, mi meg ártatlan bárányok vagyunk!!!
szandokan
Az ATV - n ugyanerről beszélgettek. Nocsak, már azok is hazudnak??
tivoli
Ritka pillanat: Egyet értek Orbán Viktorral!
Végre kimondta azt, amit már régen ki kellett volna mondania!
szandokan
@tivoli: Pontosan. Mint írtam az imént, még az ATV - n is arról beszélgettek, hogy ezért orrolnak ránk annyira az amerikaiak. Az már más kérdés, hogy ezért Orbánt hibáztatták...
tivoli
@szandokan: Már levegőt sem lehet venni az engedélyük nélkül. Szép kis szövetségesek. Az ilyen "barátoktól" mentsen Isten!
F_Viktor
@tivoli: Te hogyan viselkedsz azokkal a barátaiddal akiket te tartasz el anyagilag, akik a szemedbe hazudnak, a hátad mögött elmondanak mindennek, de hozzád jár kuncsorogni, akkor viszont dörgölőzik hozzád?
mekkelek
@szandokan: Persze, az összes kritika amit Orbán kurmányával szemben megfogalmaztak eddig az csak kitaláció, a hanyatló nyugat irigykedése. Ebben az országban tündérmese van, épül a munkaalapú társadalom, a teljes foglalkoztatás, nincs korrupció, nincs trafikmutyi, födmutyi, takarékszövetkezet mutyi. A magyar adófizetök forintjai és az EU-s pénzek teljes átláthatósággal vannak felhasználva, a civil szervezetek virágoznak, mûködik a társadalmi kontrol. Teljes szólásszabadság van, a kormány és a párt nem tartja teljes felügyelete a médiát, az ügyészséget, bíróságot és a nav-ot sem politikai fegyverként használja. Gazdaságunk dübörög, európa motorja, sôt lassan gazdasági nagyhatalma vagyunk. A mocskos kapitalisták csak irigykednek a tehetséges fiatal demokraták sikerességére, Szíjjártó kemény, verítékes munkával megdolgozott, megérdemelt villájára, Rogán hôre táguló lakására, a világ legtehetségesebb gázszerelôjének meggazdagodására. És ez mégcsak a jéghegy csúcsa. Szóval itt minden rendben van, az elmúlt öt év a magyarság aranykora. A teljes csôdben levô nyugat meg csak irigykedjen, mert a nagy vezír elmegy haknizni és úgyis mindenki neki fog hinni.
bencemacska
@tivoli: tegnap, 23:25

Mi a véleményed a MOL-INA vitáról? A horvát miniszter kemény börtönéveket kapott, mert "magyar" megvesztegetési pénzt fogadott el, aki adta? Élvezi a magyar állam bizalmát. Pedig, ha meg van a vesztegetési pénz, akkor meg kell lenni annak a helynek, ahonnan elindították! A Mol-INA ügyben Amerika közvetít. Gondolod ők sem tudják honnan indult a vesztegetési pénz?!

És ez csak a jéghegy csúcsa!
F_Viktor
@mekkelek: Garancsira haragszol, hogy meg sem említed? :-)

Pedig ő volt aki lenyelte az oroszok gázárcsökkentését az offshore gázmutyiban (hogy véletlenül se maradjanak Magyarországon az elsíbolt milliárdok), ő az akit többen Orbán első számú aktatáskájának nevezik.
mekkelek
@F_Viktor: a lista nagyon hosszú, csak azt írtam akik hirtelen felindulásomban eszembe jutottak :)
világlátó
Ne azt figyeljék mit mondok, hanem azt hogy mit teszek! Hölgyeim és Uraim, Kedves Barátaim !
Csizmás Kond
@Horizont: Nem is tudom...szerintem van benne valami...mármint a cikkben.
Csizmás Kond
@Horizont: Tehát a nyomásban egyetértünk...a többi meg mit számít ?
F_Viktor
@Csizmás Kond: Ide is:
Csehországról beszélek:
A baloldaliak szerint a CIA buktatta meg Necas jobbos kormányát, a jobboldalon cseh-orosz kormánybuktatót látnak.
A temelini atomerőmű építését gondolják, mint okot. Tény, tavaly február-márciusban a szakértők szerint az amerikai Westinghouse vezetett a versenyben az oroszok előtt. Valamint a jobbos kormány is támogatta az építkezést.

Ezután jött a puccs. Az új, balos kormány leállította az építkezést. Hol itt az amerikai érdekérvényesítés? Inkább orosz érdek látszik ebből, mert úgy néz ki, az új kormány újra kiírják a pályázatot.
Csizmás Kond
@F_Viktor: Ide is...de itt nem nakad szántam...és amint látom te is ugyanazzal a esével áltál elő...
Csizmás Kond
@Horizont: A link szerint a csheknél is egyik erre a másik arra fogta, de végül mégis az amerikai nyomás győzött...de még se gáz se erőmű.
Csizmás Kond
@F_Viktor: nem kell ezt megmagyarázni a cikk magáért beszél.
JAJMÁR
Na, tessék. Külföldre megy panaszkodni :)
F_Viktor
@Csizmás Kond: Az mese. A te véleményed érdekel, én leírtam az enyémet.
kukac50
Gondolkodj Viktor, ha te betartanád az uniós előírásokat, akkor nem így éreznéd!
Népnyúzó elnyomó kormányt az unióban nem tűrnek el!
Csizmás Kond
@F_Viktor: Amit te írtál az a mese, ugyanis az orosz nyomásra erőműbet bővitenek nem kormányt váltanak.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Írod:
"Amit te írtál az a mese, ugyanis az orosz nyomásra erőműbet bővitenek nem kormányt váltanak."

Orbánisztánban igen, ott az orosz megveszi kilóra a Vezírt, erre ő közbeszerzés nélkül, a pártja-, a frakciója-, a kormánya tudta nélkül, minden szakértői hatástanulmány nélkül fű alatt szerződést köt az orosszal.

De más demokratikus államokban nem így működik a rendszer, nem tudják kilóra megvenni a miniszterelnököt, ott csak a kormány megbuktatása marad az orosznak, mint érdekérvényesítés.
Csizmás Kond
@F_Viktor: Egy demokratikus világban senki nem szól bele a másik dolgába. Az, hogy ki kitől vásárol ne a politika határozza meg hanem az ár, márpedig épp ezt nem akarja betartani a demokrácia, ami által egyre jobban kezdett hasonlítani a kommunizmusra.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Egy demokratikus kapitalista államban piacverseny van, ezért ott komolyan veszik pl. a közbeszerzést!
Amikor a Vezér mindennemű pályáztatás nélkül ezermilliárdos megbízásokat osztogat minden felhatalmazás nélkül, ott sem demokrácia nincs, sem kapitalizmusról nem lehet beszélni. Ellenben a korrupció- és a diktatúra melegágyát veti meg ezzel!
Csizmás Kond
@F_Viktor: Aki ennyi idő után is másképp magyarázza az erőművel kapcsolatos dolgokat az nem tájékozatlan hanem propagandista.
Főlökött
Viktor, eddig hagytak játszani a nagy homokozóban a 2/3-addal együtt! Ha valakinek a játékát elrontod, nem kell csodálkozni azon, hogy nyomás alá helyez.
Eddig még apró pofonok voltak, melyre szabadságharcoltál.
Ahogy folytatod, jönnek a nagyobb pofonok is !

Javaslom a bal egyenest ne várd meg, mert még a TEK sem segíthet akkor.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Akkor tájékoztass, itt az alkalom!
Csizmás Kond
@F_Viktor: pötyögj a gugliba...ott minden megvan.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Vagyis fingod nincs az egészről? Ezt nevezik trollodásnak.
Csizmás Kond
@F_Viktor: Ezt a témát már harmadszor vitatjuk...nekem ha fingom sincs de te legalább kéne tudd miről van szó...
F_Viktor
@Csizmás Kond: Én tudom. S nem az nmo-ról, s nem a barikad.hu oldalakról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.