Megszavazta a parlament a vasárnapi pihenőnap bevezetését. Jövő március 15-től a hét utolsó napján nem lehet majd dolgoztatni a kereskedelemben. Csak a családi kisboltok maradhatnak nyitva, ha a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé. Ön mit csinál majd ezen a napon, ha nem lehet vásárolni?  

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
Lemegyek a kocsmába és eliszom a hétvégi bevásárlásra félretett pénzt :-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KERKA
@szandokan: Innen mitőlünk, meg mindenki Szabadkára jár, piacozni. Hiába, vándorló nép vagyunk:))
papa.49
@KERKA: Ezt akartam én is jelezni a sógoréknál már dörzsölik a markukat ,,jön az új Gorenje kor,, ahogy ez a hibbant banda bezárja a plázákat ott kinyitnak és megint tarolnak mint '87. ben!!!
KERKA
@papa.49: Persze, nem kellett elmenni Bécsig, már az első falunál nyitottak egy diszkont áruházat (direkt magyaroknak) akit nem érdekelt a Máriahilferstrassze, nem kellett annyit vezetni.:))
KERKA
@papa.49: most éppen azon kacarászom, hogy a szaros 50 márka miatt hány nagymama és nagypapa látta meg Bécset???
papa.49
@KERKA: Pontosan, én is a Máriahilferstrasszéről hoztam hűtőládát, a videót, meg a hifit '87. nov. ben, a nagyik maradtak itthon max. egy jött, viszont a suska az jól jött, a határőrök meg pont lekakálták mit viszel ki, mit hozol be...
zöldszem
nemkati ma, 18:12
Dolgozok.
Ismerősöm a Coop-nál dolgozik közel 40 éve(Coop elődjénél kezdte) a múlt hónapban 69 000 Ft kapott kézhez. Minden második héten dolgozik vasárnap. Ezek után, ebből az összegből kiesik a vasárnapi bér, illetve a + bérpótlék. Gondolom örülni fog, hogy otthon lehet.
Hétvégén a multik alkalmaznak alkalmi dolgozókat, hogy az állandó dolgozok megkapják a szabadnapjukat.Megkockáztatom azt is még az állandó dolgozok is vállalják a pénz miatt a hétvégi melót. Ilyen alkalmakkor, dolgozhatnak pl. munkanélküliek, illetve egyetemisták akik esetleg, így próbálnak a tandíjra, vagy egyéb kiadásaira plusz pénzt keresni. Mert az nem igaz, hogy bulira, piára költi. Azok, akik buliznak, isznak azoknak nincs szükségük a melóra, mert a szülök jómódúak. Ezen intézkedés miatt, nagyon sok diák , munkanélküli esik el a + pénztől. Dolgozók megvédése, ugyan! Ha az lenne, akkor minden boltot be kellett volna záratni, írják itt olvasótársak, hogy Ausztriában, Németben is zárva vannak a boltok. Így igaz, de az összes, nincs négyzetméter, meg egyéb kikötések.Nekem ez valahogy "mutyi" szagú.Szerintem, ezzel a döntéssel nem fog a kisboltok, forgalma növekedni. Senki nem fog, nagy bevásárlást csinálni ezek után sem a kisboltokban. Visszatérve az osztrákokhoz, németekhez stb, ott mások az életkörülmények, a fizetések, az emberek zömmel, nem 10-12 órát dolgoznak naponta. Persze megfogják szokni az emberek, volt aki eddig sem vásárolt vasárnap, de volt aki igen. Én úgy gondolom, lesznek elbocsájtások. Bár, ne lenne igaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.