Az már régóta nem újdonság, hogy a közmédia olyan ostobának tekinti a nézőit, hogy a retusálástól kezdve a hírhamisításig bármit megenged magának, eddig azonban legalább tudományosan nem próbálták alátámasztani a seggnyalást.

És akkor Németh Balázs televíziós kormánykényeztető szólította Szilágyi Bélát, a Híradó gazdasági szakújságíróját (!), aki diagramon ábrázolta, hogy mennyire nem drágul Magyarországon az utóbbi időben semmi. Ez azonban így még mindig erősen felsőfok, úgyhogy szavakkal is elmagyarázta: több pénz = több elkölteni való. Köszönjük, Béla.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sentinel216
Vazze Béla, átnéztem a lakást padlástól, pincéig, nem találom a többlet jövedelmet! Pedig még a rég nem hordott ruhák zsebeit is átnéztem. Le is mentem a közértbe tájékozódni infláció ügyben. Már ami rám vonatkozik. Csirke párizsi 1/2 kilós, augusztusban 460, most 699 Ft, 1liter tej 38 forinttal drágult, péksütemény negyedével drágább. Igaz, a marha hátszín, meg a lapostévé kicsit olcsóbb lett, de olyant mi úgysem veszünk. Hazudsz Bélám! Hülyeségeket mutogatsz a diagrammjaidon, mint valami őrült meteorológus, de ezzel nem lesz hihetőbb a dumád.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
miazavalami
Valaki mondj már el nagyjából a szöveget.!!
Köszi! :-)
dzurinda
Szánalom a köbön, de amíg az embereknek erre van igényük, addig nincs mit tenni.
sentinel216
Vazze Béla, átnéztem a lakást padlástól, pincéig, nem találom a többlet jövedelmet! Pedig még a rég nem hordott ruhák zsebeit is átnéztem. Le is mentem a közértbe tájékozódni infláció ügyben. Már ami rám vonatkozik. Csirke párizsi 1/2 kilós, augusztusban 460, most 699 Ft, 1liter tej 38 forinttal drágult, péksütemény negyedével drágább. Igaz, a marha hátszín, meg a lapostévé kicsit olcsóbb lett, de olyant mi úgysem veszünk. Hazudsz Bélám! Hülyeségeket mutogatsz a diagrammjaidon, mint valami őrült meteorológus, de ezzel nem lesz hihetőbb a dumád.
pbalage
@miazavalami: Lefordítom Neked józan paraszti észre, hogy mit is láthattál:
egy hihetetlen brutális népbutítási dupla átverést, mert:

1: az általános árszínvonal csökkenését mossa össze a csávó a dezinflációval, ami a magasabb inflációból (pl teszemazt 10% -ról 8%-ra) csökkenése lenne. A dezinfláció jótékony hatással van a gazdaságra, épp úgy, ahogy a csávó meséli.
2: viszont az előadott számok alapján most defláció van (nulla alatti infláció). Ennél nagyobb csapást egy gazdaság nem is tudna elképzelni, mert a defláció azt jelenti, hogy ma pl. 100 a tej, holnap már csak 98. Minek vegyek tartós tejet ma, ha holnapután már csak 96, 94, ... stb.
A tejgyártó nem tudja eladni a tejet, így kétféleképpen reagálhat: ELBOCSÁTJA A DOLGOZÓIT, vagy még lejjebb viszi az árakat. Beláthatod, hogy mindkettő káros, halálos spirál a gazdaságra nézve. A munkanélkülivé vált emberek nem tudják megvenni a tejet, mert nincs rá pénzük, még kevesebb tej kell, még alacsonyabb áron kéne adni, ördögi kör, teljes összeomláshoz is vezethet.

Nos a konklúzió arról, amit láthattál az az, hogy magyarországon nincs defláció, tehát az árak emelkednek, de mutat a csávó egy grafikont, ami alapján elhiszed, hogy igazat mond, viszont a mondásának a másik része cáfolja a grafikont.

Teljesen elmeroggyant mindkét csávó, közük sincs a közgazdaságtanhoz, illetve ha van, akkor szándékosan át akarnak verni és megtéveszteni.

A legjobban úgy tehetsz, ha minél sürgősebben elfelejted a francba ezt az egész cirkuszi mutatványt.
Mobil123
Nagy az isten állatkertje de ezek még oda se férnek be!!
pbalage
@miazavalami: a rezsicsökkentésre még nem is tértem ki, na ennél nagyobb matematikai (és közgazdasági) paradoxont a világon nem tudott kitalálni senki.

(a grafikonon ennek a hatását láthatod, de a valós folyamatok épp ennek mondanak ellent)

A rezsicsökkentés lényege politikai abszurd matematika. Ha pl. egy árnövekedési folyamatot kell elszenvednünk a rezsi terén, az a rezsicsökkentés mértékét kvázi növeli.

A kerek számok kedvéért legyen ma 100 forint a gáz, ebből 10 forintot "megtakarítasz", mert ugye 10% a "rezsicsökkentés".
holnap 200 fortintért adják nekünk a gázt, (nem vagyunk gáztermelő ország, bármi történhet)
holnap 20 forintot "takarítasz meg" úgy, hogy közben 80 forinttal többet fizetsz.
OTT LESZ A LILA VAGY MILYEN SZÍNŰ PAPÍRON!

Na akkor ideges leszel, vagy örülni fogsz?
Teljes nonszensz az egész, a világ nem így működik, vagy már tényleg teljesen el akarják butítani és hangyaagyú szintre süllyeszteni az embereket.

Ne szívd be, ez a hülyeség össze fog omlani, bár én úgy látom, hogy ilyen ökörséggel akár még 50-100 évig is el lehet húzni, mire a generált ostobaságból lesz annyi ember, aki felfedezi az átverést és rájön, hogy miért is annyira szegény.
pbalage
@miazavalami: na most már végre, hogy tiszta vizet öntsek a pohárba ezzel a "rezsicsökkentésl" maszlaggal kapcsolatban is.

Az egy EGYSZERI ismétlem EGYSZERI beavatkozás volt a piacba.
(hogy ez mennyire volt káros, mennyire nem azt majd jövőre meg lehet nézni, a káros felé fogja billenteni a mércét)

Namármost. Odanyomtatják a papírra, hogy ennyit meg ennyit takarítottál meg.
Ha többet fizetsz, többet takarítasz meg.
Ugye milyen fasza?

Közben meg egy csomó ember elveszíti a melóját, és a törvény meg az a fecni átjátssza az állam kezébe pl. a gázszolgáltatást. (államosítás, jövőre megtapasztalhatod)

Ha államosítva lesz a cucc, akkor ugye olcsó gázt kell szerezni, mert különben a még nem teljesen buta emberek (ezen már dolgozik a fidesz, hogy mindenki gyökér legyen, (oktatáspolitika))

Honnan lehet olcsó gázt szerezni? Orbán szerint a ruszkiktól, de egyébként palagázból Amerikának annyi van mint állat, olcsóbb is.

Konklúzió?
Fradigege
Béluskám! Nem növekedtek az árak. Majd fognak, te evolúciós zsákutca! A pedagógusok 38 milliárd, a rendvédelmisek 44 milliárd. Öcsém! Azért abból bruttót fizetnek, tehát 44 milliárd a bruttó. Átlagosan nettó 50 ezerrel/fő kell a fizut emelni a rendvédelmiseknél, ha az állományt 50 ezer főre számolom. Kíváncsian várom a reakciókat 2015-től. Ilyesmit már egyszer a Megyó igért 2002-ben. Sok volt már a propagandista előre jelzésekből. Aztán valahogyan még sem tudták tartani, de később állandóan megmagyarázták, mert a mutatvány beszokott sülni.
miazavalami
@pbalage: Kösz szépen.:-) Sajnos nem hallom , ezért kérdeztem meg. Néhány felvételt még fülhallgatóval se hallok., ez is ilyen.
coyote3
Reméljük ennek a f@sznak nincs közgazdasági diplomája...
Grafix69
Na látjátok , illetve most néztem meg én is , hát mit is mondjak , vannak jó hírek ebben az országban. A legeslegjobban az a felirat tetszett ami emígyen szól: A TÖBB FIZETÉSBŐL TÖBBET LEHET KÖLTENI Na hát hihetetlen megállapítás.
volvós
Németh Balázst és Szilágy Bélát a mai naptól
házastársaknak nyilvánitom ( Tóth Elek anyakönyvvezetö )
Amen !!!
Kamcsatka
Azért jó a fideszes félázsiai köztévét nézni, mert egy anyagyilkos is újra embernek érezheti magát.
Toby
Magyarra fordítva - mert seggnyalás közben azért mégsem lehet tisztán ejteni a mondatokat - ami szar, az valójában csak kaki, de azért hasznos, mert volt miből lebontani a kakit, mint anyagmaradványt, tehát nem éhezik senki, aki bőszen kakil !

Ércsük ?
X-ray
@dr lópicigáspár: Tényleg pösze a német balázs. Ez olyan, mintha féllábú menne balett táncosnak, vagy fahangú menne énekesnek.
lajospapa
Ha hiszitek, ha nem, a lófasz meg már ingyen van!
kun
A cikk címe kolosszális tájekozatlanségot árul el: a Rákosi korszakban még nem volt televiziós adás Magyarországon. Igy Rákosi Mátyás (“népünk bölcs vezére”) soha sem szerepelhetett a TV hiradóban. Következésképpen “rákosista hiradó nem létezett”.
Gondolkodj el az ismert mondáson: Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna!
levi
Azt miért nem mondják, hogy ha nincs munkád, akkor nincs pénzed és nem tudsz költeni,ergo éhendöglesz?? Ja ezt mindenki tudja jól...
Mellesleg hol emelkedtek a fizetések?
miazavalami
@levi: Te se tudod? ne szégyelld! Én se jöttem rá.:-)
torok sultan
@kun: Bocs,de akkor többen jártak moziba mint most ülnek a TV előtt!
És minden vetités híradóval kezdődött,amibe nem maradhatott el a zúgó vastaps és az "Éljen Rákosi!" hangorkán sem.
mariaberta
Nem ártana, ha ez a bölcs fiatalember elmenne naponta vásárolni -felváltva- a CBA. Real, Coop üzletekbe, mert ők a legnagyobb magyar üzletláncok és akkor tisztába lenne az árakkal és azok változásaival. Ez esetben kevesebb hülyeséget beszélne.
Öregpubi
@kun: Minden héten volt híradó, amit minden moziban a filmek előtt vetítettek. Ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna...
human
@coyote3: De lehet, hogy már gyorstalpalón elvégezte a Matolcsy féle unortodox képzőt. Oszt hát ez lett szegényből. A piac ilyenre nem tart igényt, csak a kormány.
human
Valaki nyisson már Bélának egy fanklubot a facebookon. Lehetne oda gyűjteni az ehhez hasonló szakértői bejelentkezéseket :)
kkalman
Bélám, meséld már el, hogy hol több a fizetés. De ne a kormány fizetésével és a saját hűbéreddel dicsekedj, hanem a való életben tapasztaltakkal.
Desischado
Hát ez nekem is sántít, pedig nem vagyok közgazdász. De "szakember" vagyok mégis, mert hiába fordítom ki az összes zsebemet, egy huncut garast sem találok bennük! Ergo: Ha nincs lóvé, akkor nuku vásárlás! Ahogy drága nagyikám mondta mindig, "üres kamrának bolond a háziasszonya"! Ez a két debil nyalonc miről dumál? Ekkora hülyeséget! Az is sík hülye, aki ezt a maszlagot beveszi! De az a király, hogy a hülye birkák talán ezt is elhiszik! Bár a lapos tárca sokaknak megvilágosodást jelenthet!
szaboria1
@kun: létezett RÁKOSI HÍRADÓ A MOZIKBAN AKKOR ODAJÁRT A nép.
szaboria1
Gondolod érdekli Őket mi mennyivel drágult, nekik fel sem tűnik mert sokszor nem is költenek a fogadások miatt. Csak össze kell hasonlítani a régi és jelenlegi fotóikkal.
micfild
Az ééééész megálll! EZek elmebetegek. A riportert sem értem. Undoritó!
mate03
@Desischado: A bér emelésbe nem tudok beleszólni ,mert nyugger vagyok. De ha lemegyek a boltba vásárolni,akkor tudom hogy mennyit romlott a pénzem vásárlóértéke!
Yeromos
Hát ezt így reggel nem kellet volna megnéznem, erős hányingerem lett.
Nil
@torok sultan: nézzél régi híradókat olyanokat ami a moziba ment- olyan is van közte ahol szépen beolvasnak a parlamentben a vezérnek hogy ez nem jó így-semmi éljen rákosi
és bocs de nekem vannak régi újságaim is - beleolvastam - érdekes cikkek vannak benne -nagyon
menj utána a történeteknek- rákosi ov-hez képest kispályás lesz rövidesen - és ov lelkén már több haláleset szárad mint Kádárén és a halottak száma csak nőni fog
Equilibrium
Két pösze ló beszélget a jelmezbálban:
- Látod, vaszalónak öltöztem!
- Nohát, milyen lópofa vagy!
kkalman
@Yeromos: Reggel egy fél pálinkát kell inni, nem ilyen agit prop videót nézni. :-)
Toby
"Több fizetésből többet lehet költeni" ! Melyik fideszbérenc kap ezért a mondatért közgazdasági Nobel-díjat, vagy Mutyikkal Ékesítetett Orbán Keresztet ?
alte trottel
@sentinel216: "Ezeken lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér ez a mi nagy céljaink igazságához?!"
sentinel216
@alte trottel: Maga is ott voltál (Rátót)Bélafalván a Bélák falugyűlésén? "Vaksi szememmel" azt látom, hogy egyre kevesebb WC papír fogy és "süket fülemmel" azt hallom, hogy egyre kevesebbet húzzák le a WC - t, ami azt mutatja, hogy a zemberek kevesebbet is esznek.
Strong
Minél többször mondjátok, hogy jól élünk -én annál gyanakodóbb vagyok...

-új adók?
-újabb lenyúlások?
-új házakat kapnak?
-új stadionok épülnek?
-épül a paks 3 is hitelből?

mit akartok még bejelenteni?

de tudjátok én valahogy mégis csodálkozom az embereken, akik a 2/3 -ot adták nekik...ezt még megeszik?
Fradigege
Ezt a Bazsikát egyszer kempingszékkel fogom hülyére verni. Hátulról, kelet felől, 15:32 kor, egy bokor mögül fogok támadni.
sentinel216
A fideSS "bélái" gondolkodnak, nekünk meg táblázatokat mutogatnak. A vizet velünk meretik ki a tóból, a gödröt velünk ásatják meg.
www.youtube.com/watch?v=K6ANpT3Uoos

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.