A Népszava fideszes forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy hónapjai vannak Orbán Viktornak. A lap szerint ott kezdődött a baj, amikor megbillent a Fidesz politikai és gazdasági köre között az egyensúly, tehát az Orbán-Simicska háború kitörésekor.

Angela Merkel februári villámlátogatása után hatalomátvétel történhet a Fideszben – állítják a Népszava kormánypárti forrásai. Az informátorok az Orbán Viktorral szembeni, párton belül egyre erősödő elégedetlenségről számoltak be, s hogy már az is felmerült, a kormányfő egyenesen akadálya a Fidesz boldogulásának. A lap forrásai szerint az nem kérdés, hogy Orbán megbukott, az azonban egyelőre nem világos, ki lépne a helyére.

A Népszava utal arra, hogy fideszes politikusok nyíltan kezdtek beszélni puccselméletekről, amelyek többnyire Orbánból és Orbántól indulnak ki; sem Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, sem Pintér Sándor belügyminiszter nem saját ötletként dobta a nyilvánosság elé a maga fantázia-puccsát, a megszokott forgatókönyvet követve: külföldről érkező aknamunkát vizionálva.

Török Gábor politikai elemző Facebook oldalán rácsodálkozott a cikkre. Ő azt nem érti, hogy:

Komolyan érdekelne, hogy az ilyen cikkek – hasonlókat korábbi ciklusokban akkori ellenzéki lapokban is lehetett olvasni – hogyan születnek. Tényleg találnak olyan kormánypárti politikust, aki ilyet mond nekik, vagy egyszerűen a vágyaikat írják le, vagy valaki – nem feltétlenül a kormánytól nagyon távol álló – "diktál"?

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Orbán úr annyira kapaszkodik a hatalmi jogarba.
Azt ki nem veszed a kezéből.
Igazi diktátor.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@spu00: Nincs kedvem részletezni azt a sok zagyvaságot, valóságnak ellentmondó mondataid (pl. csontvázakról), csak erre reagálnék:

Írod:
"...nézze meg a kibocsájtott papírok hozam szintjét, s talán onnantól kellene erről beszélgetni."

@mate03: éppen a magyar állampapír magas hozamszintjét említette, de más előjellel! Mivel fogalmad sincs az állampapírok kereskedelméről és kamatáról, ezért csak annyiban világosítanálak fel, hogy a hozamot nem az állam nyeli be, hanem a befektető. Az állam azokat a magas hozamokat kifizeti a befektetőknek!

Konkrétan 7-8-9 százalékot fizettünk, miközben IMF hitelhez 3-4 százalék körül vehettünk volna fel. Persze, azt nem lehetett volna szétosztogatni a haveroknak, az IMF negyedévente ellenőrizte volna annak felhasználását.
F_Viktor
@mate03: Írod:
"Lehet hogy un ortodoxiában,sikeres! De a bank szakmában életveszélyes!"

Unortodoxiában nem jelent semmilyen veszélyt az MNB-re, Eltolcsy kivetett egy új "nemmegszorító" adót, s a magyar nép kiköhögte azt az összeget amit utána szét lehetett osztani a haverok között.
mate03
@spu00: Mert olcsóbb volt az IMF-hitel!
tivoli
Ha Orbán és politikája valóban probléma lenne Amerikának és az Eu-nak, már régen eltakarították volna.
Uszítás ez nem egyéb, hátha összeugrik a jónép.
spu00
@F_Viktor: Lehet, hogy Önnek zagyvaság, valószínű, hogy eligazitáskor nem mondták, egy gazdasági tényezőt csak folyamatában lehet vizsgálni, s az alapján lehet véleményezni. Egy állampapír kamatszintjét a mindenkori Nemzeti Bank által elfogadott kamat határoz meg. A 7-8% kamat Simor et. hathatós tevékenysége alapján jött létre. S mióta a hozzá nem értő Matolcsy rontja az Önök szféráját most már 2,1% a szint, s a jelenlegi állampapírok ennek szintnek megfelelően kerülnek eladásra, érdekes módon 2-3x-s túljegyzéssel.Csak a példa kedvéért, a múlt évben 487 milliárd Ft-al volt kisebb a nettó állampapír kibocsájtás a tervhez képest, ez évben 400 milliárddal csökken a nettó finanszírozási igény 2014-hez képest. Továbbá az esedékes vissza fizetési kötelezettség 1.900 milliárddal kevesebb lesz, s emiatt 1.800 milliárddal csökken a kibocsájtás is.
Talán innen kellene tovább folytatni e témát, de azért előtte olvassa el az IMF feltételeket. A kezdő hitelt követi az évekre kikötött kamat, de kicsire Önök nem adnak, s ha elolvasta, akkor tegye hozzá a feltételek által eredményezett költségeket, s utána hozza meg a végszámot, s döntse el mi olcsóbb, mi drágább.
Azért írja már meg, hogy a befektetők miért cserélik le a még le nem járt, magasabb kamatú állampapírjaikat, hosszabb lejáratú, alacsonyabb kamatú magyar állampapírokra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.