A magyar élelmiszerkereskedelem három legnagyobb forgalmú (2013-ban együttesen 1441,4 milliárd forint bevételt elérő, összesen 77 000 dolgozót foglalkoztató) hazai tulajdonú üzletlánca a CBA, a Coop és a Reál a leghatározottabban támogatja a vasárnapi nyitva tartás korlátozására irányuló kezdeményezést – közölték a cégek az MTI-vel.

A közlemény szerint a korlátozásra a több százezer kereskedelmi dolgozó pihenésének, családi életének biztosítása miatt van alapvető szükség. 

A három társaság szerint a szabályozás semmilyen tekintetben nem diszkriminálja pozitívan egyiküket sem, hiszen mindhárom üzletlánc legtöbb egységének zárva kell maradnia vasárnap a törvény elfogadása esetén. A három lánc franchise partnereinek csak pár százaléka működik családi vállalkozás keretén belül, akik esetlegesen alkalmazottak bevonása nélkül tudnák a vasárnapi működést biztosítani. 

"Meggyőződésünk, hogy a szabályozás miatt nem következik be forgalmi visszaesés, így elbocsátásokra sem fog sor kerülni. Ennek megerősítéseként mindhárom üzletlánc garantálja, hogy a szabályozás életbelépése esetén sem fog munkahelyeket megszüntetni" – áll a közleményben. 

A társaságok szerint a vásárlók számára hat nap hosszított nyitva tartása elegendő lehetőséget ad a termékek beszerzésére, illetve a vasárnap nyitva maradó üzletek az élelmiszer-, és egyéb alapvető termékek megvásárlását is biztosítani tudják. 

Bár nem zárkóznak el a további szakmai egyeztetésektől kinyilvánították, hogy a vasárnapi nyitva tartás korlátozásának helyességét alapvetőnek, annak bevezetéséből származó pozitívumokat megkérdőjelezhetetlennek tartják.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Helyes. Ezekbe nem is járunk. Nemcsak vasárnap, hanem a többi napokon sem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Helyes. Ezekbe nem is járunk. Nemcsak vasárnap, hanem a többi napokon sem.
ila51
@simmering73: jól van , akkor én már nem is írom le...detto
nena
Gondolom nekik beígérték a 'kiskaput' ! :P
varrólány
Lehet azért támogatják ,mert ők kisebb boltok és nyitva lesznek.
pbalage
@simmering73: a tudjuk kik tudjuk milyen cuccait árulják, én bojkottálom már egy ideje az ott vásárlást, én városban ezt meg tudom tenni, de falvakban ugyanez nem működik.
szaboria1
Nálunk a Coop meg a CBA a vasárnapi nyitva tartásból él.
coni
Nem lesz vasárnapi zárva tartás, a felügyeleti díj elintézi a hiper-szuper marketeket és kivonulnak. A Tesco plusz 10 Milliárdot fog fizetni és már így is ráfizetéses.
Senara
Igen mi a nemzetiek lemondunk a vasárnapi bevételről a dolgozók és mi kevesebbet keressünk és adózzunk , mert pártunk és kormányunk ezt kívánja ? Vége a dicsőítések hazugok vagytok ti is .
csapnivalo
"A társaságok szerint a vásárlók számára hat nap hosszított nyitva tartása..." AHA! ugyanannyi bérért hosszított műszakban teszik élhetetlenné a 77 ezer dolgozó életét olyan előnyökért, amit inkább nem írok le, mert az politizálás lenne, meg ki is törölnék innen a hozzászólásom. :D
Nil
Ezekbe én sem járok mert nagyon drágák az én jövedelmemhez képest.
Az én tapasztalatom az hogy egyre kevesebben vannak hétvégén a boltokban- nincs sorban állás ha véletlenül beesek valamelyikbe.
Szerintem a világítás, a fűtés, a munkabérek több mint a bevétel
nyanya001
Akkor lehet zárva tartani az ÁFA csaló CBA -nak is !
Dr. Felipe
A cba egész héten legyen zárva ne csak vasárnap.
Fradigege
Csikorog is a foguk. De be kell vállalni. Majd kompenzálja őket a zsírmore nyertes pályázatokkal.
Fradigege
Szerintem megszívják. Gondolom milyen fontos nekik a melósok családja. Álszent gyökér mind.
Bercifiu
A vasárnapi munkáért általában pótlékot fizetnek. De ha hétköznap kicsit tovább kell dolgozni majd, napi 14 óra, azért semmi nem jár.
Hát ezt megint kurvára jól kitalálták a rohadékok.
Vasárnap nézik egymást a csakládb
musicerature
Sok ember dolgozik vasárnap és nem csak a bolti eladók..aki komoly fizikai munkát végez esetleg hétfőtől vasárnapig azzal mi van? Ha támogatja ezt a coop meg a cba attól még nem oda fognak járni az emberek..főleg akkor nem, ha vasárnapi bértől is elesnek többen..mert akkor még ennyire se engedhetik meg maguknak a coop-ot meg a cba-t..
Főlökött
Most már lehet tudni, mely 3 lobbistának köszönhető, ezen agyamentség! Már csak az a kérdés, mennyit fizettek ezért, hogy a konkurenciát törvényileg ellehetetlenítse ezen csipet - csapat pártegység.
Viktor, nem volt elég az amcsi figyelmeztetés, még rátolsz egy lapáttal ? Elárulom, Ausztriában ennél kevesebbért tiltottak ki politikust, élete végéig ki volt tiltva! Pedig Ő csak egyszer füllentett, Neked ennél több vaj van a füled mögött!
mariaberta
Akár be is zárhatnak végleg, egyikbe sem járok, sokkal drágábbak, mint a nagyok.
Ez személyes tapasztalat, és mivel követem pártunk és kormányunk példáját, megtoldom a rezsicsökkentésemet.
kkalman
Természetes dolog orbanisztánban, hogy a fitymasz haverokra nem vonatkozik a törvény. Van még kérdés?
mate03
@szaboria1: Hogy a picsába ne támogatná?Hiszen pont rájuk nem vonatkozna a törvény!
Grafix69
A szegény elkeseredett nép csak hajszolja a pénzt, hétvégén is csak keresi füteti de nem nagyon találja. Azért kell bezárni a vasárnapi boltokat ,hogy ne pazaroljon a nép a hai 73000 ft szakmai béréből ,spóroljon. Aztán mikor félre tudta tenni azt a kis havi ezrest , elviheti a nagy Keresztény szeretet jegyében vasárnap a templomba és mormolhat egy kis imát és megköszönheti ,hogy végre van ideje a családra a gyermekére és a bazi nagy szeretetben kiszámolhatják közösen ,hogy anyu ma nem ment dolgozni ez pont hatezer ötszáz forinttal kevesebb hetente de legalább együtt vagyunk a templomba , igaz kisfiam ,hogy ezentúl gyalog mész az iskolába mert bérletre már nem futi. Én is javaslom ,hogy vasárnap ne legyen nyitva semmi mert csak kizsákmányolják az imperialista multik a zembereket . Persze nem a vasárnapi munkával , inkább annak fizetésével aminek mérhetetlen nagyságát pont az ilyen politikai elitnek köszönhetjük mint a Fidesz Kdmp
vukkocska
A Coop nincs is nyitva már most sem, de ha hétköznap nyitva is van, kong az ürességtől. A Reállal együtt meg rohadt drága is. A CBA a haverok üzletlánca, megoldják, természetesen a maguk részét, nem az emberekét. Nekik kevesebb bért kell fizetniük.
Nil
Akkor mutassanak példát
Tartsanak zárva vasárnap
ne küldjenek el emiatt embert
sőt
emeljék meg a dolgozók fizetését
nem kell törvényre várni
evacica
Naná, hogy támogatják a kormányt a fenti cégek, elég vissza nem térítendő támogatást kaptak! Fizetni nekik is kell ezért, ha mást nem is kiállni a kormány eszetlen intézkedései mellett!
Pálinkafőző Rézüst
No de ezek eddig is zárva voltak (a többsége) vasárnap! Miről is pampognak??? :O

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.