Az önkormányzati vállalatok adóssága több mint 1000 milliárd forint, miközben a teljes önkormányzati rendszer működtetésére 781 milliárd forint jut – mondta Pintér Sándor belügyminiszter az önkormányzatok ellenőrzésének tapasztalatairól, a jó gyakorlatokról szervezett pénteki, budapesti szemináriumon.

Pintér Sándor az önkormányzati rendszerről szóló nyitó előadásában emlékeztetett: 2078 önkormányzat adósságát vállalta át az állam a közelmúltban, 1368 milliárd forint értékben, és akkor abban bíztak, hogy sikerült megállítani az önkormányzatok eladósodását.

Ebben tévedtek – mondta –, az önkormányzatok ugyanis, ha magukat nem tudják, akkor eladósítják vállalataikat. A 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő vállalatoknál 620 milliárd forint, a 10-50 százalék közötti önkormányzati tulajdonú vállalatoknál pedig 382 milliárd forint adósság halmozódott fel.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Magyarcsanádot a fideszes polgármestertől 30 millás mínusszal vette át az előző független. Most az eladósító kisfia került a székbe 60 milla pluszt örökölve. Kíváncsi vagyok, hogy a ciklus végére mennyi lesz a mínusz!!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
Az az Orbán nevű főkolompos, az a pártfőtitkár vagy mi a tököm csávó, aki osztja itt az észt már vagy 5 éve vajon miért nem meri ezeket a nyilatkozatokat bevállalni?
lópicigáspár
Magyarcsanádot a fideszes polgármestertől 30 millás mínusszal vette át az előző független. Most az eladósító kisfia került a székbe 60 milla pluszt örökölve. Kíváncsi vagyok, hogy a ciklus végére mennyi lesz a mínusz!!?
Senara
Hogy a fenébe , minden adósságot átvállalt az állam . Akkor hazudtak , vagy most , vagy csak lézer városába rendezték a számlát ?
nyanya001
Az unortodox ga(rá)zdálkodás eredménye !
Ahogy a kormány garázdálkodik ugyanazt teszik az önkormányzatok kicsibe !
Ja, és ugye a többség fideszes önkormányzat !
coyote3
Mindenki tudta, hogy ez sehova sem vezet. Úgy nem lehet felelős gazdálkodást folytatni, ha tudom, hogy "valaki" majd kihúz a sz@rból. :)
Fradigege
Nem sikerült, mert nem értenek hozzá. Az ilyeneket ki szokták rúgni. Erre kellene az, hogy visszahívni őket és új választásokat kiírni.
Dr. Felipe
Mikor már minden adósságot átvállaltunk akkor kik termelték újra? Felakasztani mindet.
keresztapa
El kellene már egyszer gondolkozni, és felmérni azt a összeget ami az önkormányzat működését kölcsönök felvétele nélkül biztosítsa.
Toby
Na most akkor a menetrend szerint az jön, hogy pl. Lézertanya ( H.m.vásárhely) visszafizeti a 20 milliárdot ! Meg az összes többi patkányfészek, melyek közpénzből lettek konszolidlva !
A mocskos úristenit a harácsoló fajtájuknak, hogy a szekrény rohadjon meg...meg a stelázsi is !
tivoli
@Horizont: ma, 16:54
Hát az már "sokazsor hazsontalna", bizony. :-))
human
@coyote3: De van olyan település is ahol egyszerűen nem tudnak forrást rendelni a feladatokhoz.
36
@pbalage: A rázós törvények megszavazásánál sincs bent az ülésteremben, nem hogy még nyilatkozzon.
Toby
Na most Sanyikám, picinyem, ha már ennyire beismerésben vagy, akkor talán jöhetne az olajügybeni szereped, a Clodó-ügybeni, a robbantások-beli, a töketlen és szakmaiatlan rendőrségi "vizsgálatok" okai, aztán a "hogyan nem szabad felhasználni a titosszolgálatokat állampolgári nem tetsző vélemények miatt, zaklatásokhoz" c. fejezet is lényeges, ja meg az "olajtanúk" halálesetei !
Csak azért, hogy valami enyhítő körülményt is találjanak a szémodra a sok mocsok mellett !
papa.49
Ha az elsinkófált ,,olajos pénzek,, bekerülnének a közösbe helyreállna a gazdaság egyensúlya!!!
keresztapa
Csak a titkosítást oldja fel, ha már ennyire tiszta, de reszket a majré nála, és az érintetteknél.
Desischado
Kecskére káposztát! Még ez a ragyásképű főbűnöző mer itt vartyogni?! Hogy az a jó kaporszakállú... A többit gondoljátok hozzá! Vissza az összes ellopott pénzt, és mindjárt nem lesz gond az önkormiknál sem!
köhögő bolha
A rezsicsökkentés miatt új helyi adókat kell fizetni,csak sokkal többet!
Törölt felhasználó
@coyote3: (12:58) Ez már a kommunizmusban sem működött...:)
coyote3
@human: Igen ismerek néhány polgármestert, aki "zsákfalut" vezet Öregedő lakosság, 0 vállalkozó, és nagyon magas támogatásra szoruló létszám. És még azt a kevés állami támogatást is csökkentik náluk. Én azonban azokról beszéltem, írtam, akik szándékosan adósították el az önkormányzatukat.
Sziszifusz
@coyote3: 10:57
Ezek után egyes falvakban borítékolható a humanitárius katasztrófa !
nyanya001
Ezzel Pintér elismerte, hogy ők döntik romlásba az országot !
human
@coyote3: Például Hódmezővásárhely az annyit is ér bölcsője 22,5 milliárdos adóssággal. És hogy verték a mellüket, hogy ezt a frankón feltornázott adósságot az állam kifizette, pontosabban a többi jól gazdálkodó település.
vastagbor.blog.hu/2014/03/31/lazar_janos_es_hodmezovasarhely_22_5_milliardos_adossaga
kukac50
Pintér ha becsületes lenne feloldanák a titkosítását az olajügyeknek!
Ha az igazságszolgáltatás igazságos lenne gyilkosságokat és csalásokat nem engedne titkosítani!
almosd
Ez egy előre jelzés hogy készüljünk fel az önkormányzati adóemelésre ,még jó hogy ebből a kevés bérből sok mindenre telik és meglehet élni belőle :-(( .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.