Az önkormányzati vállalatok adóssága több mint 1000 milliárd forint, miközben a teljes önkormányzati rendszer működtetésére 781 milliárd forint jut – mondta Pintér Sándor belügyminiszter az önkormányzatok ellenőrzésének tapasztalatairól, a jó gyakorlatokról szervezett pénteki, budapesti szemináriumon.

Pintér Sándor az önkormányzati rendszerről szóló nyitó előadásában emlékeztetett: 2078 önkormányzat adósságát vállalta át az állam a közelmúltban, 1368 milliárd forint értékben, és akkor abban bíztak, hogy sikerült megállítani az önkormányzatok eladósodását.

Ebben tévedtek – mondta –, az önkormányzatok ugyanis, ha magukat nem tudják, akkor eladósítják vállalataikat. A 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő vállalatoknál 620 milliárd forint, a 10-50 százalék közötti önkormányzati tulajdonú vállalatoknál pedig 382 milliárd forint adósság halmozódott fel.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Magyarcsanádot a fideszes polgármestertől 30 millás mínusszal vette át az előző független. Most az eladósító kisfia került a székbe 60 milla pluszt örökölve. Kíváncsi vagyok, hogy a ciklus végére mennyi lesz a mínusz!!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
@human: Igen ismerek néhány polgármestert, aki "zsákfalut" vezet Öregedő lakosság, 0 vállalkozó, és nagyon magas támogatásra szoruló létszám. És még azt a kevés állami támogatást is csökkentik náluk. Én azonban azokról beszéltem, írtam, akik szándékosan adósították el az önkormányzatukat.
Sziszifusz
@coyote3: 10:57
Ezek után egyes falvakban borítékolható a humanitárius katasztrófa !
nyanya001
Ezzel Pintér elismerte, hogy ők döntik romlásba az országot !
human
@coyote3: Például Hódmezővásárhely az annyit is ér bölcsője 22,5 milliárdos adóssággal. És hogy verték a mellüket, hogy ezt a frankón feltornázott adósságot az állam kifizette, pontosabban a többi jól gazdálkodó település.
vastagbor.blog.hu/2014/03/31/lazar_janos_es_hodmezovasarhely_22_5_milliardos_adossaga
kukac50
Pintér ha becsületes lenne feloldanák a titkosítását az olajügyeknek!
Ha az igazságszolgáltatás igazságos lenne gyilkosságokat és csalásokat nem engedne titkosítani!
almosd
Ez egy előre jelzés hogy készüljünk fel az önkormányzati adóemelésre ,még jó hogy ebből a kevés bérből sok mindenre telik és meglehet élni belőle :-(( .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.