A DK vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Orbán Viktorral szemben, aki szerintük teljes éves fizetésénél is többet költ lánya egy évi svájci taníttatására. Ezt Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője jelentette be.

A politikus közölte, az Országgyűlés mentelmi bizottsága elnökének címzett több oldalas levelükben összegyűjtötték a kormányfő vagyonának alakulását 2001 óta. Gréczy Zsolt szerint ebből az derül ki, hogy Orbán Viktor vagyonnyilatkozatai "minden részletükben biztosan nem fedik a valóságot", hiszen vagyona úgy nőtt évről évre, hogy azt "fizetésének mértéke soha nem igazolta".

A DK-nak emellett "erős a gyanúja", hogy a

"felcsúti ügyletek mögött strómanok vannak, akik Orbán Viktor vagyonát takarják el"

– fogalmazott, példaként említve a település polgármesterét, Mészáros Lőrincet.

A DK szóvivője hangsúlyozta továbbá, hogy a miniszterelnök lányának, svájci taníttatása évi több mint 20 millió forintba kerül. Gréczy Zsolt szerint Orbán Viktor "elvileg nem is keres ennyi pénzt". Amennyiben mégis megengedheti magának ezt, akkor kérdés, miből fizeti "hatalmas budai háza és felcsúti ingatlana rezsijét?" – kérdezte a politikus, aki hangsúlyozta, azért kezdeményeznek vagyonnyilatkozati eljárást, hogy az állampolgárok megtudják, Orbán Viktor miként használta fel közpénzből származó fizetését.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
Így kezdődött a FideSS korrupció:"A kezdet:

1991.-1993. A Parlamentbe jutott pártok számára székházat biztosít a törvény. A Fidesz a politikai rivális MDF-el közös Tiszti Kaszinó épületét eladja a Magyar Külkereskedelmi Banknak. A székház-rész ráeső nettó 697 millióját a Bank átutalja a Fidesznek. A Fidesz ebből 574 milliót utal a FICO Kft. számlájára, melynek ügyvezetője Simicska Lajos. A FICO tovább utalja a pénzt több tucatnyi, zömében akkor létrehozott vállalkozásnak, melyek tulajdonosi körében Simicska Lajos, Schlecht Csaba, Pusztai Zsuzsanna (Simicska Lajos felesége), Kövér Szilárd (Kövér László öccse), Varga Tamás apja, Kövér Szilárd sógora és több volt évfolyamtárs, azok feleségei, barát és rokon megtalálható.

Később ezen cégek egy része Schlecht Csaba nevére kerülnek, aki eladja a vállalkozásokat (a nem kis összegű köztartozásokkal egyetemben) Kaya Ibrahimnak és Joszip Totnak.

1999.-ben kipattan az ügy. Az nyomozás sajnos nem vezet eredményre. A cégek dokumentumai, a külföldi vásárlókkal és a cégek által felhalmozott jelentős köztartozásokkal együtt eltűnnek. Az APEH tehetetlen, lezárja a vizsgálatot, törli a cégeket a cégnyilvántartásból. Az APEH elnökét ekkor Simicska Lajosnak hívják, helyettesét Vida Ildikónak, a miniszterelnököt pedig Orbán Viktornak. Simicska sajnálatosan rövid ideig, 1 évig van ezen a poszton, véletlenül éppen akkor, amikor a fenti ügylet vizsgálatára sor kerül.

2000-ben váratlanul (4 évvel a megbízatása lejárta előtt) távozik posztjáról Györgyi Kálmán legfőbb ügyész. Helyére Orbán Viktor (a Fidesz és a MIÉP összefogásával megszavazott) Polt Pétert nevezi ki, a kinevezés 7 évre szól.

2002-ben, a kormányváltás után újra indul a nyomozás Kaya Ibrahim/Joszip Tot ügyben, de az ügyészség sorra elutasítja a vádemelési javaslatokat. Ahogy a cégeladások esetében, a Postabank ügyben sem találja megalapozottnak a vádakat a legfőbb ügyész. A Fidesz kormány alatt konszolidált Postabank - szakértők véleménye szerint - legalább 52...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Boszi27: Tudod ma az állami hivatalokban nem az célszerűség, a hozzáértés a domináns, hanem hogy ki,kinek, a kije, ha nincs a hátad mögött senki aki védjen, akkor az összes létező ,,balfaxságot,, a nyakadba zúdítják, tudnék mesélni a vállalkozós időmből az apekről, meg a társadalombiztósítóről,- NEM VOLT VÉLETLEN A KIS BETŰ- , a ,,kisembertől lehetőleg mindent az utolsó petákot is vegyük el,, ez lehet a nézőpont...
kukac50
Miért hozták és hoznak létre alapítványokat akár itthon akár külföldön? Ezeken keresztül lopják a pénzt.
mate03
@köhögő bolha: Azt csak az Oláh cigányoknak jár!A vezér csak teknővájó!
magyarbakancs
Orbán vagyona úgy nőtt, hogy azt fizetése nem igazolja.
Minden politikai szemétnek megnézném az elmúlt 25 évben miből lett a vagyona,
Hozzá tartózóknak, haveri köröknek.
bakegya
@mate03: CÖLÖP-TEKNŐS...amúgy a szotyizás egy nagyon célzatos étkezési rituálé-a hatóanyaga féregűző-ennél fogva az élvezet után szabadon a féregtelenítést célozza--na ezesetben hatástalan mint azt tapasztalhattuk.A LÁNCOT,,,,???-ÍRJA magyarbakancs, nekem bőven sok is-rajtunk-dtartja-de már a gyerekei családi vállalkozásaiban is előregyártatja,de nem aranyból-halálra biztosítva még az unokáinkat is-de én ezt már hányszor idevéstem-NA MÁRA MÁR EZT AZ ÍGÉRETÉT LEGALÁBB BETARTOTTA...PUTYIN CSATLÓSSAL AZ OLDALÁN...a gerinctelen cölöpteknőst,ideje lenne lelökni onnan már mielőtt háborúba szédül-és nem csakkkk szédíti a még éplelkű és élni akaró nemzetünk féregmentes felét.
human
Kíváncsi lennék, hogy azt is zsebre dugott kézzel állja-e végig Orbán mikor azt mondják neki: "Kérem a vádlottat, álljon fel!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.