Jogerősen pert nyert a magyar állam ellen Baka András, akit azért váltottak le 2011-ben a Legfelsőbb Bíróság elnöki tisztségéből, mert kifogásolta a kormánykoalíció egyes törvényeit, bár a Fidesz-többség megpróbálta beadni, hogy bírósági átszervezések miatt kell távoznia. Hétfőn a strasbourgi emberi jogi bíróság jogerősen is úgy döntött, hogy Baka András 2011 végén menesztett főbíró ügyében a magyar állam megsértette a főbíró véleménynyilvánítási szabadsághoz, valamint a jogorvoslathoz való jogát, így a tisztességes eljárás követelményét – tudta meg a Népszava, amely szerint az ítélet kedden válik nyilvánossá. A bíróság Baka kártérítéséről is döntött, a Népszava csak annyit írt, hogy a volt főbíró jogsérelmeiért eredetileg több mint hétszázezer euró kártérítést – 224 millió forint vagyoni és hatmillió forint nem vagyoni kárpótlást, valamint 46 millió forint ügyvédi munkadíjat – kért.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

darwin
A kormány nyegléskedik.Szarakodik,pont egy alkotmánybíróval.Ennyi eszük van.
És ki fizeti a 224+6+46 millió forint büntit? Na ki?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
Egyébként rohadtul nem érdekel, amikor dörzsölt jogászok egymást szívatják tét nélkül!
--miközben egy "egyszerű" állampolgár szív, mint a torkos borz, mert
--vagy azt sem tudja, hogy nyerhetne..
--vagy, ha tudja is, nem képes megfizetni..
papa.49
@m.macskosz: Igazad van azt a fütyit aki ezt az ügyet így intézte kellene kötelezni kártérítésre,- én ha a munkám során kárt okozok valakinek ,meg kell térítenem az okozott kárt,- ezek a xarjancsik meg nyugodtan tehetnek bármit mert ,,AZ ORSZÁG MAJD HELYTÁLL, vagyis mink mindannyian!!!
Dr. Felipe
Akkor fizessen az aki jogtalanul menesztette. Az 50 milliárdos vagyonkából talán telik rá.
Toby
Úgy tűnik, hogy a patkányok szájzárat kaptak, miközben szopogatták a "lócicit" !
mate03
@darwin: Hármat találhatok? Az istenadta nép?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.