A kormány azzal próbálja menteni az utóbbi évek diplomáciai ámokfutását, hogy látványosan nyalni kezdett Németországnak.

A vs.hu elemzése szerint az amerikai diplomáciai botrány kirobbanása óta komoly energiákat öl a kormány abba, hogy a németekkel minél jobb kapcsolatot alakítson ki.

A cél ezzel az lehet, hogy Angela Merkel ernyője alatt vészelje át az egyre erősödő diplomáciai viharokat Orbán.

A húzd meg – ereszd meg taktika, vagy a jól ismert orbáni pávatánc egy új terepének tekinti tehát Németországot Orbán Viktor.

A Fidesz vezetői egyre gyakrabban beszélnek a német barátságról, az ezzel összefüggő programokra egy év alatt másfél milliárdot akarnak fordítani.

Na, ki bujkál Merkel asszony szoknyája mögé?

Orbán, illetve külügyminisztere, Szijjártó Péter a németországi szerepléseket használta fel arra, hogy kedvezőbb nemzetközi képet alakítsanak ki a magyar kormányról. A német lapoknak adott interjúkban arról beszéltek, nem közelednek az oroszokhoz. Magyarázni kezdték Orbán tusnádfürdői beszédét is, eszerint a kormány nem tekinti követendő példának az olyan illiberális országokat, mint amilyen Kína vagy Oroszország.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@wagabund: Naja, gondolom tahókirály ragadta meg Merkel kacsóját némi nyáladzásra. Szokott ilyet tenni a parasztja, Sonia Gandhi, az Indiai Nemzeti Kongresszus Párt elnökének kezét is megpróbálta összenyálazni, de hiába, ahogy Böjte Csaba édesanyjáét se sikerült.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Csak, hogy Merkel asszony annyira nem hülye ám, hogy ilyeneket bekajáljon!
pbalage
az volt már, hogy az anyátok pics@'ját?
papa.49
A kancellár asszony igazi politikus olyan a mi paprikajancsink (hazugovics) soha nem lesz, hiába mesterkedik a koma átlátnak rajta mint az üvegen, és már nincs a ,,kalapban a nyuszi,, nincs mit előhúzni
wagabund
úrhölgy soha nem nyújtja jobbkezét kézcsókra úriembernek...
aztán szoknya sem volt mostanában rajta, nadrágban utazik...
pbalage
@wagabund: de azért látszik, mennyire röhög Angéla nénikénk a benyalós cigánytrükkön.
Jó a kép.
36
@wagabund: Ő viseli a nadrágot a családban(EU)
human
@36: Orbán pedig nem férfi, hisz soha nem állt ki választási vitára. Talán szoknyát kellene Orbánnak húznia és akkor még látványosabb lenne a pávatánc.
nemkati
@wagabund: Naja, gondolom tahókirály ragadta meg Merkel kacsóját némi nyáladzásra. Szokott ilyet tenni a parasztja, Sonia Gandhi, az Indiai Nemzeti Kongresszus Párt elnökének kezét is megpróbálta összenyálazni, de hiába, ahogy Böjte Csaba édesanyjáét se sikerült.
mekkelek
És ezek azt hiszik hogy a németek annyira hülyék/vakok mint a fideszt választók és nem látnak át a szitán?
bakegya
-ha berlinbe jártok,keltek,több mindenre rájöhettek!-(pontosabban rájöhetnétek)
Ott a fforgatókönyvet legalább olyan jól ismerik mint Amerika-csakkk érdekeltebbek-de nem a cölöp-teknős játszmáit illetően.
bakegya
@volvós: @volvós: igaz,nem nekem kűldted-de kifeküdtem,azaz mindnyájan-az egész munkahelyi stáb ezen röhög-ehez még tolmács se kell.Köszi...
volvós
@bakegya: 14:43
Akár Nektek is küldhetném !!!
Mentsd le !!!
Desischado
@human: Nézd meg Volvós linkjét! Behaltam rajta!
Amúgy meg nyalizhat, de a Kancellár asszony okos nő, régóta átlát már a csuti hazugon!
coyote3
Putyinnál nem jött be a nyócegyezés, most nyalni próbál...:))))))))))
Ludas Matyi
@Desischado: miröl beszelsz? A Merkel egy okos asszony lenne. A nagy ßart! Ahogy az Orban nyal a Merkelnek ugy nyal a Merkel az Obamanak es az USraelnek! Ez egy nagy pervers csalad, mindenki kindenkinek nyal!
Ludas Matyi
@wagabund: a nagy ßart urinö. Egy szemet besugo stasi spizli volt aki szazakat küldött börtönbe a volt NDK-ban. A Code neve Erika volt. Es öt sem a nemet nep valasztotta meg, hanem az USA es az USrael!
spu00
Tényleg, Önöknek mi a jó? Kell a német cégek által biztosított munkahelyek, a cégek által megtermelt érték/GDP/, kell az orosz gáz, olaj, az élelmiszer export és még sorolhatnám tovább amit az Orbán kormány pátyolgat. Önök ezek helyett mit tennének? miből lenne bevétele az országnak? az 1989-ben itt hagyott technológiai fejlettségünk által termelt cikkek eladásából? Tudják-e egyáltalán, hogy a 45 éves megszállás mennyire vissza vetette az országot nyugathoz képest? Én naivan azt hittem, hogy 10 év alatt betudjuk hozni lemaradásunkat, tévedtem, a jelenlegi állapotban még min.20 év kell, de ha maradnak az elmúlt 25 év történései, akkor 60 év is kevés lesz. S ezek nem történelmi események hatása miatt, hanem egyértelműen a magyar emberek hozzá állása miatt következett, következik be. Hajrá, lehet választani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.