Miniszteri tanácsadónak kérte fel Farkas Bertalan magyar űrhajós űrkutatót és vadászpilótát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – közölte a tárca pénteken az MTI-vel.

A közlés szerint Farkas Bertalan nyugalmazott dandártábornok széles körű hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik, így népszerűségével erősítheti Magyarország pozitív nemzetközi megítélését.

Tudásának köszönhetően miniszteri tanácsadóként a magyar gazdasági érdekek külföldi érvényesítéséért fog fellépni, ezzel is erősítve hazánk nemzetközi politikai és gazdasági helyzetét – fűzték hozzá. Farkas Bertalan megbízása határozott idejű, 2015. június 30-ig szól.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@soljanka: Hegedűs Zsuzsa is, meg a fél kdnp nyugdíjas, mégis egy rahedli pénzünkbe kerülnek, hogy a ló rúgja meg őket!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
Gondolom, Farkas Berci is jelentkezett, mint skiccpál...
Hányinger.
pbalage
@m.macskosz: hát, hallod egyszer láttam a tévében, mikor valami zöld párt színeiben indult. Annak az ürgének az esze véletlenül fent maradt az űrben.
m.macskosz
Szijjártónak én is szívesen adnék tanácsot, ingyen!
Egyet.
De az nem tűr nyomdafestéket.
m.macskosz
@Horizont: Úgy látszik, az első magyar űrhajós nimbusz már nem hoz eleget a konyhára...
Toby
Meglepett, mert többen is úgy tudjuk, hogy F. Bertalan kiskorú, baloldali érzelmű egyed !
micfild
@Toby: hm... egyszer volt szerencsém találkozni vele,... hm..olyan 6-7 éve.
Eljött a lányom sulijában rendezett fizika -napra ahol a csillagászat volt a téma,, akkor még teljesen normálisnak tünt.
De lehet van annyi pénz...
miazavalami
Berci Berci! Nyírségi gyerek létedre, erre vetemedtél?
Hát hun van neked a hazád? Hát hun van neked az istened? Ja! A pénztárcádban.
m.macskosz
@Toby: Voltak már kis hazánkban néhányan, akik minden párthoz dörgölőztek már...
m.macskosz
@Mobil123: Na, ez a szerencsétlen kislány is túrta a földet, hogy karikát raktak az orrába?!
Mobil123
@m.macskosz: :-)))) Ez új daluk és gondoltam épp ide illik bercis témához.
soljanka
Azért nehezen elképzelhető, hogy a hetvenes évek végén bárkit bevettek volna az űrhajós programba, aki nem hithű, kemény kommunista volt.
Sőt Bercink a Szovjet Repülőtiszti Főiskola hallgatója volt. 1970/71-ben. Oda sem a rendszer ellenségei járhattak.:)

Amúgy meg nyugdíjas! Adjon tanácsokat ingyen.
Szimba
Farkas Bertalan magyar űrhajós űrkutató érdemei elévülhetetlenek, tisztelet illeti őt. Tisztelje meg őt a fidesz, amivel csak tudja.
De mint miniszteri tanácsadónak kinevezni a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, enyhén szólva röhejes. A magyarázat pedig - széles körű hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik, így népszerűségével erősítheti Magyarország pozitív nemzetközi megítélését - még röhejesebb. Nem kell magyarázni, ugye?
m.macskosz
@Mobil123: :)
Kedvelem a Zanzibárt, csak csalódtam a piercing miatt.
m.macskosz
@soljanka: Hegedűs Zsuzsa is, meg a fél kdnp nyugdíjas, mégis egy rahedli pénzünkbe kerülnek, hogy a ló rúgja meg őket!
soljanka
@m.macskosz: Ja. De erre nem reagálok, mert akkor megint jön a:
"--Állíts magadon, vagy ki leszel hajítva innen! Nem először kell moderálni a mocskos szád miatt."
Mobil123
@m.macskosz: Hát én annyira nem vagyok oda értük de ez a dal feszt megy a rádióban :-))) Piercing meg tényleg ronda.
m.macskosz
@soljanka: Olvastam. :(
Van egy modi, aki érdekes stílusban tudja rendre utasítani hozzászólókat. :(
soljanka
@m.macskosz: "érdekes"??? - így is mondhatjuk.
Azért azt gondolom tudják a Propellernél, hogy többek között az idefirkálgatókból élnek.
Én már szoktatom magam a másikhoz.
Ha moderálni kell, akkor tegyék meg, de ne ebben az ordenáré stílusban. És ráadásul csak az egyik hsz-ban írtam csúnyát - bár ennél durvábbakat is átengednek sokszor.
Toby
@JAJMÁR: Talán inkább amolyan marharépa banda !

ja és ha valaki tudja, hol vannak az arab befektetők, legsen annyira aranyos, hogy értesít, mert Szíjjártó Zselézett Hajú Vagyok Anyám Hülye-gyereke Péter közel fél évet töltött a Közel-Keleten, de lehet, hogy csak a tevét tudja megkülönböztetni a birkától !
JAJMÁR
@Toby: 20:19 Megoldja :) Csatársorba állítja a futzalosokat, és megkérdezi az űrhajós szaktanácsadót, hogy merre és melyik milyen, az csak tudja, hiszen szaktanácsadó :)
Toby
@soljanka: Minden vadászpilóta itthon a Kiliánon végzett, vagy a Szovjetunióban, vagy mind a kettőt elvégezte ! Azért mégsem francia gépeink voltak ! A szovjet/orosz pilótaképzést a mai napig respektálják nyugaton, pontosan a ma polgári gépeken repkedő volt vadászpilótáknak köszönhetően!
Csoda lett volna, ha a szocialista légierő vadászpilótája Kanadában végzett volna !

Nem kellett hithű kommunistának lenni ahhoz, hogy valaki vadászpilóta, majd űrhajós lehessen, egrészt mert a vak hűségnek nem volt mércéje, de a pilótaképzés sem hagyott annyi időt, hogy a feleslegeset szemináriumokon töltsék el. nem voltak kommunistábbak, mint az átlag, annak ellenére, hogy munkás és paraszt származású háttér előnynek számított.
Az a tény, hogy valaki az Mszmp tagja lett, abszolút nem jelent " kemény kommunistát" az akkori politikai viszonyok között, viszont ha bvalalkim élethivatásának tekintette a vadászpilóta hivatást, annak célszerű volt vagy kérni, vagy elfogadni a jelölést a pártba ! Mint általában az akkori élet minden olyan területén, ahol vinni akarta valaki valamire.
Most ugyanez a helyzet, aki nem csókolgatja a fideszbandát, azt lehallgatják, üldözik, nem veszik fel, a kormányhivatal illetékesei fenyegetik, hogy ne induljon a pályázaton...stb. !
Az a világ mégis embeségesebb volt, nem is csoda !
A hithű Kisz-titkárok és Mszmp-tagok ott ülnek orbán körül, mint "illiberálisok" !
Dr. Felipe
Reméljük olyan tanácsokat ad mint az MDF nek. Az eredmény ismert. Hol is van az MDF?
gulyasgyula
@Dr. Felipe: Viszki és konyak ügyben vanak tapasztalatai .A pálinkafőzéssel kapcsolatba is segithet ..Amit Farkas Berci tud azt Aijjártó ugyse érti meg ..
soljanka
@Toby: Persze, hogy lehetett valaki párttag "hit" nélkül is. Akár Berci is.
És hát vannak a mutyiszben szép számmal volt mszsmp-s/ kisz tagok.
De választás volt a régi rendszerben is: vagy belépsz, vagy nem.
És furcsa mód nem igazán látok olyant a mai politikában, akik - bármely oldalon- nem voltak tagok. ( A fiatalabb korosztály természetesen nem játszik)
yazo64
Nyugat és kelet kipipálva, irány a csillagos ég...
bakegya
Ha beálltál fejelni,bevettek a csapatba-ez beállt mindenhova-fogadott családtag!-a saját fiát bezzeg a holdon hagyta...
Senara
Milyen tanácsokat kér , Bajkonurból van e menekülési lehetőség Pataki haverjaihoz ?
Toby
@soljanka: Írod: "De választás volt a régi rendszerben is: vagy belépsz, vagy nem. "

Írtam: ha valaki vinni akarta valamire, akkor vagy jelentkezett, vagy elfogadta a jelölést ! Kb. 800.000 Mszmp-tag volt, ők főleg az állami szervezetek mukatársai voltak.
Amikor arra hivatkozom - más hsz-emben - hogy bezzeg az orbánbanda dugig van volt Kisz - és Mszmp-s tagokkal, valójában nem ezt a múltjukat kifogásolom, hanem azt a kaméleon "odaszarok ahonnét ettem" mentalitást, amit tanúsítanak akkor, amikor kommunsitáznak ! Görcsbe rándulok a röhögéstől, amikor itt némelyik nyalogány komcsizik, mert rövid eszével elfelejti, hogy mai "nagyjainknak" komcsi múltjuk van , akkor is jól megéltek a mozgalmi tökvakarásból és ma is ugyanezt teszik !
Clavigo
Remélem a Holdra készül a Kiccsávó...a kiváló MSZMP-káder ""tanácsadó "" társaságában.
Clavigo
Ez a fitymasz-brigád lett 2/3-dal megválasztva ??? Az összes B@rom mellé kell 10 db. még hülyébb ""tanácsadó " ?? :) :) :) :) :) Lehetőleg a régi elvtársak közül :) :) :)
almosd
Az hogy Berci járt az űrben nem kis teljesítmény ,számomra irigylésre méltó,de jobban eltudnám képzelni olyan aktivistának ahol mentsük meg a földet a témája, ezzel buzdítva a fiatalokat és felvilágosult szemléletet adna nekik e tekintetben .
coyote3
Ha már sehova nem hívják, megy a Marsra és ott jól jön majd Berci tanácsa...
Rumcájsz
Komoly tanácsokat fog adni az űrhajós...
" Tudásának köszönhetően " / Régi tagok és ismerősök nevei?

Másban miben nagy? Ha valaki megírná, milyen más cselekedete volt Farkas Úrnak, amit tudnom illene, megköszönném.
Souky Sanjay
Milyen tanácsot kérne a mi Bercinktől?Hogy kell 100-on fél liter vodkát benyalni?Gratulálok.
Alzheimer Fauna
Ha a Külügyminisztérium színvonalát nézzük - és ragaszkodunk az űrhajósokhoz és a sztratoszférát már az űrnek vesszük - akkor Anettka jobb választás lett volna (képzeljétek el, ahogy kis bőr rucijában feledhetetlen hanglejtésével, kissé hadarva azt mondja André Goodfriendnek: "я поцелую, я поцелую", majd aláírásokat és kéretlen szexuális tanácsokat osztogat...)
Ugyanakkor, ha a kormány alkoholista-állandóját nézzük (ne feledd, Pálfi Pisti már az MTVA csapatát erősíti!) bölcs választás.
Bár ez az egész elszomorító: kifogytunk a futsal játékosokból?
lajospapa
Berci, Berci! Most arra gondolok, hogy a nyugdíjadat vonták-e meg és rá vagy szorulva, vagy az eszedet? Te, aki a szocializmust építő Magyarország, illetve Magyar Népköztársaság hőse vagy, gondolom néhány ilyen éremmel, akiről szocialista brigádokat neveztek el úttörők és KISZ-lányok rajongtak érted, ide jutottál? Az a teljesítményed, amit űrhajósként, pilótaként elértél, maximális és tiszteletreméltó. Amit most teszel, bármilyen tanácsokat adsz (egy okos szíjgyártó mesternek mit lehet tanácsolni?) az innét faluról, csak fizetett seggnyalásnak tűnik.
Desischado
"Esmérek én egy vént. Ki az? Neve nincsen, régen eladta már aztat is a kincsen..."
Szégyellheti magát a berci, hogy egy ilyen bandához állt. Több mondanivalóm nincs. Nekem innentől ő egy nagy nulla.
Clavigo
Azért sikerült elképzelnem,,mikor a mi Házmesterünk ( a mi Lacusunk ), leül bratyizni az újdonsült tanácsadóval, egy heveny gulyásparti alkalmából.,egy négyzetméter fröccs ,két oldalára...:) :) :) :)
soljanka
@Alzheimer Fauna: Tényleg! A piálásról ugrott be: volt az a sztori is, hogy Amerikában - ahol katonai attaséként ügyködött- lekapcsolták ittas vezetésért, és hazaküldték. Csúnyán mondhatjuk úgy is: kitiltották.
Akkor viszont érthető is a kinevezése :)
volvós
Szíjj- ÁRTÓ petinek ad tanácsot egy tetötöl-talpig kommunista !!
Na szép trendit élünk !!! Vagy csak kiváncsi a petibohóc !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.