A kormány megtiltaná a napi fogyasztási cikkek értékesítését azon nagyvállalatoknak, amelyek mérleg szerinti eredménye két egymást követő üzleti évben is nulla vagy negatív – ezt is tartalmazza az Országgyűlésnek kedden beterjesztett törvényjavaslat a kereskedelemről szóló törvény módosításáról.

A kereskedelemről szóló 2005. évi törvénynek a tisztességes piaci magatartás megvalósulása érdekében a vállalkozások működésével összefüggő módosításáról címet viselő indítvány alapján a nyereséges működést azoktól a cégektől követelnék meg, amelyek nettó árbevétele az egymást követő mindkét üzleti évben eléri az 50 milliárd forintot.

A javaslat a nagyobb cégek működésének szabna gátat azzal is, hogy kimondja: nagyobb szuper- vagy hipermarketet nemcsak építeni, de üzemeltetni sem lehetne világörökségi terület nagyvárosias lakóterületén.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
Mi vaaaaaan??? Ebből egy szót sem értek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
levarosbukta
Mi vaaaaaan??? Ebből egy szót sem értek!
coyote3
@levarosbukta: Mi van, mi van! Helyzetbe hozzák a CBA-t... A trükk az, hogy a ha összességében veszteséges egy multi :)
Clavigo
Akkor azt mondjátok meg,,hogy mi az @nyátokat lehet üzemeltetni ""világörökség terület,nagyvárosias lakóterületén""???Hova menjenek az emberek vásárolni pl.?Felsőcsutkára ??? Vagy a legközelebbi templomokban lesz a bazár is? Idióták..
Mobil123
@levarosbukta: Pl . a Spar veszteséges ergó mehet a pics@ba.
levarosbukta
@coyote3: Hogyazanyámba lehet veszteséges egy multi, és ha mégis mitől lesz jobb akár neki akár nekem hogy nem árulhat kenyeret? Ez egy nagy marhaság!
coni
Ez az intézkedés sorozat hatalmas áremelkedéssel fog járni, mi fizetjük meg hogy a CBA, Real, Coop terjeszkedhet az olcsóbb multik rovására.
Vasárnapiiskolás
Állítólag a trafikok is veszteségesek! Vissza a cigit a boltokba, nekem az is napi szükséglet.
Jankó123
Akkor, most kórusban lehet mondani, hogy a mocskos multi kitalicskázza a veszteséget?
Nem hallom a bégetést!
:-)
levarosbukta
@Mobil123: A Spar-ral nem lenne semmi baj, de a lehető leghülyébb helyekre építették őket. Parkoló nuku, lakótelep nuku, három utca nem tart el egy Spart-t. Legalábbis nálunk így van, és láttam már máshol is.
Senara
Tehát egy nagyáruház felépítése második év végére nyereséges kell hogy legyen Kivan ez találva , mutyizós a vasárnappal nem járna jól , akkor ez az aljas törvény lép érvénybe .
tivoli
Majd jól lefizetik a végrehajtó hivatalokat, hogy ne legyenek olyan szigorúak.
Minden ilyen és hasonló törvény csak újabb korrupcióra ad lehetőséget.
Csizmás Kond
Olyan, hogy veszteséges kereskedelem ma nincs. Az aki nem többet költ mint amennyit keres de mégis megtartja az üzletet az csal és hazudik
Mobil123
@levarosbukta: Hát a legtöbb Spar a régi ABC-k helyén vannak és így valóban nincs parkoló körülöttük mert sok lakótelepen vannak és az ott lakok kocsijának is kell valahol állnia. Most így hirtelen ahogy végig gondolom a környeztemben ezeket az üzleteket mind ilyen helyen vannak.. Egy van ami a Mol kút mellet újonnan épült de ott parkolót is kialakítottak.
Mobil123
@Vasárnapiiskolás: Tessen leszokni mert majd amikor szűrővizsgálatra köteleznek akkor meg majd azért kell fizetned mert ártasz az egészségednek:-)
soljanka
Na lassan visszatérünk azokhoz az időkhöz, amikor sorban álltak az emberek, hogy kapjanak egy kiló banánt.
Vagy a jegyrendszerhez...
Vasárnapiiskolás
@Mobil123: Ne egyek, ne igyak, mert lassan mindenről kiderül hogy ártalmas, rákkeltő vagy" Csak"
1magyar
Akik két évig veszteséges az bizony bezárhat! De a Sparról nem gondolnám,hogy az.
Mobil123
@Vasárnapiiskolás: Ahogy mondod. Ha eszel és olyat akkor magas lesz a koleszterined , a cukrod stb. Ha cigizel akkor tuti hogy rákos leszel, ha piálsz akkor is . Szerinetm nem véletlen a szoc.temetés törvénye. Jobb ha kimegyünk és már most megássuk a gödrünket. Lassan levegőt sem lehet venni mert állítom hogy jobban rákkeltő minden másnál.
Vasárnapiiskolás
@Mobil123: Ismerek olyat aki lemondott a cigiről, megnyerte a cukrot.Jó csere?!:-)
Mobil123
@Vasárnapiiskolás: Hát azt nem mondtam hogy jó lesz a csere:-)) (nekem sem lett jó de most már nek szokok vissza:-) )
Mobil123
@Vasárnapiiskolás: Most már erre a kis időre nem rontom tovább az egészségemet:-))
Vasárnapiiskolás
@Mobil123: Járjál meccsekre,mindjárt meggyógyulsz...állítólag egészségügyi intézménynek tekintik...vagy mégse
Mobil123
@Vasárnapiiskolás: Amikor gyerek voltam akkor jártunk , de akkor Édesapámmal mentem és akkor még tudtak focizni . Na de most ?! Ugyan már! Eszemben sincs egy fillért is költeni a belépőre!!
Vasárnapiiskolás
@Mobil123: Én mint eü.intézményröl beszéltem,ahova vihetsz CBA-s zsömlét:)))
Mobil123
@Vasárnapiiskolás: Aha! És dobálózzak vele???:-)
nyanya001
A kormány tehát gyakorlatilag betiltja a veszteséget. Hihetetlen fordulat ez a gazdaságpolitika történetében!

Éppen azon a napon nyújtja be ezt a javaslatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, amikor megszavazták az adótörvényeket, benne azzal a résszel, ami a hatvanszorosára emeli az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat a nagyobb szereplőknél, ami a kiskereskedelmi különadó után újabb milliárdos terhet jelent.

A kormány nem szégyellős, nyíltan ki is mondja a törvény szokatlanul brilliáns indoklásában, hogy be akar avatkozni a piaci viszonyokba, egyes szereplők kárára, másokat előtérbe tolva.

De miért kell betiltani a veszteséget?

Mert a hipermarket láncok direkt veszteségesek akarnak lenni!
Vasárnapiiskolás
@Mobil123: Nem, de máshol nem lehet majd kapni:)))
Mobil123
@Vasárnapiiskolás: De !! a kis boltokban majd igen .. talán. (mondjuk ott friss a zsemle mindig mert többször szállít a pékség de más áru a tescóból, metróból van csak ráhajítják a 20% árrést azt lehet vásárolni már aki vesz..)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.