A fiatal Orbán Viktort ismerők szerint a katonaság alatt megélt megaláztatás szinte vadembert faragott belőle az egyetemre. Balhék, fegyelmik, erőszakoskodás, leginkább Simicska Lajossal közösen. Úgy tűnik, azóta sem érti, hogy miért kellene visszafognia a haragját, sértődöttségét, elfojtott kisebbrendűségi komplexusaiból fakadó bosszúszomját. Talán már tényleg csak egyetlen dolgot ismer: a saját előrejutását segítő kérlelhetetlen és könyörtelen törtetést. Ha nem tenné, összeomlana, depresszióba süllyedne. Áhítozza a konfliktust, hogy valakinek érezze magát, hogy értelmet lásson az életében. Azt hinné az ember, hogy mérhetetlenül cinikus, de nem az, legalábbis nem mérhetetlenül. Lázár János és a volt SZDSZ-es Kóka János, igazán cinikusak. OV automatizmusai, személyiségébe épített és elfojtott indulatai inkább a kétségbeesett, csapongó, minden elvet és értéket tagadó tökéletes önvédelem...

Forrás: nol.hu
Feltöltő: Boszi27
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
A tanáraim után szabadon,kb 20 éve írom folyamatosan az anamnézisét,gyakorlatilag a fentivel egybevetve-azonos tartalommal,de bőven ki is egészíthetném-de majd csakkk ...után fogom megtenni -mert addig van mitől és kitől félni!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
A tanáraim után szabadon,kb 20 éve írom folyamatosan az anamnézisét,gyakorlatilag a fentivel egybevetve-azonos tartalommal,de bőven ki is egészíthetném-de majd csakkk ...után fogom megtenni -mert addig van mitől és kitől félni!!!
bencemacska
Nagyon jó elemzés, bár nem mindennel értek egyet.
Mindenkinek Javaslom az elolvasását!
papa.49
Eléggé jól jellemezte a mini diktátor minden megnyilvánulását, de én nem adok neki '18. időt, hamarabb buknia kell...
világlátó
Jobb helyen közrendőrnek sem szabadna felvenni. Hogy a fenébe juttattuk magunkat egy ilyen kétségbeejtő helyzetbe. T. bencemacska barátom ! A fele is elég ahhoz, hogy meneküljön ki merre lát. Egy kis cinizmust megengedhetnénk neki, mert a volt baloldal kiérdemelte, ha csak ez lenne a probléma, kiegyezhetnénk. A többi az igazi gond. Azok pedig gyógyíthatatlanok.
karma1
@bencemacska: Nagyon egyetertek Veled, Kedves, bar en sem adok neki 2018-ig haladekot - elobb ra fog dolni ez az egesz katyvasz , amit maganak epitett, es persze elegge sz@rul...:o((

Azzal sem igen ertek egyet, hogy annyira egyertelmuen rettenetesen intelligens lenne, mert ha igen, akkor mar sajat maga elismerte volna (vilagos pillanatai egyikeben), hogy "bizony problemak vannak velem"... De ezt meg a legmaganyosabb pillanataiban sem meri maganak bevallani,ami inkabb egy 5 eves sertett fiucska homokozos jatekaira enged emlekeztetni...

Sajnalom, hogy a vezetesben egyetlen tokos legeny sem akad (es itt elvitathatatlanul a sz@rul mukodo baloldali ellenzeket hibaztatom elsosorban!), aki akar egy parlamenti folyoson, vagy akar mas modon nem allitotta meg egy szora, es nem mondta meg neki, hogy most vigyazz vitya, mert ezzel sz@rra egetheted magad es a partodat...
Boszi27
Nem tudom miért asszociálok állandóan Pomádé király új ruhájára, ha látom a nevet, vagy róla egy képet!?
bencemacska
@karma1: ma, 20:45

Neked is az intelligens szón akadt meg a szemed? Ez a legjelentősebb tévedés a cikkben .
A mai parlamenti kirohanása feltette a koronát a szellemi roggyantságára!
nyanya001
@Boszi27: Nekem meg, A tolvaj szarka jut eszembe róla !
Boszi27
@nyanya001: Az se rossz! Nyitány a kedvencem, bár mostanában a zenehallgatás nem fér az időmbe! Na de majd jövőre, ha vasárnap kijárási tilalom lesz!
karma1
@bencemacska: Szia Kicsim, ezt a "kirohanasat" en nem lattam, de ha lenne veleszuletett intelligenciaja, akkor nem ezt a palyat futja be, az tuti. (Akkor ugyanis nem engedne meg maganak ekkora gatlastalansagot.)

A kisebbrendusegi erzes pedig nem engedte, hogy magara szedjen valamennyi "szerzett" intelligenciat, mert ez meg a szemelyisegebol, az alacsony termetebol, a nemzetisegi szarmazasabol adodik: "nekem senki ne magyarazzon, tudom en magamtol is, hogy hogy kell viselkedni, mit kell csinalnom" (A mai napig ez a hozzaallasa, ezert nem is fogad el senkitol semmilyen kritikat. Az okos ember tanul mas hibaibol, o meg a sajatbukasaibol SEM)
bencemacska
@karma1: Ma a parlamentben: Goodfriend legyen férfi. Olvasd el!
világlátó
Emlékezzetek! Deutsch Tamás egyszer azt állította GY.F.-ről hogy idegbeteg. Nem jutott ezzel semmire. Most már évek óta hallani, hogy O.V. Ausztriában, most, orvosa halála után Svájcban kezelteti magát. Ez nagyon súlyos állítás. Vagy meg kell erősíteni, hitelt érdemlően kinyilvánítani, vagy abba kell hagyni ezt az állandóan visszatérő éllítást. Sok mindenben tudok azonosulni a minősítő jelzőkkel, olyanokkal mint amit egy - egy parlamenti megnyilvánulása során kiérdemel, de valahogy az egészségi állapota ilyen súlyos minősítésével nem tudok azonosúlni. Nem vagyok erre semmilyen szempontból kompetens, nem akarok a tükörbe nézni úgy, hogy alaptalanul minősítem a miniszterelnököt. Több korabeli parlamenti előterjesztést és hozzászólásokat, sőt bekiabálásokat olvastam az 1884 - 1890 években, Báró Fejérváry Géza Honvédelmi Miniszter beszédei című könyvéből. Élvezetes volt az az aktivitás és a riposztokra való rendkívül kulturált reagálás. Az udvariasság és a kölcsönös tisztelet alapkövetelmény volt, bármily érdekellentét is feszűlt a felek között.
Manapság a mi parlamentünk nem büszkélkedhet ilyen erényekkel.Igaz, a képviselőink egyike - másika távol áll a kultúrától, indulatait nem képes kordában tartani, önálló véleménye nem is volt, ma sincs, egyszerüen csak kell a jobb karja, a keze a gomb nyomogatáshoz. Az ilyen parlament nem abban érdekelt, hogy önálló politikai karriert építsen a haza politikusai számára, hanem csak abban érdekelt, hogy a miniszterelnök vízióját fedezze, támogassa, megvédje, előre vigye. Ez a számukra a lét kérdése. Ezért nincs egyetlen tökös képviselő sem, aki komoly, megalapozott, visszaigazolt, szakmailag megerősített előterjesztésben fel merné vetni a miniszterelnök alkalmatlanságát. Ma hallottam, valaki Kossuthhoz mérte O.V. személyiségét, szónoki képességét. Bizonyára nem tud mást Kossuthról mint a " Kossuth Lajos kalapjára..." című népi dalocskát. Egy biztos. Alaposabb elemzést követel már ez az állapot minden felelős illetékes embertől.
világlátó
Egykor egyetemi előfelvételisekkel kellett alapkiképzésen részt vennem. Kiválasztott alakulatnál, kiválogatott tisztes, tiszthelyettes, behívott tartalékos tiszti és tiszti állománnyal.A körülmények akkoriban egyformák voltak, mind az elhelyezésben, étkezési, ruházati ellátásban. Ami a különbséget adta, az, a sorállomány szellemi felkészültségében volt. Az általános sorköteles újoncokhoz képest az egyetemi előfelvételisek kimagaslóan tájékozottabbak, kulturáltabbak, mondjuk ki intelligensebbek voltak. Ez megkönnyítette a kiképzésüket és ugyanakkor meg is nehezítette. Sokuknak már kialakult véleménye volt a kétpólusu világról, a hadseregek fontosságáról, a szocialista néphadsereg kialakulásának történetéről, a fegyver nélküli társadalomról, a világvallásokról, az emberek közötti érintkezés általános és speciális formáiról, szabályairól, a személyiség és az emberi jogok alapvető kérdéseiről.Az alparancsnoki garnitúra naponta szembesült a szembenállás ezernyi megnyilvánulásával. Kezelni többször nem tudta, erre csak egyféle választ tudott, a hangos szóval kiadott utasítások sorozatát, ami ha a teljesítés nem volt maradéktalan, újabb parancsok követték . Nem kellett sok nap és hét, a konfliktusok kitermelték mindkét oldalon azokat a személyiségeket, akik alapvetően meghatározták a mindennapok hangulatát. A szabadidő korlátozása, a csekély kimozdulás a laktanyából lehetőségének a megvonása, a többletmunka az épületen belül és kívül, valamint a kisérő durva emberi szó nem volt ritka. A parancsnoki állomány naponta hozott intézkedéseket a problémák enyhítésére, de a gyorsan kitermelődött konfliktusok nehezen voltak kezelhetők. Különösen drámai volt az aktív szembeszegülők, a még a normális laktanyai élethez tartozó feladatok iránt is engedetlen fiatalok , a származásuk miatt, vagy családi kapcsolataik miatt kitűnt, vagy a szinte mindent elutasító, mindent rosszul teljesítő fiatalok helyzete.Lehet, O.V. is ilyen sorsot élt meg. Nem feltétlenül kellett így történnie.
dömdödöm
Paranoia ,hamis önkép ,valótlan világkép , a nyugati rendszerek és a demokrácia normál működésének ismeretének teljes hiánya . Diplomáciai megállapodásokra való
mind két fél számára előnyös komoly tárgyalásokra való képtelenség .
Hamis ellenségkép ( a szövetséges is ellenség , vagy ellenfél ) stb
silber13
@Boszi27: 20:55-re : Biztosan szereted Ránki György múveit!:-))
Boszi27
@silber13: Igen szeretem, amikor van kedvem hozzá! Nem is gondoltam hogy valósággá válik: szinte naponta szembesülhetünk vele, hogy már megint nem szóltak a királynak...!
silber13
@Boszi27: Látod, én megmaradok Auber operai hősénél,: Fra Diavolonál, aki legalább akköra lókötő gazember vlt, mint a te Pomádéd!
Boszi27
@silber13: pomádé a Tiéd is, nem csak az enyém! :) Megválasztották nekünk! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.