Előbb hátrahagyott naplójában, majd részletes vallomásában fedett fel milliárdos áfacsalási ügyet egy nagymegyeri vállalkozó, aki maga is része volt az áfacsaló cégláncnak, és hónapokig bujkált a bűnszervezet elől – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint 2009 és 2012 között az áfacsalás-sorozat irányítói sok ezer tonna gabonát utaztattak egy több gazdasági társaságból álló szlovák-magyar cégláncolaton keresztül. A cégláncolat az áfa-visszaigénylés révén, forintban számolva, milliárdos kárt okozhatott a szlovák és a magyar állami költségvetésnek.

A nagymegyeri vállalkozó, D. Zoltán cége is érintett volt a Magyarország és Szlovákia közötti csalássorozatban, de a férfi idén elhatározta, hogy kilép az áfacsaló körből. A bűnszervezet irányítóitól való félelmében februárban eltűnt, és hátrahagyott naplójában beszámolt az ügy részleteiről. Felesége talált rá a két nyelven, kézzel írt füzetre, amelyet aztán eljuttatott a hatóságoknak. Ennek alapján a NAV pénzügyi nyomozói nyomozást indítottak költségvetési csalás gyanúja miatt – áll a közleményben.

Egészen novemberig nem lehetett tudni, hogy a vállalkozó életben van-e, de a napokban jelentkezett a NAV pénzügyi nyomozóinál, és részletes vallomást tett, további érdemi információkkal szolgálva az általa leírtakkal kapcsolatban.

A nyomozás különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt folyik.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Hoppá hoppá...nem is értem miért nem hagyta a fidesz, hogy felállítsák a vizsgáló bizottságot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Hoppá hoppá...nem is értem miért nem hagyta a fidesz, hogy felállítsák a vizsgáló bizottságot.
bakegya
Ha eddig nem,de ettől kezdve ezt az embert is ki fogják nyírni.
kukac50
Ha politikust is érint, akkor hamarosan meg fog halni,cellában rendőrautóban vagy valahol.
joopapa
@bakegya: Menekülés közben tarkón lövi saját magát!
dömdödöm
dehogy . senkit nem fognak bántani ,mind szépen nyugodtan leüli majd amennyit kell
ha 20 at akkor 20 at .
Sziszifusz
Vallomását majdnem minden részletre kiterjedően megteszi. Bemártja azokat akikről beszélnie kell. Akikről pedig nem szabad vallania, azok csak egyesek ellenzékiek képzeletében követtek el bűncselekményt.
Nem tudjuk milyen politikai alkuk vannak a háttérben.
soljanka
Nos, ha a NAV-nak tett vallomást, akkor nem lesz ebből semmi.
Már égnek a vonalak Vida Nyelvtudor Ildikónál, hogy mit kell megsemmisíteni.
A maradékot meg titkosítják 120 évre.
dr. prédikátor
Azt hiszem hogy ez sem lesz hosszú életű!!!Majd megöngyilkolja magát!!!
Senara
Pont most ? Lehet őt nem büntetik , talán fontos ember ? Emlékezzetek , fontos "ember" kartelezés ügyben "becsületesen" felnyomta a többieket és mindent vitt :-((
Toby
Szóval ha nincs egy életúnt, megtért áfacsaló, akkor a NAV semmit nem tud semmiről !
Nehogy bevegyük ! Az a tény pedig, hogy eljárást indult, egyben azt is jelentheti, hogy fideszcsicska nincs a balhéban, vagy csak nagyon gyengén, vagy szóba sem fog kerülni a szerepe !
Sziszifusz
@Toby: 17:50
Szóba sem fog kerülni a szerepe !
Cicamama55
"Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja" Bebizonyosodott megint, hogy időtálló igazság tartalma van e közmondásunknak is...
Szimba
Miért nem a nav maga fedezte fel a milliárdos áfacsalást? Mert csak a pitiánerekre utaznak?
Másrészt, nagyon sántít a dolog:
2009 – 2012 között sok ezer gabonát utaztattak az áfa csalók, de a vállalkozó - csak - 2014-ben határozta el, hogy kilép az áfacsaló körből.
Na most akkor 2009-2012 között csalták az áfát, vagy 2009 - 2014 között?
jancsipapa
@kukac50: Politikust ? Politikusokat . Sokat . Oldaltól függetlenül...
bakegya
@joopapa: KB-mert Magyarország jól teljesít-elképesztő, hogy mire ki nem terjed ennek a "fedhetetlen orbán bagázsnak a korrupció elleni harca"!-remélhetőleg bemondja majd Amerika hangja rádió is-VICCTOR MENNYIRE ŐRKÖDIK A MAGYAR BÖCSÜLETEN.
coni
Ha valaki az elmúlt években cukrot, olajat, tejet vásárolt nagyjából ugyanannyit tud az ÁFA csalásról mint a vállalkozó. Csak akkor lehet 300 Ft alatt árulni az 500 forintos olajat ha ÁFA mentes. Amint ezt a Bunge évek óta jelzi is.
bencemacska
@joopapa: ma, 16:52

Szerintem hátba!

(A tarkólövés megy saját kezűleg is!)
bencemacska
@dömdödöm: ma, 17:08

Mit kapott a Szíjjártó papa, amiért feldobta a társait???
bencemacska
@Toby: ma, 17:50

Mert minden 2008-ban és 2009-ben történt!
kkalman
A NAV vizsgálja az ügyet? Akkor ebből nem lesz semmi, minden marad a régiben, A bűnbánó vállalkozó lehet, egy véletlen közlekedési baleset áldozata lesz..
Toby
@bencemacska: tegnap, 21:40
Ja, csak akkor még nem volt jenki kitiltási tömb !
human
Erről beszélt Horváth is. Csoportjának feladata volt a potenciálisan adócsaló cégek felderítése. Ez úgy végezték, hogy a rendelkezésre álló adatbázisból megfelelően szerkesztett lekérdezéssel kidobta a számítógép a potenciális csalókat. Ezeket a cégeket ellenőrzésre javasolták. Na ezekből az ellenőrzésekből sokat elkaszált a NAV vezetése. Ebből lett elege Horváthnak és kezdett el adatokat gyűjteni az esetekről egy éven át. Majd kilépett, hogy a nyomozóhatóságoknak átadja az iratokat. Csak arra nem számított, hogy a bizonyítékokat elássa a kormány.
bencemacska
@Toby: ma, 06:58

De - Fidesz szokás szerint - Gyurcsány-bajnai időszakban volt!!!
Elfelejtettem jelezni, hogy Fidesz véleményt írtam-:))))
gödörben
@bencemacska: Hát amit odaadott a fiacskájának a kacsalábon forgó villácskára.
Toby
@bencemacska: A Gyurcsány Ferenc, született Bajnai Emútnyócév Gorodon György min.elnöksége alatt az akkor sunyító ellenzék, sokkal kevesebb korrupcióról gügyögött, mint most, pár hete ! Nyiván azért, hogy "lemossa a gyalázatot" magáról a Fiatal Imbecil DEmagóg Szaháziak gyülekezete, melyet újra és újra termel !
Vizual
Majd ha elkezdik levonni a pénzbüntetést tőle mint munkanélkülitől majd meglátjuk mit mond. Meg a család. És mi lesz a fidesz áfacsalóival. Ők most amerikának üzennek hadat. Mert ebben a világban vannak törvények, meg vannak Orbáni törvények. Na melyik kinek jár. Ez a társasdalom nem kitermeli a bűnözöt hanem mag is az.
nezelodo
Van aki úgy vélekedik. hogy a tisztakezűék tudatosan hagyták a megörökölt csalást, (mások szerint tevékenyen részt vettek ők is benne a pártközeli nagyvállalkozásokon keresztül), ezzel tőbb oldalon juttak tekintélyes haszonhoz. A fogyasztói kosárban az elcsalt ÁFA miatt igen nagy súllyal nyomta le az inflációt a tej, a cukor, az olaj, ezzel lassan a két százalék alá szorított nyugdíjemelésen hatalmasat kaszáltak. A haszon keresésénél nem kell nagy közgazdasági ismeretekkel rendelkezni, ahhoz, hogy megtalálják hol van, csak át kell nyálazni a földpályázati listákat, a volt ÁG-okat, a hazai üzletláncokat, stb. Sokak szerint innen osztanak vissza a pártkasszába, de jogszabályokkal is megnyitják az igy képződőtt extra haszon csapját. Közismert, hogy az uralkodó pártnak sosincs töbmilliárdos mérleghiánya, nem úgy mint ellenzékben volt. Persze a hirtelen helyreállt pénzügyi egyensúlyuk fedezete is homályos lehet. Szóval el lehet gondolkodni miért éri meg a kockázat, és ne legyen kétségünk, a feljelentők pedig széllel szembe h...nak.
világlátó
@nezelodo: jó helyen keresed a problémák gyökerét. A pártfinanszírizás a kezdőrugás volt. Ezután jött a pártvezérek javadalmazása, azután a leghűségesebbek zsebeinek megtömése a hallgatásért. Ezután a hazai és külföldi vagyontárgyak megszerzése, illetve abban üzletrészek megszerzése.A gabona és más hasonló áruféleségek össze - visszahurcolása komoly haszon minden résztvevőnek, kivéve a költségvetést, de majd újabb adókkal befoltozzuk a lyukat. A pénzügyi guru már alig győzi a lopott pénzek könyvelését. Külön kezelendő a kampányra, az ellenfelek szétaprózására, újabb biztos szavazók megnyerésére, az oligarchák éves osztalékára, az oligarchák patronáltjai az új államtitkárok és helyettes államtitkárok javadalmazására, ajándékok a rendőrségnek / új autók százai /, ajándékok az ügyészségnek, a határainkon kívüli polgári pártoknak és a kdnp kedvenceinek, dugi pénzek a különböző külföldi partnereknek, újságíróknak, támogatások a fattyú gyereknek a jobbiknak, mégiscsak a mi gyerekünk, a rezsicsökkentésre is kell, és még nincs vége a pénznyelőknek.A lakosságot is folyamatosan " karba kell tartani " a Magyarország jobban teljesít reklámhadjárattal.
Ez az egész csak akkor működik, ha ömlik a lóvé a kasszába minden magunk csinálta forrásból. Az árfolyam változások, az olajár változás, a gáz ár változás komoly milliárdokat eredményez, naponta. A költségvetési apparátus rámozdulása hogy hogynem elmarad, vagy késik, mondván, mire reagálunk, úgy is visszarendeződnek az árfolyamok és az árak.Igaz ebből Matolcsi kiveszi a maga részét az általa megálmodott új pénzügyi közgazdász képzésre, akik majd a tenyeréből esznek. A hazai felsőoktatás olyan lassú mint a tetü, nincs ideje kivárni az ott végzett, alulképzett közgazdászokat, akik ráadásul liberális közgazdasági elméletekkel is fertőzöttek.
És ez még semmi. Olyan prés alatt vagyunk, amit nem is lehet részenként megszüntetni, csak együtt az egészet.Ha már elviselhetetlen lesz a nyomás. Sokára.
lópicigáspár
Annyi lesz a különbség a többi elhalt "vállalkozó" között, hogy ő nem rendőr-, hanem NAV autó hátsóülésén fog sajnálatos módon elhalálozni! :-(
gödörben
@világlátó: Nem sokára. Már nem sok kell és kiborul a bili.
tivoli
@gödörben: ma, 13:27
Ja, oszt veheted 20%-kal drágábban a lisztet, cukrot, étolajat.
gödörben
@tivoli: Azt így is drágábban fogod venni. Nem tart soká a stagnálás, mert amikor már nem lesz honnan elvenni megint megtalálják az áfa emelést.
tivoli
@gödörben: Meg a "tisztességesen" adózó Bunge termékeit, csillagászati áron.
bencemacska
@tivoli: És ki fogja árusítani a Bunge termékeit? A három betűs? Akkor ott csapódik le a haszon is!!!
tivoli
@bencemacska: Akkor végsősoron a jóhaver is az államnak dolgozik. :-))
világlátó
@tivoli: Kedves Barátunk! Tisztelem mindenki véleményét, a Tiédet is, mert látom Te mindazt amit írsz, komolyan hiszed. Ez nem baj, csak olyan pocsék érzés, amikor rájövünk, hülyének néztek, de ráadásul még propagandistája is voltam az átverésnek.
Látod itt néhányan próbálkozunk az itt - ott fellelt hír morzsákból valami közelítő figyelmeztetést adni, ami hol jó, hol téves. Egyszer hallottam egy híres újságírótól egy tanácsot a fiatal kollégái felé. Ez így hangzott. : Több kíváncsiságot, az állandó kétség érzetét, a tisztességes, becsületes igazmondást !! Ez nem csak az ifjú ujságírók számára fontos tanács. Én is ehhez tartom magam, gyermekeimet is mindig erre kértem.
Most Téged is erre kérlek, több kíváncsiság, több kétség a hallott, látott eseményekről, több kritika a hatalom politikai propagandája megítélésében. Ez nem pártpolitikai kérdés, jobb - és baloldali kérdés , hol van az már ! Ez a magyar emberek sokaságának mindennapi kérdése. Itt élünk Európa egyik legszerencsésebb térségében, a Kárpát medencében, van jó földünk, vizünk, négy kedvező évszakunk, világhíres őseink, akik itt találtak hazára, szkíták - hunok késői utódai, kiváló vérvonal örökösei, gazdag történelmi múlttal, most pedig itt téblábolunk egy szégyenletes állapotban, amit összeférhetetlenségünk, gyalázatos kapzsiságunk, úrhatnámságunk és jellembeli fogyatékosságaink miatt kénytelenek vagyunk elviselni. Nem a fidesz vagy az mszp a kilábalásunk letéteményesei. Nélkülük Mi vagyunk azok, akiknek már látnunk kellene mit kell tenni, de amíg a hazugságözön szétszór minket ezer felé, csak lefelé vezet az út. Kérlek győzz meg minket, ha nem jól látjuk a saját helyzetünket. Ne a tegnapi a mai események alapján gondolkodj, hanem előre a közeli és a távolabbi jövőnkre.
A tegnapon már amúgy sem tudunk változtatni, csak a holnapon. Magyarországban és ne kispestben gondolkodj. Ne a Bunge árakat nézd csak, hanem a magyar termőföld adottságait és a vidék teremtő erejét, amit gúzsba kötött néhány oligarcha.
tivoli
@világlátó: ma, 15:07
Sajnos, se a múltra se a jövőre nincs ráhatásunk, s hiába van meg bennünk a jó szándék a jobbításra, olyan befolyásos erők irányítják sorsunkat, hogy vajmi keveset tehetünk ez ügyben.
kakaósbögre
példát vett szijjártó papáról.azt pedig tudjuk hogy ez egy következmények nélküli ország.
nemkati
@tivoli: Mindenki tehet valamit. Ha mindenki csak becsületes és tisztességes, már óriási dolgot tett! Szégyen, hogy ezt annak kell tartani, nem pedig természetesnek.
karma1
@tivoli: Draga Nyuszikam! Ne vedd piszkalasnak, amit @vilaglato baratunk irt, mert O itt sajnos leirta a tutit, hanem gondold at, amiket es amikrol irt: ha en olyan okos es ugyes lennek, mint O, pontosan ugyanezt irtam volna Neked, mert itt most nem (csak) a Bungerol es az etolajrol van szo, hanem a korrupciorol, csokosok helyzetbehozasarol, a foldmutyi altal elherdalt jo zsiros magyar foldrol, arrol, hogy mi voltunk Europa eleskamraja, es most meszaroslorinc barat parlagfu-tenyeszete vagyunk, mert ez sajnos fotokkal igazolt teny. levai anikonak sem hetvegi kert-meretu a nagybirtoka, es az sem normalis, hogy ugy altalaban az elelmiszeren 27 % AFA van Ma.o.-n, a vilagon ez a legmagasabb. (Nalunk 15 % AFA van MINDENEN, a jovedelmed utan is ennyivel adozol csak, mig el nem ered a 4 millio dollaros eves bevetelt, utana persze joval magasabb, es 15 %-ra is csak ket eve emeltek 12.5 %-rol, tobb, mint 20 ev utan!!!)
Te egy nagyon ertelmes fijju vagy, ha igazan csak a valos gazdasagi helyzetet, intezkedeseket nezed, ra fogsz jonni Te is, hogy ez a helyzet nem sokaig tarthato fenn, csak egyenlore senki sem tudja, mikor es miert fog kidolni a bili.

Legyen szep ejszakad, azert jo, hogy Veled lehet ertelmesen vitatkozni, beszelgetni, vilaglato baratunk is igy gondolja...:o)))
csetere
@human: Remélem, hogy volt annyi esze, hogy egy példányt biztos helyre tegyen, mert akkor nem mernek hozzányúlni. Ha nem akkor az élete veszélyben van.
csetere
@gödörben: Már megtették a termékdíjjal és a felügyeleti díjjal. Szerintem az durván 6-7%.
tivoli
@nemkati: @karma1: Szép gondolat amit leírtatok, de jusson eszetekbe, hogy pl. Demján kifejezetten befolyásos ember, mégsem tudja megakadályozni a boltbezárásokat, akkor mit tudunk mi, mezei emberek tenni?
nemkati
@tivoli: Én nem tudok többet hozzá tenni, mint amit leírtam. Ha mindenki csak magától várja el, és be is tartja, hogy becsületes legyen, akkor nem lesznek ilyen ügyek. Ez a megoldás. A boltbezárásokat mi sem tudjuk megakadályozni. Egy országos nagy tüntetéssel igen, de az emberek nagyobb disznóságok miatt se mentek ki az utcára, emiatt nem fognak százezrek tüntetni.
karma1
@csetere: Ha - es biztos igy van, ahogy irod - valoban kitalaltak mar a 6-7 %-os termekfelugyeleti dijat, akkor valoban veghezvittek a 35 %-os AFA bevezeteset, csak masnak hivjak, hogy az emberek elsuhanjanak efelett...

Es ennek a csalo nepnyuzo tarsasagnak be is jott ez!
(Mintha kb. 2 eve errol lett volna 1-2 halvany cikkecske, hogy emelni akarjak 35 %-ra az elelmiszer-AFA-t. Na, igy meg jobban jartak, mert nemcsak a kajara, hanem minden "termekre" kiterjeszthettek azt...:o(((((
karma1
@tivoli: Ebben igazad van, de nekem ebbol az jon le, hogy akarmilyen befolyasos Demjan, most megis valami miatt tavolabb kerult a holdudvartol, tehat a szava nem er el a vezir becses fuleihez, aki viszont a sajatmaga altal krealt unortodox gazdasagi torvenyei miatt azt csinal, amit akar...:o(((
tivoli
@karma1: ma, 23:34
Ebből leszűrhető, hogy mi is igen távol vagyunk a holdudvartól, és egyre inkább távolodunk. :((
karma1
@tivoli: Te meg miert nem alszol mar? Tessek szepen agybabujni, mert mar ejfel van Nalad mindjart,... Szep joejszakat, tali holnap...:o)))
tivoli
@karma1: Köszi, Neked meg további szép napot!
karma1
Mi van, jon a mocskos nyugati multi TESCO helyere a varvavart orosz MAGNIT uzlethalozatot? Ezert kellett kirugni oket? Na, ebbol se lesz nepszavazas, a Demjan ur csak irigy, hogy nem neki jutott ez az eszebe, es O eddig csak nyugatban gondolkodott, keletet kihagyta... Most banhatja...
Lehet megszokni, jon majd a boltokba az "abakusz"...:o))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.