Kötelezővé tennék a vastagbélrák szűrését az országban - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz-frakció emberi erőforrások kabinetjének vezetője a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A várólistán való előrébb kerüléssel jutalmazhatják, aki részt vesz a szűréseken. Selmeczi arról is beszélt, hogy a jövőben minden településen és minden fővárosi kerületben meg kell szervezni a hétvégi és nyári gyermekétkeztetést.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
A kötelező tüdőszűrést viszont megszüntették.
Pedig a TBC terjedése a szegényedéssel együtt nő.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
húgycső, végbél..
Én most az állami takonyvizsgálatra várok, meg vagyok fázva.
m.macskosz
@Tekla: ???
64 fő / 28millió?
Nem maradt le véletlenül három nulla: 64 000 ?
m.macskosz
@pbalage: Mielőbbi gyógyulást kívánok.
Január
@Tekla: Nem muszáj sok gyógyszert szedni! Betegség megelőzésképpen az alternatív gyógymódokat kell alkalmazni.
Igaz kicsit macerás, mert időigényes.
Tájékozódni kell, hogy az egyes problémákat mivel, hogyan lehet elkerülni, orvosolni,, és a már bevált módszereket alkalmazni.
Nem utolsósorban, pedig igyekezni kell elkerülni a stresszt , egészségesen táplálkozni a lehetőségeinknek megfelelően! /Gondoljunk bele, egy autó sem megy rendesen nem belevaló üzemanyaggal./ Nézzük meg miért is érnek el egyes embercsoportok hosszú életet viszonylag egészségesen!
tivoli
@Január: ma, 14:42
Mert nincs tv-jük, i-pad-jűk, nem olvasnak propellert. :-))
levarosbukta
Ez a kötelező végbélrák szűrés több sebből is vérzik. Sem az orvosi kapacitás, sem a műszerpark nem elegendő ahhoz hogy több százezer ember szűrését évenként elvégezzék. Ez nem olyan mint a tüdőszűrő vagy a mammográfia hogy az ember beáll a gépbe azt viszontlátásra. Vastagbéltükrözést minimum két orvos csinálhat, és vagy bódításban vagy altatásban. Ehhez plusz kórházi ágyakra lenne szükség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.