A szélsőjobbos bálványimádók pártja örül, hogy bár csak évekkel kérésük után, de Kövér László, az Országgyűlés elnöke "végre" eltávolíttatta a képviselői irodaházról is az Európai Unió lobogóját.

Az örömről és beteljesedésről a párt szombaton tájékoztatta az MTI-t. A Murányi Levente, az ’56-os Pesti Srácok Intézet igazgatója és Novák Előd, a Jobbik alelnöke által jegyzett közleményben azt írták: az Országgyűlés a nemzeti szuverenitást megtestesítő legfőbb népképviseleti szerv, így álláspontjuk szerint ott különösen indokolatlan egy idegen zászló, pláne egy olyan "birodalomé", amely "a nemzetállamok felszámolására törekszik".

Mint írták, 2012-ben figyelemfelhívásként azért is távolították el az Országgyűlés irodaházáról az unió lobogóját, mert szerintük a házvezetés – megkerülve a jogalkotói szándékot – egyfajta túlbuzgóságból tartotta kint a "gyarmatosító szimbólumot", holott az EU-zászló közintézményeken való közzétételét "sajnálatosan" előíró törvény még 2004-es elfogadásakor is kifejezetten kivételként szerepeltette az Országgyűlés épületét. Szerintük az MSZP–SZDSZ-kormány idején hozott törvény így az MSZP tiltakozását is "hiteltelenné teszi" az EU-zászló ügyében.

A közleményben emlékeztetnek egy másik nagy tettükre is: a Jobbik javaslatára cserélték le az uniós zászlót az Országház homlokzatán székely zászlóra, a plenáris ülésteremben és most az irodaházon magyar lobogóra. Azonban a Jobbik a Parlament legrangosabb tárgyalóterméből, a delegációs teremből is szeretné eltávolítani az EU zászlaját, ami előtt el szokta foglalni helyét Kövér László a Házbizottság ülésein is. Azt is javasolják, hogy címeres magyar zászlóra cseréljék a mostani trikolórokat.

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balambér
Javaslom tiltakozásképpen - visszamenőleges hatállyal - minden fideszes és jobbikos EU képviselő fizesse vissza kamatostul a már felvett, az EU, mint gaz gyarmatosító által kifizetett minden pénzbeli és természetbeli járandóságát.
A jelenlegi EU képviselők pedig azonnal mondjanak le a mandátumukról és térjenek vissza pártjaik kebelébe.
A kormány tagjai pedig minden offshore számlájukról utalják át az EU számlájára az összes ellopott EU-s pénzt.
Nehogy már összemocskolják habtiszta kezüket ezzel a koszos pénzzel. Hiszen Pintér "őr-úr" szerint nálunk már nincs is korrupció.
Tessék, lehet érte tenni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Tisztelt izék,,jobbik vagy ccarabbik...megélhetésiek..Hálából lecummanthatjátok Kövér elvtársat...
leszúrt rittberger
És akkor most jobb lett? Holnaptól olcsóbb a kenyér, meg kisebb a korrupció? Agyhalottak...
1magyar
Annak is örül,hogy nagy fizetést kap az eu-s parlamenti képviselőjük???
leszúrt rittberger
@1magyar: Az ellen azért nem tiltakoznak :DD Az JÁR!
Stancika
Semmi kifogásom a székelyekkel. De az ő zászlójuk miért maradt? A román parlamentben van a helye, ott adóznak ott építik azt az országot. Ezzel az erővel a magyar zászlót minden velünk határos ország parlamentje kitehetné.
Viszon az Unió tagja vagyunk(népszavazással).
balambér
Javaslom tiltakozásképpen - visszamenőleges hatállyal - minden fideszes és jobbikos EU képviselő fizesse vissza kamatostul a már felvett, az EU, mint gaz gyarmatosító által kifizetett minden pénzbeli és természetbeli járandóságát.
A jelenlegi EU képviselők pedig azonnal mondjanak le a mandátumukról és térjenek vissza pártjaik kebelébe.
A kormány tagjai pedig minden offshore számlájukról utalják át az EU számlájára az összes ellopott EU-s pénzt.
Nehogy már összemocskolják habtiszta kezüket ezzel a koszos pénzzel. Hiszen Pintér "őr-úr" szerint nálunk már nincs is korrupció.
Tessék, lehet érte tenni.
szöszmösz
Országunk legnagyobb gondja megoldva. Mindenki elküldve az anyjába, folytatjuk a szabadságharcot , mindenben mindenkinél jobban teljesítünk, itt minden a leg- leges. Több tiszteletet a magyar korrupciónak is! Hajrá :)
dr. prédikátor
Köteles lancelot etárs!!! a székely zászló mit keres a parlamenten???Az sem oda való!!!A székelyeid kijelentették hogy ők N E M magyarok hanem székelyek!!! akkor hogy is van ez??? Köteles Lancelot !!!Irány a gumiszoba !!!
volvós
@mekkelek: @dr. prédikátor: Egy szinten vannak a jobbik és Kövér efftárs !!
Mobil123
Mikor kerül fel a vörös zászló??? (csillaggal vagy sarlóval és kalapáccsal vagy putyin és orbán arcképével?)
36
Nekem ez egy fixaideám, de már megint az 1980-as évek magyarországa jut eszembe. Dollár, Márka jöhet az államnak. De amúgy, csúnya elnyomó, rothadó imperialisták. Aki nyugatra merészel dolgozni menni, mert nem akar éhen halni, az meg disszidens.
Nem tudják ezek, hogy merre is vannak arcal. Maradtak bolsevikok és skizofrének.
Dr. Felipe
Hát a képviselőiket mikor hívják vissza Brüsszelből?
KERKA
@Dr. Felipe: Példul Morvai kartársnőt, akinek 3 gyereke van és ezért nem tudja a teljes munkaidejét Brüsszelben letölteni. Csak 50 %-ban tud dolgozni. Viszont nem kérvényezte az 50%-os bércsökkentést:))
darwin
A Jobbik "üdözli" ? Most üldözi,vagy üdvözli? Csak egy betű...
csa-csa
MI A BAJ AZ EU ZÁSZLÓVAL??? VÉGÜL IS TAGJA VAGYUNK VAGY NEM?
CSAK EGY JELZÉS A VILÁG FELÉ HOGY ODA TARTOZUNK. ENNYI .
Cicamama55
@Dr. Felipe: Én is azt nem értem, egyáltalán mi a fenéért küldött ki a Fidesz és a Jobbik képviselőket Brüsszelbe, ha annyira ellene vannak az UNIÓ-nak!
coyote3
Megmondta morvai hisztina, hogy ő is azért van Brüsszelben, hogy ott bomlassza fel a mocskos Eu-t... :)
human
@coyote3: A hisztina miatt +1 tetszik.
Toby
Tegyétek ki a nyilaskeresztest, Vona hadd élvezzen karácsonyig...aztán irány a dühöngő !
Szimba
Az eu zászló jelképe annak, hogy az eu-hoz tartozunk. Ha leveszik, akkor az annak a jelképe, hogy nem akarnak tartozni az eu-hoz. Mert az eu-hoz tartozás kötelezettségekkel jár. Valami demokrácia vagy miféle? Azt meg egyik sem akarja? Nahát?
mariaberta
De azért az EU-s pénzekért tartjuk a markunkat. Igaz?
Linna
Többé-kevésbé szimpatizáltam bizonyos elképzelésükkel, de ezek után már a Jobbik is kiesett nálam a kosárból. Én megszavaztam, hogy az unióhoz akarok tartozni, ezt senki! még a Jobbik se! bírálja felül!!! Értettétek??!!! Na ezért nem lesztek soha kormányzó párt!
Linna
Ezek még hülyébbek, mint a Fidesz... ! :DDD :((((
papa.49
De azért a suska az jól jön a jobbik,rosszabbiknak is meg a EU. képviselőik minden egyes alkalommal megerőszakolják magukat mikor fel kell venni a javadalmazást, ugye ,,fiók fütyisz,,!!!
Hol van a visítozó ,,nagyasszonyuk ő is szemrebbenés nélkül, gyűri zsebbe az Uniós fizetését, meg azért azt se feledjük ebben az országban bármit építenek, felújítanak a Unió 70-90% os támogatást ad, most is állítólag azért kell egy nagy csomó pénzt az Uniós Banktól felvenni hogy azt a 10-30% önrészt kitudjuk pengetni!!!
Ugye jobbik MILYEN XAR VELÜNK AZ UNIÓ???
Gondolom ti meg híján vagytok a gondolkozás képességének!!!
volvós
A Jobbik ...ÜDÖZLI (?),... tolmácsot kérek !!!
36
@volvós: Gyorsan kellett valami hatásvadász címet írni. Na. Anti-Kazinczy sokszor az újságírás. Szavakat a keverem néha napján.:)))
karma1
Kivancsi vagyok, hogy amikor majd Merkel asszony jon jovo ev februar 2-an egy 5 oras latogatasra Budapestre, akkor elozo ejjel valaki visszasunnyogja az EU-s zaszlot oda, ahova valo?

Csak a penzuk kell, ahogy fentebb irtatok...:o((
volvós
@karma1: Biztosak lehetünk, ha jön a kancellár asszony, az egész utvonal ( ahol elhalad ) tele lesz az EU-s zászlókkal, aztán mikor elhaladtak, egy közmunkás összeszedi...:-)))
karma1
@volvós: Ja, egy 8 oras muszak lesz a kozmunkasoknak,...:o)))) Gusztustalan egy allat ez a pali...
volvós
@karma1: Nekem spec. soha nem volt szimpatikus , a kinézet
nem érdekel, de ha megszólal, hánynom kell (pl. Várkert bazár )
szandokan
@csa-csa: Sajnos, az utóbbi időben kezdik néhányan elfelejteni, hogy az EU - hoz tartozunk.
szandokan
@Mobil123: Mit szólnál így együtt, plusz a Kövér?
levi
Na ez mondjuk szerintem is hülyeség, hiába vagyok jobbikos. Értelme sincs, se célja. Attól, hogy ha levennénk, pl. a magyar zászlót, még magyarok vagyunk...az eu.-ba is pont így beletartozunk. Kivéve, hogy nálunk még mindig nincs euro, amit nem tudok még mostse hovatenni.
szandokan
@levi: Mit látsz a jobbikban? Ne haragudj, de a jobbik már régen kizavarta volna innen a multikat, és már EU tagok sem lennénk, mert kivágtak volna minket. A jobbik nem lépne ki, mert azért a pénz az jól jön nekik is. Elég nagy itt már a káosz, nem kell ezt még tetézni.
Desischado
@szandokan: Egyetértek veled. Egy aljas, rassztista, náci párt a jobbik, már régen mondom.. És a pénz, ami az Uniótól jön az bezzeg kell mi? Undorító! És igen, mi Uniós tagország vagyunk. Vissza a zászlót férgek!
pbalage
@szandokan: jól kib@sznak bennünket, mint macskát szarni, tök jó világ lesz.
A Nyers krumplihéj és egyéb hasonló finomságok receptjei is simán belemennek majd az Alaptörvénybe.
De majd a mi egyetlen Vitya Vezérünk simán megmagyarázza:
"Minket, magyarokat megtámadtak, ezért most belépünk az Orosz Únióba, a barátaink közé. Elérkezett a kánaán, kedves barátaim! (esetleg egy hehehe és cinikus fejrázás)"
(Azt az "azért, mert ott még többet lehet lopni" részt majd elfelejti közölni a hitgyülekezetes fideszes suttyóknak, de simán be fogják venni azt is tökmindegy mit mond, nekik úgyis Ő a Legnyagyobb Mester)
szandokan
@pbalage: Az Unió nélkül ez az ország semmivé válna, és egyre inkább azt hiszem, nagyon nagyot tévedtem a Fidesszel kapcsolatosan. Szemet hunytam az arrogancia felett, bebeszéltem magamnak, hogy Orbán nem akar kilépni, csak taktikázik, de már nem tudom. Állítólag a pedagógus béremelés folytatására sincsen pénz jövőre, persze ez még meg nem erősített hír. A Fidesz a devizatartalékokból fedezi a költségvetést jelenleg, mert az eddig beígért 700 milliárdból még csak a negyedét kaptuk meg, a többit állítólag majd jövőre, negyedévenként, persze ha nem jön közbe semmi...
szandokan
@Desischado: Nem elképzelhetetlen, hogy majd egyesül a két párt. Az lesz csak igazán szép...
tivoli
@szandokan: ma, 23:25
Ezt te fogalmaztad volna? Ekkora Pálfordulást! :-O
tivoli
@Desischado: Te dolgozol, vagy valamilyen segélyt kapsz? Vagy azt se?
szandokan
@tivoli: Miért, nincs igazam? Egy Fidesz hívőnél is kiborulhat a bili olykor, és nem rajtam fog múlni, hogy újra a régi leszek e...
tivoli
@szandokan: tegnap, 23:59
Igazad van. A világ változik, s benne mi is, mindig az adott helyzetnek megfelelően. Csak tudod, egyik napról a másikra nem szokott az ember 180 fokos fordulatot venni, az lassan fokozatosan megy végbe általában.
Ez a hamu fejemre stílus nagyon nem illik hozzád.
kkalman
A Jobbik eddig se volt szívem kuglófjában a mazsola, de ezzel az örömujjongással végleg leírták magukat nálam. Rosszabbak, mint a Fidesz, pedig rosszaságban eddig csak Lucifer tudta őket felülmúlni.
Az uniós zászlót meg vissza a helyére, mert egyelőre még az unióhoz tartozunk!
pbalage
@szandokan: Ez hihetetlen, kezdlek értékelni. Megint kaptál egy pluszt.
(azon is gondolkodj el, hogy miért van minden)
Szerintem nincs egy vasa sem az országnak, de persze ezt jól el kell titkolni, mert különben bukta lesz belőle.
tivoli
@kkalman: Na most miért? Olyan jót játszanak. Teszem, nem teszem. felteszem, leveszem. Mint az óvodában. Mi meg jót vitatkozunk rajta, hogy mi lenne a helyes. Addig se gondolkodunk gondolkodni való problémákon.
Desischado
@szandokan: Nem egyesülnek, ezek egymás könyökében vannak már régóta! A jobbik a fidesz kisöccse! Majd emlékezz rá, mit mondtam!
Desischado
@tivoli: Segélyen vagyok, ki - meg orbán tudja, - meddig...
kkalman
@tivoli: Azért vagyunk itt, mert gondolkodunk a gondolkodni való problémákon. Miközben gondolkodunk, vitatkozunk, vagy miközben vitatkozunk, gondolkodunk. Néhányan közülünk talán a megoldást is tudják, tudnák a problémákra, csak itt senki sincs olyan helyzetben, hogy a probléma megoldó képességét kamatoztassa.
Marad a gondolkodás és az egymás közti vita.
tivoli
@Desischado: Sajnálom.. Ha igazat mond Orbán, jövőre kell munkának lennie.
tivoli
@kkalman: Na igen, de miért fontos nekünk az az uniós zászló? Nekem spec. mindegy, hogy ott van-e vagy se, a kenyér árába nem számít bele.
Fradigege
A Jobbik akkor lenne hiteles, ha az oláh, tót, rác, muszka zászlót égetné az eu zászló mellett. Hisz ő miattuk sinylődünk trianon óta. De így. A zsírmore szelébe kapaszkodnak.
tivoli
@Fradigege: te milyen nemzetiségű vagy?
kkalman
@tivoli: Ha a fontosságát nézzük, akkor pont azért, amiért a székely zászló. Sőt, fontosabb, mert jelzi az ország hovatartozását. Attól függetlenül, hogy befolyásolja-e a kenyér árát, vagy sem.
volvós
@szandokan: tegnap, 23:54

Nagy szeretettel üdvözlünk a " táborunkban "...
Látjuk, már Te is kinyitottad a szemed, és most úgy látod, ahogy mi is
eddig láttuk !!! Neked most a legfontosabb, hogy a vállakozás
termelje ki a pénzt, pártfüggetlenül... és a gyerekek, a család egészséges
maradjon... Hogy annak idején a lézerjanit védted, látod nem hálálta
meg...de a többiek is csak gyarló módon a saját zsebüket tömték...
A Mészároslörincke - velünk együtt - Nálad is kiverte a biztosítékot !!!
Ne törödj azokkal, akik most szidnak, hogy lám a " Pálfordulat " jött, nem igaz,
mi nem igy érezzük Töled ezt a véleményt !!! Vetted észre kik, és hányszor lájkolnak ???
A jövöt féltö kommentelök !! Csak tisztuljon a helyzet...Sok a szegény ember,
és a 90%-uk önhibán kivül...
Desischado
@tivoli: Mikor mondott ez a csuti rém igazat?!
Desischado
@volvós: De igazat, és jól beszéltél, cimbi!
freemanpetya
A szélsőségesen megélhetésiek mit üdvözölnek? Az Európa Parlamenti képviselői fizetést - amit az EP-től kapnak - zsebre vágják, de közben megtagadják az Uniót?
Törölt felhasználó
Kövérnek el kéne már gondolkodnia azon, hogy átül a jobbikba. Háttért hatalmak, orosz barátság, a gyűlölködés leplezetlensége, stb Kövér! Vár a jobbik!:)
Mobil123
@szandokan: Hát van egy érzésem.hogy hamarosan látni fogjuk
Az EU egyszer megunja ezt a politikát és tavasz óta úgyse kapunk pénzt eztán meg már minek. Lehet a 218 millió eurós hitel mellé még többet felvenni. Lehet nem is az önrészhez kell az sem hanem a lejaró kötvények kifizetesehez. Mert a Putyin hitel már fizetni kell és a sok habzsi dözsiben már nem maradt egy rohadt fillér sem a tartalékból
Gyuri Géderről
Görény fideszes, és jobbikos köcsögök, pofátlanul zsebelték be az uniós pénzeket. Ezek ugatnak másokra. Ők sem különbek a deákné vásznánál.
Álmagyar, kétszínű büdös borzok.
jancsik68
Azt tudtam,hogy a jobbikosok zöme idióta!De ennyire!Képviselőik miért veszik fel a hatalmas képviselő summát az EU-tól?Odaszarunk,ahol mindig gazdagon jól lakunk!!Igazi jobbikos-keresztényi felfogás!!!
tivoli
@Desischado: ma, 01:16
Ha én azt tudnám! Sosem hallgatom végig, mert még a hangja is idegesít. Leginkább az itteni hírekből, kommentekből tudom, hogy miket művel. Az meg ugye nem mindig objektív.
mariaberta
Képzelem, milyen örömmel üdvözölnék, ha az EU beszüntetné a pénzek folyósítását. Feltehető, hogy a fidesz azon személyei akik tartalékoltak "némi" készpénzt, áttennék megtakarításukat , így pótolva a kieső alamizsnát!! Hurrá, legyen így Jobbik és Kövér et kedvére.
Na etársak? Éljen Putyin?
volvós
@csa-csa: észrevettem, csak " kekeckedek " :-)))))
karma1
@tivoli: 00.11-e: Nyuszikam, kerlek, ne piszkald Szandokant, nem erdemli meg!
Igenis. LEHET ekkora valtozas az eletunkben, mert mindenkinel eljohet egy pont, amikor azt mondja, "ELEG", eddig es ne tovabb! En elhiszem Neki, hogy felulvizsgalta a velemenyet, es annak bizony meg kellett valtoznia, mert orban is akkorat valtozott, amit egy normalis fidesz-hivo sem tud mar megemeszteni.
Ha orbannak az o felelos poziciojaban lehetett homlokegyenest szembemennie a sajat igereteivel, amiket a valasztasi kampanyban, meg me'g ellenzekikent tett, akkor a valasztoinak is joga van ahhoz, hogy azt mondja, hogy "orban, HAZUDTAL az igereteidhez kepest, es semmi nem lett igaz, amit nekunk, a valasztoidnak igertel!"
Ha en eszrevennem, hogy atvertek, nem kicsit, NAGYON, es hulyet csinaltak belolem, akkor bizony en is nagyon gyorsan felulbiralnam az addigi velemenyemet, es ujraertekelnem a viszonyunkat.

Szoval, hidd el Neki, hogy O nem ilyen lovat akart, (par masik millio valasztojaval egyutt), es bizony most dol a szaros bili, orbanra...(Remelem, be is takarja majd alaposan...:O((((
tivoli
@karma1: ma, 20:43
Piszkáltam volna? Én csak néhány kérdést tettem fel neki.
Bercifiu
Gáborkám! Majd a gyöngyösi duránda lakói támogatják az országot, no meg téged.
freemanpetya
Megélhetési szélsőjobbék csak lejáratnak bennünket, még ésszel bíró magyarokat, az EP-ben. A hisztérikus, zizzent agyú, pszichésen zavart nagydarab asszony primitív kirohanásainál egyszerűen én szégyenlem magam helyette. Ezek a szélsőséges megélhetésiek csak szégyent tudtak hozni ránk. Másra sem jók, csak lejáratni és kiszolgáltatni bennünket. A megélhetési-szélsőségesek valódi identitásáról meg még nem is beszéltem...
csa-csa
@volvós: rendben az más!
küldenék "szmáljit" is csak bénya vagyok, mert nem tudom itt hogy kell.
szandokan
@tivoli: Egyik napról a másikra is változhat az ember véleménye akkor, ha egymás után lát olyan döntéseket, amelyek valóban nem az itt élő emberek érdekeit szolgálják, a sajátjukét viszont annál inkább. Nem akarom a képviselők útdíját fizetni többek között, és elegem van a stadionokra költött milliárdokból is.
szandokan
@Mobil123: Gondolom, azért kell a sok adó, mert mi van, ha az EU majd nem ad pénzt. Megtehetik.
volvós
@szandokan: 22:06

Merem remélni nem sokáig tehetik meg...
tudod a népharag a legveszélyesebb !!
szandokan
@volvós: De csak akkor, ha nem merül ki sima tüntetésekbe. A durvább dolgoktól meg csak az nem riad vissza, akinek nincs semmi vesztenivalója, mert lehet, pár nap és éhen hal.
volvós
@szandokan: Az a baj, hogy nagyon sok ember nem lát más kiutat, csak a véres leszámolást, a
stadionokra szánt milliárdokat szeretné - még az élete árán is - visszavenni, nehogy éhenhaljon, és a családja... Kicsit pesszimista vagyok... remélem, " tettlegesség nélkül " megoldható !! Bár ahogy O.V tekintete, beszédei sugallják, nem fogja adni egykönnyen !!
Desischado
@nyanya001: Nyanya drágám, isteni a link! el is mentettem! Sajnos, nagyon találó is! Köszi!
szandokan
@volvós: Orbán nem fog meghátrálni, szóval nagyon nehéz lesz őt leváltani 2018 előtt.
Mobil123
@szandokan: Hát mit mondjak ! egyre furcsább kommentjeid vannak (mármint a Tőled eddig megszokottól.)
Én is így gondolom csak tudod meddig lehet még adókat emelni és sok új adót bevezetni?
A képviselők aut. matricáját eddig is mi fizettük csak benne volt az költségtérítésükben vagy kp. számlát vittek (:-D ha vittek) és most csak bele került a tankolós kártyába és utalásos számálán fog szerepelni amit pl a MOL megállapodás alapján fél vagy havi szinten számláz. (de gondolom ezt Te is nagyon jól tudod hogy működik mert cégeknél is így van)
Hellcat
A jobbiknak hála tegnap a fidesz megszavazta a trafikmutyi folytatását...A jobbik jólenne ha rohadt nagy kussban maradna...bedolgoznak a fidesz alá. Köpködnek az EUra de azért a fizetés jó onnan is.
volvós
@szandokan: ma 01:05
...azért ne igyunk elöre a róka börére !!
Vannak még a politikában spontán meglepetések,
lásd 1989-90 ben Románia ( Csaucseszku ) :-))
szandokan
@volvós: Azért én azt nem szeretném...
volvós
@szandokan: ...Hidd el én sem, de a szegény ember ha igy dönt, márpedig
többszáz ezer családról van szó, hát minden elöfordulhat...és a " karhatalmi
erök " a NÉP mellett lesznek, mert a NÉP gyerekei !!
Yoda69
Az emberi gyengeseg jele egy targyon bosszut allni. Ha kover disznonak baja van az EU-val mondja meg szemtol szembe, nem pedig ilyen sunyi, alantas modon jelezni. De persze ez a fideSSes mentalitas, mi mast is varhatnank ettol a maffia bagazstol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.