A magyar élelmiszerkereskedelem három legnagyobb forgalmú (2013-ban együttesen 1441,4 milliárd forint bevételt elérő, összesen 77 000 dolgozót foglalkoztató) hazai tulajdonú üzletlánca a CBA, a Coop és a Reál a leghatározottabban támogatja a vasárnapi nyitva tartás korlátozására irányuló kezdeményezést – közölték a cégek az MTI-vel.

A közlemény szerint a korlátozásra a több százezer kereskedelmi dolgozó pihenésének, családi életének biztosítása miatt van alapvető szükség. 

A három társaság szerint a szabályozás semmilyen tekintetben nem diszkriminálja pozitívan egyiküket sem, hiszen mindhárom üzletlánc legtöbb egységének zárva kell maradnia vasárnap a törvény elfogadása esetén. A három lánc franchise partnereinek csak pár százaléka működik családi vállalkozás keretén belül, akik esetlegesen alkalmazottak bevonása nélkül tudnák a vasárnapi működést biztosítani. 

"Meggyőződésünk, hogy a szabályozás miatt nem következik be forgalmi visszaesés, így elbocsátásokra sem fog sor kerülni. Ennek megerősítéseként mindhárom üzletlánc garantálja, hogy a szabályozás életbelépése esetén sem fog munkahelyeket megszüntetni" – áll a közleményben. 

A társaságok szerint a vásárlók számára hat nap hosszított nyitva tartása elegendő lehetőséget ad a termékek beszerzésére, illetve a vasárnap nyitva maradó üzletek az élelmiszer-, és egyéb alapvető termékek megvásárlását is biztosítani tudják. 

Bár nem zárkóznak el a további szakmai egyeztetésektől kinyilvánították, hogy a vasárnapi nyitva tartás korlátozásának helyességét alapvetőnek, annak bevezetéséből származó pozitívumokat megkérdőjelezhetetlennek tartják.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Helyes. Ezekbe nem is járunk. Nemcsak vasárnap, hanem a többi napokon sem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vukkocska
A Coop nincs is nyitva már most sem, de ha hétköznap nyitva is van, kong az ürességtől. A Reállal együtt meg rohadt drága is. A CBA a haverok üzletlánca, megoldják, természetesen a maguk részét, nem az emberekét. Nekik kevesebb bért kell fizetniük.
Nil
Akkor mutassanak példát
Tartsanak zárva vasárnap
ne küldjenek el emiatt embert
sőt
emeljék meg a dolgozók fizetését
nem kell törvényre várni
evacica
Naná, hogy támogatják a kormányt a fenti cégek, elég vissza nem térítendő támogatást kaptak! Fizetni nekik is kell ezért, ha mást nem is kiállni a kormány eszetlen intézkedései mellett!
Pálinkafőző Rézüst
No de ezek eddig is zárva voltak (a többsége) vasárnap! Miről is pampognak??? :O

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.