Vége az élőhal-árusításnak Magyarországon. December közepétől már nem vásárolható élő hal a boltokban. A halboltok és más kereskedelmi egységek csak kábítást követően adhatják el a halakat - hívja fel...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
@Sziszifusz: Mivel más megoldás nincs mindegy, hogy az eladó vagy pedig a vevő üti agyon a halat.
karma1
Tessek nekem megmondani, hogy hogyan is fogjak elkabitani a halakat? Netan ARAMOT vezetnek a vizbe? Vagy begyogyszerezik a halat, esetleg letalis injekciot kap, avagy csak jon Jozsi a porolyos jobbosaval es beb@szik a pontycinak? Viszont honnan lesz tudhato (illetve ellenorizheto, )hogy a halcik a kabitas utan tutira komaban lesznek, siman csak megdoglenek?

Tovabbi otletek: a 7 kilos pulykat ezentul csak guillotine-nal lehet kivegezni, miutan bekotottek a szemet...:o(( (a libaval ugyanez az eljaras, kisebb guillotine-nal)

Uj-Zelandon a hazi birka, diszno es marhaoles golyos pisztollyal tortenik, viszont a husuzemben a birkat-marhat elektromos arammal elkabitjak, igy nem erzi valoban, hogy elvagjak a torkat.
Az iszlam orszagokba torteno exportbiriknek annyival meg humanusabb a feldolgozasuk, hogy - meg a kabitas elott - egy muzulman imam elmond egy szukseges imat az allat folott, mert enelkul nem lehet megolni egyet sem, illetve nem lesz arab fogyasztasra alkalmatlan.

Milyen jo dolog is a hulyeseg,... Meg esetleg azzal megindokolhatjak ezt a dontesuket, hogy tarthatatlan volt az az allapot, hogy a magyar csaladok december kozepetol karacsonyig nem furodtek, mert a ponty hasznalta a nemzeti kadat, mi, orban viktor viszont ezt nem nezhettuk tetlenul, kulonben is mi a tisztasagot "szeressuk"...

Meg is hoztak a jo torvenyt erre, ugyebar...:o(((
karma1
Bocs: nem lesz arab fogyasztasra ALKALMAS,...:o)
lópicigáspár
Úgy kell elkábítani, hogy ne nyerje vissza az eszméletét. És honnan fogom tudni, hogy kómában van az a szerencsétlen hal, vagy döglött!? Ezek megőrültek, most már biztos vagyok benne!
nyanya001
Aki ezt kitalálta annak meg kár volt megszületnie !
karma1
@lópicigáspár: intenziv monitorra teszed a pontyocskadat, es ha nincsen vernyomasa meg szivverese, akkor johet a szeleteles...

Ezeknek meg a grazi Lipotmezo...

Ez az egy szerencsetlen allat volt az egyetlen, amit egyszer nekem kellett karacsonykor enkezuleg eutanazialnom...
(2 feles vodkaval sikerult is, de amikor szeleteleskor egy irinyot megmozdult, rohantam a telefonhoz, hivtam Anyukamat, hogy "Anya, rughat-e a hal, ha mar darabokban van?" Mire megnyugtatott, hogy csak az idegek mozdulnak, mar nem el , de mondta, hogyha magatol ugrik a panirba a halszelet, akkor kezdjek el gondolkodni, hogy megsem voltam hatekony gyilkos...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.