Kötelezővé tennék a vastagbélrák szűrését az országban - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz-frakció emberi erőforrások kabinetjének vezetője a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A várólistán való előrébb kerüléssel jutalmazhatják, aki részt vesz a szűréseken. Selmeczi arról is beszélt, hogy a jövőben minden településen és minden fővárosi kerületben meg kell szervezni a hétvégi és nyári gyermekétkeztetést.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
A kötelező tüdőszűrést viszont megszüntették.
Pedig a TBC terjedése a szegényedéssel együtt nő.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ebből az országból a fütyiszt kellene kiszűrni de teljesen, véglegesen, mindjárt élhető lenne az ország, és nem elfeledkezni a hirtelen ,,meggazdagodott, dolgos,, faxkalapokról sem!!!
Toby
Csupa csupa jóság ez a fidesz, no és selmeczi !
Módosító indítványom lényege, hogy selmeczi és hasonszőrű bűntársai esetében a végbélen keresztüli behatolás útján végezzék a szűrést, postakábel feldugásával, kicsit hosszadalmas, kicsit fájdalmas, de mindent az egészséges vastagbélért !
Senara
Tűzoltás a pisi teszt miatt ...az állampolgárok egészségéért dolgozunk , de dolgozzunk azért , " gyermekétkeztetés kiterjesztése mind a hétvégi és nyári, mind a tanév közbeni térítésmentes étkeztetésre."" na ezt hogy oldják meg , főleg miből ?
Clavigo
" afitymasz frakció emberi erőforrások kabinetjének vezetője.."" Vazzze,,az eszem megáll,,hogy ez a p.ic..sa mi mindenhez nem ért.!! SELMANCI...az agyrák szűrését tegyétek kötelezővé..kegyes Urunktól lefelé...
m.macskosz
A kötelező tüdőszűrést viszont megszüntették.
Pedig a TBC terjedése a szegényedéssel együtt nő.
Fradigege
Beharangozzák, vitatkoznak, összezárnak az ügy mögött, módosítanak, aztán kiderül, hogy túl sokba kerülne, leszelektálják a politikusokra és az újságírókra, aztán gyorsan fizetőssé tesznek valami mást, hogy jegeljék a témát, mert nem jött be az ötlet. És ez állandóan ismétlődik.
tivoli
Nem mindenkinek volna kötelező, csak a nagy pofájú ellenzéknek. Beműtenek nekik egy helyzetmeghatározó csipet hollétellenőrzéshez. Meg egy szenzort, hogyha szidják a kormányt és trágárkodnak, automatikus áramütés lesz a jutalmuk.
m.macskosz
@tivoli: A kormánypártiaknak meg nyelv alá, amely akkor üt, amikor nemtelenül védik a csalást, lopást, hazugságot. Amikor épp elkövetik, akkor meg ugyanez sokszorosan.
36
@Senara: Igen. Senkinek sem kívánom a bél tükrözést. Nekem már volt egy párszor. Mondjuk Selmeczi Gabriella. kipróbálhatná. Egyébként, meg minek is az a vizsgálat? Hiszen mától, az emberek már csak tudatosan vásárolhatnak élelmiszert, hisz minden tele van cimkézve, hogy honnan, miből, mennyi, milyen allergén meg mifene. Tegnap Pintér, benyögte hogy az önkormányzatok ismét 1000 milliárd ft.-al el vannak adósodva. Honnan lesz étkeztetésre pénz?
simmering73
@m.macskosz: Megelőztél. Most voltam saját akaratomból tüdőszűrésen, mert nem küldenek már értesítést. Azt viszont olvastam a kihelyezett értesítőn, hogy 40 év alatt fizetni kell a szűrésért. A vastagbélrák szűrés jó kezdeményezés lenne, mert alattomos betegség és idejében diagnosztizálva 100% a gyógyulás. Csak közben nem volna szabad elfelejtkezni a tüdőszűrésről sem mert az is valós veszély.
m.macskosz
@simmering73: A tüdőrák legalább olyan alattomos betegség, márpedig nagyon sok betegről az évenkénti kötelező tüdőszűrésen derül ki, hogy tüdőrákos!
tivoli
@m.macskosz: ma, 16:02
Nem rossz, nem rossz! :-))
simmering73
@m.macskosz: Keresztanyámat januárban temettük. Előtte egy évig vizsgálgatták. Tüdőrák vagy sem. Ez volt a kérdés. Mire megtudtuk már késő volt. Egy idős ismerősömnél időben felfedezték a tüdőrákot (1mm volt). Őt májusban temették.
m.macskosz
@simmering73: Rólam egy alkalmassági vizsgálatkor derült ki, hogy baj van.
2007.augusztus 27-ikén meg is műtöttek tüdőrákkal.
Itt vagyok, jól vagyok, remélem, még sokáig itt leszek! :)
Linna
Ez vicces! Mi a jó fenének kell a szűrés: annyira fontos tudni, hogy miben halunk meg? Mert gyógyítani ki fog? Vagy kinek lesz pénze rá, hogy gyógyíttassa magát???
Január
Azért egy béltükrözésnél is sok mindent megállapítanak. Pl. felhívják a páciens figyelmét, hogy elvéknyultak a belei és, vigyázzon az olyanokkal, mint szőlőmag, almamag, tehát az aprómagvakkal stb. A komolyabb eltérésekről nem is beszélve.
wagabund
a tüdőszűrésen antik gép van, az ultrahangon halvány, alig látható a monitor, a béltükrözésen szintén avult műszer lesz?
...és lesz-e annyi szakképzett orvos/kezelő, aki ennek ellenére is jó diagnózist ad?
Tekla
@36: De mitől adósodik el a sok dilettáns. Nálunk 64 lakosra 28 milliót nyom ide az állam és semmit nem látunk belőle, még egy közös fűkaszát sem.
Tekla
@Linna: Gyógyszergyártóknak kell a pénz ! A sok tetűhintásnak, akik ...
Dr. Felipe
A fideSS csak ne kutakodjon a vastagbelekben, vagy már a szart is kilopják az emberekből?
JAJMÁR
Milyen kötelező szűrések vannak? Egyről sem tudok, csak olyat, ami foglalkozáshoz kötődik. Az üzemorvosi vizsgálat pedig egy vicc!
Amúgy a szűrések fontosságára jó felhívni a figyelmet, és az sem baj, ha ingyenesek ezek a vizsgálatok.
Desischado
@Dr. Felipe: Felipe, lehet, hogy fején találtad a szeget! A sz@rral állítólag remekül trágyázni! Nem vicc, a Sógunban olvastam! Külömben ezek mindenből pénzt csinálnak, ha lehetne, úgy tennének mint az egyik gyerekkori kedvenc mesémben, a gonosz testvér agyoncsapta a saját anyját, és vitte eladni, mert a szegény testvére beadta neki, hogy holt embert árult, és abból lett sok pénze! Na a fideszesek is eladnák a saját anyjukat, ha pénzt remélnének belőle!
pbalage
húgycső, végbél..
Én most az állami takonyvizsgálatra várok, meg vagyok fázva.
m.macskosz
@Tekla: ???
64 fő / 28millió?
Nem maradt le véletlenül három nulla: 64 000 ?
m.macskosz
@pbalage: Mielőbbi gyógyulást kívánok.
Január
@Tekla: Nem muszáj sok gyógyszert szedni! Betegség megelőzésképpen az alternatív gyógymódokat kell alkalmazni.
Igaz kicsit macerás, mert időigényes.
Tájékozódni kell, hogy az egyes problémákat mivel, hogyan lehet elkerülni, orvosolni,, és a már bevált módszereket alkalmazni.
Nem utolsósorban, pedig igyekezni kell elkerülni a stresszt , egészségesen táplálkozni a lehetőségeinknek megfelelően! /Gondoljunk bele, egy autó sem megy rendesen nem belevaló üzemanyaggal./ Nézzük meg miért is érnek el egyes embercsoportok hosszú életet viszonylag egészségesen!
tivoli
@Január: ma, 14:42
Mert nincs tv-jük, i-pad-jűk, nem olvasnak propellert. :-))
levarosbukta
Ez a kötelező végbélrák szűrés több sebből is vérzik. Sem az orvosi kapacitás, sem a műszerpark nem elegendő ahhoz hogy több százezer ember szűrését évenként elvégezzék. Ez nem olyan mint a tüdőszűrő vagy a mammográfia hogy az ember beáll a gépbe azt viszontlátásra. Vastagbéltükrözést minimum két orvos csinálhat, és vagy bódításban vagy altatásban. Ehhez plusz kórházi ágyakra lenne szükség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.