A kormány megtiltaná a napi fogyasztási cikkek értékesítését azon nagyvállalatoknak, amelyek mérleg szerinti eredménye két egymást követő üzleti évben is nulla vagy negatív – ezt is tartalmazza az Országgyűlésnek kedden beterjesztett törvényjavaslat a kereskedelemről szóló törvény módosításáról.

A kereskedelemről szóló 2005. évi törvénynek a tisztességes piaci magatartás megvalósulása érdekében a vállalkozások működésével összefüggő módosításáról címet viselő indítvány alapján a nyereséges működést azoktól a cégektől követelnék meg, amelyek nettó árbevétele az egymást követő mindkét üzleti évben eléri az 50 milliárd forintot.

A javaslat a nagyobb cégek működésének szabna gátat azzal is, hogy kimondja: nagyobb szuper- vagy hipermarketet nemcsak építeni, de üzemeltetni sem lehetne világörökségi terület nagyvárosias lakóterületén.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
Mi vaaaaaan??? Ebből egy szót sem értek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
@Vasárnapiiskolás: Aha! És dobálózzak vele???:-)
nyanya001
A kormány tehát gyakorlatilag betiltja a veszteséget. Hihetetlen fordulat ez a gazdaságpolitika történetében!

Éppen azon a napon nyújtja be ezt a javaslatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, amikor megszavazták az adótörvényeket, benne azzal a résszel, ami a hatvanszorosára emeli az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat a nagyobb szereplőknél, ami a kiskereskedelmi különadó után újabb milliárdos terhet jelent.

A kormány nem szégyellős, nyíltan ki is mondja a törvény szokatlanul brilliáns indoklásában, hogy be akar avatkozni a piaci viszonyokba, egyes szereplők kárára, másokat előtérbe tolva.

De miért kell betiltani a veszteséget?

Mert a hipermarket láncok direkt veszteségesek akarnak lenni!
Vasárnapiiskolás
@Mobil123: Nem, de máshol nem lehet majd kapni:)))
Mobil123
@Vasárnapiiskolás: De !! a kis boltokban majd igen .. talán. (mondjuk ott friss a zsemle mindig mert többször szállít a pékség de más áru a tescóból, metróból van csak ráhajítják a 20% árrést azt lehet vásárolni már aki vesz..)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.