Előbb hátrahagyott naplójában, majd részletes vallomásában fedett fel milliárdos áfacsalási ügyet egy nagymegyeri vállalkozó, aki maga is része volt az áfacsaló cégláncnak, és hónapokig bujkált a bűnszervezet elől – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint 2009 és 2012 között az áfacsalás-sorozat irányítói sok ezer tonna gabonát utaztattak egy több gazdasági társaságból álló szlovák-magyar cégláncolaton keresztül. A cégláncolat az áfa-visszaigénylés révén, forintban számolva, milliárdos kárt okozhatott a szlovák és a magyar állami költségvetésnek.

A nagymegyeri vállalkozó, D. Zoltán cége is érintett volt a Magyarország és Szlovákia közötti csalássorozatban, de a férfi idén elhatározta, hogy kilép az áfacsaló körből. A bűnszervezet irányítóitól való félelmében februárban eltűnt, és hátrahagyott naplójában beszámolt az ügy részleteiről. Felesége talált rá a két nyelven, kézzel írt füzetre, amelyet aztán eljuttatott a hatóságoknak. Ennek alapján a NAV pénzügyi nyomozói nyomozást indítottak költségvetési csalás gyanúja miatt – áll a közleményben.

Egészen novemberig nem lehetett tudni, hogy a vállalkozó életben van-e, de a napokban jelentkezett a NAV pénzügyi nyomozóinál, és részletes vallomást tett, további érdemi információkkal szolgálva az általa leírtakkal kapcsolatban.

A nyomozás különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt folyik.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Hoppá hoppá...nem is értem miért nem hagyta a fidesz, hogy felállítsák a vizsgáló bizottságot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@karma1: ma, 23:34
Ebből leszűrhető, hogy mi is igen távol vagyunk a holdudvartól, és egyre inkább távolodunk. :((
karma1
@tivoli: Te meg miert nem alszol mar? Tessek szepen agybabujni, mert mar ejfel van Nalad mindjart,... Szep joejszakat, tali holnap...:o)))
tivoli
@karma1: Köszi, Neked meg további szép napot!
karma1
Mi van, jon a mocskos nyugati multi TESCO helyere a varvavart orosz MAGNIT uzlethalozatot? Ezert kellett kirugni oket? Na, ebbol se lesz nepszavazas, a Demjan ur csak irigy, hogy nem neki jutott ez az eszebe, es O eddig csak nyugatban gondolkodott, keletet kihagyta... Most banhatja...
Lehet megszokni, jon majd a boltokba az "abakusz"...:o))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.