Négy vezető, állami vagy államhoz köthető posztot tölt be egyszerre Bódi Gábor helyettes államtitkár, ügyvezető, elnök és igazgatósági tag – írja a hvg.hu.

Mielőtt a multifunkcionális Bódi beállt a köz szolgálatába, több mint 63 milliót vett fel osztalékként Giró-Szász András egykori cégéből, a Strategopolisból, most havonta 2,6 milliót keres közpénzből. A lap megjegyzi, hogy a Miniszterelnökség szerint ebben semmi kivetnivaló nincs, de azért az egyik tisztségéről lemond majd.

Bódi Gábort 2014. június 25-ei hatállyal nevezték ki az infokommunikáció összehangolásáért felelős helyettes államtitkárnak. A Miniszterelnökség hivatalos válasza alapján Bódi illetménye helyettes államtitkárként „az alapilletménye 10 %-os megemelésével bruttó havi 822.700 forintban került megállapításra”. 

A helyettes államtitkár eközben a KOPINT-DATORG Informatikai és Vagyonkezelő Kft.-nek az ügyvezetője. Itt a Miniszterelnökség hivatalos válasza alapján a bruttó havi megbízási díja kereken 1 000 000 forint. 

A multifunkcionális államtitkár emellett a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) elnöke is 2013 óta. Ebből havonta további bruttó 648 200 forintot visz haza. A hvg.hu cikke szerint Bódinak marad ideje és energiája arra is, hogy az Antenna Hungária Zrt. vezető tisztségviselője legyen: a kizárólagos állami tulajdonban lévő cég igazgatósági tagja. Méghozzá 2014. július 18-tól kezdve, vagyis helyettes államtitkárnak való kinevezése után 3 héttel kapta meg ezt a posztot is. Ezért is jár állami pénzből finanszírozott apanázs, az igazgatósági tagságért havonta bruttó 175 000 forintot visz haza.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Na ezeket a fölösleges bizottsági- felügyeleti álmunkaköröket tiltanám be, de örökre! Soha nem lehet ellenőrizni annak a tevékenységét, meg egyáltalán ,hogy mit takar egy bizottság felügyelete?
Persze a válasz egyszerű, add a neved, ne csinálj semmit, kapod a jattot havomta!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Erre is mennyi pénz megy el havonta?! És hány ilyen ingyenélő van?! Ezekkel is kéne foglalkozni! erre bezzeg van pénz, a segélyesektől meg elveszik ezt a kis kolduspénzt is! Gyalázat!
Fradigege
@Equilibrium: Nem hiszem. Bódi Guszti többet tett Magyarországért, cigány létére. Ez valami hamvas gyerek, akit előretoltak táncolni. Majd őt kell elővenni, ha bukik a zsírmore. Hisz nem tud róla. Biztos vagyok benne.
m.macskosz
@DR Eric CARTMEN: tegnap, 17:08
Nem ő vallotta be, hanem a hvg derítette ki! :)
kukac50
Orbán azzal kampányolt,hogy egy embernek egy munkája lehet és nem lehet benne semmilyen bizottságban. Már elfelejtették?
m.macskosz
@kukac50: Ó, ha csak a tizedét betartották volna az ígéreteiknek...
ariskerase
Az egészben az a szép, hogy az álláshalmozás fogalmát is a Jobbik hozta be a köztudatba, és örülök, hogy vannak akik használják is! De nem csak most kellene háborogni, hogy álláshalmozás van, hanem korábban meg akkor is, ha nem csak fityeszesek vannak hatalmon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.