A Népszava fideszes forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy hónapjai vannak Orbán Viktornak. A lap szerint ott kezdődött a baj, amikor megbillent a Fidesz politikai és gazdasági köre között az egyensúly, tehát az Orbán-Simicska háború kitörésekor.

Angela Merkel februári villámlátogatása után hatalomátvétel történhet a Fideszben – állítják a Népszava kormánypárti forrásai. Az informátorok az Orbán Viktorral szembeni, párton belül egyre erősödő elégedetlenségről számoltak be, s hogy már az is felmerült, a kormányfő egyenesen akadálya a Fidesz boldogulásának. A lap forrásai szerint az nem kérdés, hogy Orbán megbukott, az azonban egyelőre nem világos, ki lépne a helyére.

A Népszava utal arra, hogy fideszes politikusok nyíltan kezdtek beszélni puccselméletekről, amelyek többnyire Orbánból és Orbántól indulnak ki; sem Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, sem Pintér Sándor belügyminiszter nem saját ötletként dobta a nyilvánosság elé a maga fantázia-puccsát, a megszokott forgatókönyvet követve: külföldről érkező aknamunkát vizionálva.

Török Gábor politikai elemző Facebook oldalán rácsodálkozott a cikkre. Ő azt nem érti, hogy:

Komolyan érdekelne, hogy az ilyen cikkek – hasonlókat korábbi ciklusokban akkori ellenzéki lapokban is lehetett olvasni – hogyan születnek. Tényleg találnak olyan kormánypárti politikust, aki ilyet mond nekik, vagy egyszerűen a vágyaikat írják le, vagy valaki – nem feltétlenül a kormánytól nagyon távol álló – "diktál"?

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Orbán úr annyira kapaszkodik a hatalmi jogarba.
Azt ki nem veszed a kezéből.
Igazi diktátor.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
,, Ha a kutya ugat, akkor nem harap,, ...
coni
Orbánt csak betegség vagy államcsőd tudná eltávolítani, mindkettő esélye megnőtt. Utána azonban érdekes lesz, hogy a két hatalmat már magához ragadó fideszes utánpótlás közül (az egyik érintett lehet a kitiltási ügyben) melyik kerül ki győztesen.
magyarbakancs
Orbán úr annyira kapaszkodik a hatalmi jogarba.
Azt ki nem veszed a kezéből.
Igazi diktátor.
bencemacska
A kutya ugat, a karaván halad, "az autokrata demokratúra" marad!
cacus
Nem csak orbánt kéne eltávolítani, hanem az egész fideszt!
De azt hogy ki(k) kerüljön a helyére, azt nem tudom.
papa.49
@coni: Én nem hiszek ebben, sajna az élet mást fog produkálni, a hazugovics foggal,körömmel kapaszkodni fog a hatalomhoz, kérdés melyik párton belüli ellenfelének lesznek ,,hű pribékjei,, de ez a mi számunkra nem hoz igazi változást, mert csupán a ,,nagy edények ünnepe,, fog megvalósulni (csöbörből, vödörbe)...
A mi számunkra igazi változás az lenne ha az egész gyülevész banda eltakarodna, és valami hozzáértőkből álló kormány venné kézbe a dolgokat, és természetesen azokat a törvényeket amit az uralkodásuk alatt hoztak meg kell semmisíteni, újakat kell hozni helyettük...
Szerintem még várhatunk erre kicsit, csak kérdés kibírjuk-e addig...
tivoli
Ha Orbán menne is, bárki állna a helyére a klientúra marad. S ha nem olyan lesz amit elvárnak tőle, abban a pillanatban meg lesz puccsolva.
Souky Sanjay
Ad 1/ Nem fogja olyan könnyen adni a hatalomvesztését.
Ad 2/ Ki mondta ezt?
Ad 3/ Sokan szeretnék hinni,hogy ez rövidesen bekövetkezik.
Ad 4/ Én is.
nyanya001
Orbán nem fog megbukni !
Nem véletlenül igyekszik fel a várba, Ádert leváltják, és Orbán lesz
a köztársaségi elnök !
Orbán helyére meg - szerintem - Lázár lép.
Nil
Bármit mutasson is a látszat- ov egyedül erre nem lett volna képes- ott vannak a barátai és üzletfelei akik szintén nem szeretnék elveszteni a zsírosbödönt.
Akik megszavazták ezeket a törvényeket éppúgy bűnösök mint akik kitalálták, és aki nem élt a vétójogával annak egyszer nemcsak a nép hanem a gyerekei felé is el kell számolnia - ahogy anno a németeknek is kellett
wagabund
@nyanya001: asszem leírtad a pontos forgatókönyvet...lehet, hogy a te kottádból fognak muzsikálni.(kérj jogdíjat)
...mert még (sokáig) Orbán fizeti a zenekart...
Dr. Felipe
Az biztos hogy az amerikai titkosszolgálat kurva nagy korrupcióba tenyerelt bele de azt nem tudom hogy valójában meg akarják e buktatni vicctort vagy valami más szándékuk van.
Az viszont biztos hogy a korona helyett a szaros bili kerül vicctor fejére. Érdekes év lesz 2015.
JAJMÁR
Kishitűek vagytok ! Ezért van még hatalomban, és marad is, mert itt kezdődne a bukás, hogy az emberek elhiggyék: ez nagyon is lehetséges !
A hozzászólásokat olvasva, semmi oka nincs OV miniszterelnöknek kételkedni a hatalmában !
Ki jön a helyébe? Bárki... majd ha odaérünk, azon a hídon is átmegyünk. Ha odaérünk, de ha nem igyekszünk, ezen tényleg nem kell agyalni :(
aloe
...ha-ha-ha szegény népszava! Megint megszivatták!...olyan semmi cik, amire reagálni sem érdemes. nevetni annál inkább.
JAJMÁR
@aloe: 14:29 Te vera, a nevetés is reagálás... de tudod: "az nevet igazán, aki utoljára nevet".
aloe
@cacus: ...példul az a Lenin fiúcska, aki a büdös p...csába küldte haza a tüntetőket...micsoda felhozatal az ellenzéki oldalon...azta neki...
wagabund
-folyamatosan kell a népnek a cirkusz...ezen a híren elcumizgatnak, közben minden marad a régi, nyugodt kerékvágásban...

szerintem egy jobb puccs úgy néz ki, hogy egyik reggel úgy köszönti a rádió(új)bemondója a hallgatóságot, hogy jóreggel kívánok, átvettük a hatalmat..őrizzék meg a nyugalmukat, az új vezetés rövidesen közleményt ad ki...

nokérem..
erről ne tessenek álmodozni, mert nincs aki átvegye a hatalmat, irányítást, még jáccásiból sem...
megasztán akit puccsolnának, az közben szunyókál?
uggyankééérem..
Dr. Felipe
@aloe: Meg a drogos kijafaszez tompi aki büdösbogarazta a tüntetőket... micsoda felhozatal a kurmányoldalon.. azta neki...
Meg még az akasztós köteles laca, nyugger verő habony, komondoros balogh, sikkasztós pécsi fideSS kurva, kupak lali, parasztgyerek tóni, apuadta szíjj-ártó, nem volt taggyűlés vicctor, annyitisér lézer, milliárdos lettem mészáros és még sokan mások.

Van ám felhozatal mi?
Linna
@magyarbakancs: Én borzasztóan örülnék neki, ha valahogy nem engednénk, hogy a várba költözzön. Ez nagyon b.a a csőrömet. Ezzel már az elnöki "beosztást" akarja fényesebbé tenni. És ettől én rettegek.
Linna
@nyanya001: Bocs, most nézem, hogy ezt már megírtad. Tehát egyetértünk. Legalább mi ketten :))
kukac50
Akkor legalább el lehet számoltatni az összes Fideszes bagázst!
Rumcájsz
Mi a bajotok? Minden királynak a várban a helye!
:)
Hamarosan lesz egy új akciótervünk ismételten, amivel megvédjük magunkat...

Birkamenet kell ide emberek! :)
nezelodo
Hm... Lehet, hogy a huszonöt évvel korábbi események mozgatták meg a jósok fantáziáját. Istenem, ők miért nem álmodhatnának nagyot?
Toby
@magyarbakancs: Kedves ungarische bhakants ! Amennyiben nem léltfontosággú, akkor az orbán féle parazita söpredéket nem kell "urazni" mert akik rászartak a népfelség elvére, azokból lesz a jó lábtörlő !
csa-csa
@kukac50: kis naív!
aztán jön egy másik ugyanilyen mocsadék bagázs és kezdődik minden elölről!
újra és újra és újra! és ahogy az eddigi összes tetvet sem lehetett elszámoltatni,
a következőket és az azt következőket sem lehet!sem lehet!
ez mindig is így volt, van és lesz!!!
Yoda69
Kizartnak tartom, mert annyira egyszemelyu iranyitas van a fideszben, hogy nem lehet ot igy megbuktatni. Csakugy mint hitlert sem lehetett. orban naci modra epitette fel a fideSSt. Ha valaki puccsolni akarna ot, akkor az elobb esne el, mint sem megrezdulne a diktator hatalma.
lajospapa
Egy ilyen semmi ország hatalmasa akkor bukik meg, amikor akarják. Mások. Akarják?
Tekla
Nem örülnék neki, akik váltanák , újra zsebet tömnének, mert már kiüresedtek?
A ballib rosszabb mint ez a banda,ránk hoznák az amcsi metszeteket! Azt úgy lenne nekünk Majdan.
rugacs
Ez a sok szerencsétlen azt hiszi, hogy O.V. helyett jobb lesz majd a Lázár J. vagy a Simicska!!! :-) Pedig ha azok tényleg átveszik a hatalmat, akkor lesz csak igazán cudar világ! :-(
egon1
@rugacs: Nagyon jól látod .! itt nem Orbánt kell leváltani ,hanem a nevével fémjelzett rendszerét,a velejéig korrupt bandástól mindenestől ! Kellene egy fiatal dinamikus csapat,(aki mögött rutinos mindenki számára elfogadható-SZAKEMBEREK állnának, még az sem lenne probléma ,ha esetleg valamelyik "párthoz kötődtek volna "!
EcsiAntal
@Tekla: És ők mondanák meg miért mennyit fizessünk --gáz --viz -villany --benzin stb --jönne egy új IMF hitel --de csak azért hogy kifizessék tartozásaikat --amit az ország már vissza nyögött --egy ballib .kormány egy éven belül csődbe vinné az országot ami már egyszer majdnem sikerült nekik --ismét az IMF diktálná a megszorításokat ahogy azt most a görögöknél is teszi !!!
gulyasgyula
@egon1: Te tudsz ilyet magyarországon ??
Törölt felhasználó
Szerintem még fideszesek között is erősen mérhető azok száma, akik a fideszre szavaznak mindig, de Viktorból elegük van...
kkalman
Őrbán bukása is egy lehetőség, de ki lenne helyette? Akik készen állnak a helyét elfoglalni, még rosszabbak, mint Orbán. Az ő kezük között teljesedne ki a diktatúra. A legjobb lenne, ha rögtön az egész párt bukna kormánnyal együtt, de helyettük sincs senki, aki irányítaná az országot. Az egymással marakodó baloldal? A Jobbik? Az egyik rosszabb, mint a másik. Még elképzelni is rossz, hogy ezek közül bármelyik megkaparintsa a hatalmat.
micfild
@kkalman: Szerintem csak azért nincs alternativa, mert orbánbanda mindenkit kinyirt aki ellenzék lehetett volna. A jobbik orbán pincsikutyája- ne számitsuk ellenzéknek. bár a pincsikutya is farba marhatja a gazdit az első adandó alkalommal.
mate03
@EcsiAntal: Ha így haladunk,akkor az oroszok fognak diktálni megint!Egyszer már benne voltunk! Remélem nemsírod vissza?Ebben az országban amióta az EU-tagja vagyunk,minden beruházás EU-támogatással épült! Az IMF-hitellel még mindig jobban jártunk,mint az államkötvény kibocsájtásával! Ennél veszélyesebb hitel nincs a világon!A nemzetközi pénz piac azt csinál velünk amit akar! Ha nagyon akarják egy hét alatt eltűnik az ország a süllyesztőbe!
magyarbakancs
@Linna: Boldog újévet kívánok neked és családodnak.
magyarbakancs
@Toby: Adjuk meg a tiszteletet ellegyünk olyan alpáriak mind a Fidesz.
Boldog újévet kívánok neked és családodnak.
m.macskosz
@ziziplanet: tegnap, 23:33
A fidesz és Orbán egy és ugyanaz. Nincs olyan, hogy én fideszes vagyok, de Orbánt utálom. Aki utálja Orbánt, az nem fideszes, aki a fideszhez húz, az Orbánhoz húz. Egy vezér, egy a falka.
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
kisangyalom13
Akik Orbán Viktor bukásának előre őrülnek, nem tisztességes és nem becsületes állampolgárok!
Miért nem szavazták meg a baloldali összefogást választáskor?
Akinek külföldi országokban, van lakása az könnyen mulatassa a kedvelőit!
Csalódások halmaza, amit a magyar néppel el akar hitetni az üres zsebű úriember!
Nem találják Gyurcsány Ferenc 1984-ben írt szakdolgozatát a Pécsi Tudományegyetemen!
Milyen politikusnak minősül Gyurcsány Ferenc?
2014-12-30-án miért nincs meg a szakdolgozata ennyi év alatt?
Dr. Felipe
@kisangyalom13: "Akik Orbán Viktor bukásának előre őrülnek, nem tisztességes és nem becsületes állampolgárok!"

Mert akik hatalomban tartják vicctort, azok tisztességes, becsületes állampolgárok?
Toby
Török Gábor nem él az emberek között ?

Márpedig nekem is van fideszes ismerősöm és nem titkolja előttem a kormány bírálatát, pozitív változást remél ő is, mindössze arra kért, hogy semmilyen fórumon ne említsem a nevét, ő is és a fia is ( lehet, hogy a lánya, vagy a vője, mert nem akarom, hogy behatárolják a patkányok ) állami alkalmazott !

Szóval, Török, emberek közé kell menni !
micfild
@kisangyalom13: -mi a fene köze van gyurcsánynak orbánék mértéktelen harácsolásához, pökhendiségéhez, nagyképű- lenéző és bunkó stilusához?
-mi a fene köze van gyurcsány szakdolgozatának ahhoz, hogy orbánbanda ezermilliárdokat szedett el az államkasszából és tömött a saját zsebébe?
-mi a fene köze van gyurcsány politikusi minőségének ahhoz, hogy orbánbanda totálisan lezüllesztette az oktatást és az egészségügyet- helyette a tiborczzsebtömés céljából stadionokat épitetett a nulla focinak.
jjjjaaaa.. tudom... mindennek gyurcsány az oka.
még annak is, hogy récsölke a saját lábán állva 15 milliós svájci iskolában unatkozik és hecceli a népet.
kisangyalom13
@Dr. Felipe: Az országos választást kiknek írták ki?
Akik nem mentek el szavazni akkor, miért nem érdekelte a politika?
Linna
@magyarbakancs: Kedves vagy, köszönöm! Neked is és a tieidnek én is minden jót kívánok. Bárcsak teljesülne minden szívből jövő jókívánság!
spu00
Az Önök írásaiból egyértelműen vissza köszön az mszp napokban elhangzott kijelentése, hogy külföldről-belföldről egyaránt támadni fogják a kormányt. Nem veszik észre, hogy az emberek nem Fideszre, hanem Orbán Viktorra szavaztak, s fognak is? Ha figyelték volna az embereket, akkor láthatták volna, hogy minden esetben a Fidesz alatt csak az Orbánt értik. Tisztában vannak azzal, hogy az O.V alatt levő emberekkel vannak problémák, kivel nincs? de az elért eredmények az mind O.V-tól indult ki, s neki köszönhető. Külföldnek nem az a baja, hogy nálunk baj van a demokráciával, a fenét, máshol még rosszabb, de ezt így eltudják adni, s az emberek meg beveszik, mint Önök is. Nem , Orbánnal az a baj, hogy szembe mer szállni azokkal, akik le szeretnék szedni a sápot az országról, amihez a korábbi kormányoknál hozzá voltak szokva. Nem veszik észre, hogy O.V soha sem foglalkozik az ellenzék vezetőivel, nem véleményezi őket, nem befolyásolja a bíróságokat a folyamatban levő számos ügyben? Őt az ország helyzete érdekli.Önök meg buknak minden rémhírre. Mit gondolnak miért vannak aranyóra, lakás vásárlási témák? mert nem tudnak nagyobbat találni, de ütni szeretnének. Miért nincs a a NAV-s Horváthnak a mai napig megnevezhető cége, embere? vagy az amerikai korrupciós vádra konkrétum, mert nincs fedezete, de egy ország bevette, s 10-20 ezer ember tüntet miatta.Vonatkoztassák el magukat a személytől, az elért eredményeket próbálják meg értékelni, de ha nem megy, akkor azt nézzék meg, hogy ki tudott elérni ilyen eredményeket, vagy kinek van egyáltalán elképzelése, hogy ezen eredményeket eltudná érni. Adósság , infláció növelők tömegével vannak, de annak Önök sem örülnének, nem, de bár?
agnes200
És ha megbukik orban? Akkor jön egy másik ugyanebből a körből. Csak több lesz a belháború a fideszen belül. Ha meg netán a jelenlegi ellenzék kapna lehetőséget? Akkor lesz nekik egy fideszes sajtójuk, 6 fideszes tv csatornájuk, egy orbán-barát államfőjük, egy orban-barát Alkotmánybíróságuk egy orbán-barát statisztikai hivataljuk, stb. A legtöbb ezek közül lecserélhetetlen. Ja, a matolcsyt kihagytam. :) Ilyen körülmények között a legzseniálisabb kormány sem tud semmit felmutatni... S ha igen, akkor sem azt fogja lehozni róla a belföldi sajtó. Továbbá kapnak egy üres államkasszát, számos jövőbeni kötelezettséggel (Paks, államkötvények törlesztése, stb.) és egy csomó 2/3-os törvényt. Azaz moccanni sem tudna egy következő miniszterelnök. Szerintem az is hülye, aki orbán után miniszterelnök akar lenni.
Persze, azért nagyonis örülnék, ha lenne rá alkalmas vállalkozó, megfelelő támogatottsággal. Csak hát ami itt történt az elmúlt 5 évben, az után itt valamit helyrehozni... nagyon pesszimista vagyok. Amit ezek az országunkkal tettek/tesznek, az az én szememben megbocsáthatatlan.
F_Viktor
@spu00: Ugye nem engem akarsz meggyőzni?
Prédikálj annak a 900 000 fityesz szavazónak, akik egy hónap alatt kihátráltak mögületek!
brutus
@kisangyalom13: ...mas problemad nincs ??!!
micfild
@agnes200: Nagyon szomorú, de igazad van :-(
mate03
@spu00: Tisztelt uram! Egyetlen kérdésem van! Ön ebben az országban él? Vagy nem tud a lakásából kimozdulni és nem látja azt a nyomort,amit Orbán Viktor áldásos tevékenységének köszönhetünk!?
JAJMÁR
@agnes200: 23:34 Igen, így lenne, ha az áprilisi választáson az ellenzék győz és nem 2/3-dal. Tényleg, szinte moccanni sem tudna az a kormány...
de nem győzött. A "rendszer" rossz, amit a fides 2/3-a hozott létre, ennek buknia kell és most már eléggé látszik, hogy ez fog történni. Azt mondjátok nincs alternatíva, de ennek a kormánynak minden más alternatíva, tehát van.
Egy új kormány - és hogy az kikből áll, majd a szükség eldönti, de egy a lényeg: állítsa vissza a fékek és az ellensúlyok rendszererét, üldözze és szüntesse meg a rendszerszintű korrupciót, mert ez a népakarat - nagyobb mozgásteret pedig majd ad a népszavazás...
mert ez a helyzet már más, mint a választások előtt volt.
(Ezen kívül még biztos egy csomó lehetőség van, de talán ez is az...)
volvós
@mate03: ma 9:58

De itt él a kisasszony, csak akkor ír, ha az ápolók megengedik !!!
Gyógyszerosztáskor ketteske megy vissza a kórterembe...
Egyébként föfoglalkozásban ugyanazt csinálja, amit O.V.
( a lengyelek szerint ) Putyinnal !!
volvós
@F_Viktor: tegnap 23:35

Egy régi bölcs közmondás szerint :
Ha valaki 28 mondatban mondja el,
amit más 3 mondatban el tud mondani,
egyéb gonoszságokra is képes...( spu00, a WC-s néni )
F_Viktor
@JAJMÁR: Egyet értek veled, annyiban konkretizálnálak, hogy kormányváltó alternatívaként megfelelő lenne egy demokratikus, szakértő kormány.
JAJMÁR
@F_Viktor: 11:14 Igen, ez egy jó alternatíva :)))
73
Ugyan úgy fog menekülni Orbán,mint Rákosi.És ugyan oda.
coni
Az elmúlt években nem a rezsim vizsgázott le, hanem a magyar nép. Idén három alkalommal is. 2,5 Millió ember megakadályozhatta volna azt az ámokfutást amelyik évtizedekre ki fog hatni az ország sorsára...
kisangyalom13
@mate03: Tisztelt mate03 ! Köszönöm kérdéseit, én eben országban élek, nappal a közúton közlekedem!
A nyomort láttam közelről, már december 20-án a petárdákat dobálták!
Orbán Viktor jelenlegi Magyarország miniszter elnöke!
Majd 2015. Január. 2-án pénteken, a tüntetők eldöntik, kilegyen tovább a miniszterelnök, én ebben csak egy szavazó állampolgár vagyok!
BÉKÉS BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok!
m.macskosz
@kisangyalom13: Történetesen Orbán Viktorét sem látta senki...
...de ez marhára nem fontos! Egyelőre O.V. a miniszterelnök, az
ő ténykedése miatt borul újabban a bili minden téren.
m.macskosz
@micfild: "...hogy récsölke a saját lábán állva 15 milliós svájci iskolában unatkozik és hecceli a népet."
SZEMESZTERENKÉNT
15 MILLÁCSKÁÉRT!
spu00
@F_Viktor: Ha valaki direkt elfordul a tényektől, azt felesleges meggyőzni, mert nem is tetszene amit látna, szembe menne az eddig mondottakkal.Nem tudom, hogy ki számolta meg,vagy milyen közegben volt a vélemény kutatás, de sehogyan nem jön ki a 900 ezer támogató elvesztése. Nem kell számháború, ahogy kinéz rövid időn belül lesz béke menet, s az ottani szám lesz a mérvadó. remélem elfogadja az akkori adatokat. Gondolom nem fog tetszeni, de ott nem lesz semmiféle rendbontás, alkoholos üvegek, drogos tekintetek.
Ettől függetlenül, Boldog Új évet kívánok.
kisangyalom13
@m.macskosz: Tisztelt m.macskosz! A bili borul a csalók végett, a nagyon gazdagok között többen vannak, mint a nincstelenek között. Ráadásul ezek a nagyon gazdag alja csalók több kárt okoznak az emberiségnek, mint az összes szegény együttvéve. Ők az élősködők élősködője, de persze van minden rétegben és minden népcsoportban.
mariaberta
@spu00: @mate03: Nem látja, mert belebujt , -bocsánat- a seggébe.
spu00
@mate03: Igen, itt élek,de, hogy hogy Önök csak 2010 óta látnak nyomorban élőket? Eddig hol éltek, vagy ki mondta meg Önöknek , hogy mi a nyomor, s azt ki okozta és miért? Erre Önök soha sem keresnek választ? Miért nem nézik meg az államadósság alakulását, az infláció adott időszakban való állását, munkanélküliségi mutatókat, az ország pénzügyi helyzetét, a kereskedelmi forgalom alakulását, a nyugdíj, minimálbér adott időszakra eső változásait, munkahely megtartó intézkedések, családi adózás kedvezményeinek adott kormány alatti változását, EU-s pénzek lehívásának %-t, MNB kamatok alakulása, kkv-s hitelek biztosításának feltételeit, államadósság deviza kitettségének alakulása, állami vagyon gyarapodása és még sorolhatnám tovább. Nyomor mindig volt, van, lesz, de ahhoz, hogy ez csökkenjen, ahhoz az adott alanyok akarata is szükséges. Nem lehet cigarettázva, műkörmökkel, festett hajjal, tetovált szemöldökkel, gazos udvaron / 2-300 nm / sírni, hogy nincs mit enni adni a gyereknek, A tisztaság meg nem pénz kérdése. Különben az év hirdetése: "...dolgozni is akaró segédmunkásokat felvennék..." / ez egy vidéki lapban jelent meg, felhívtam, hogy nem heccből írta-e, nem , tényleg szüksége volt rá. Sokan jelentkeztek, mert a közvetítő kiküldött jó pár embert, de azt kérték, hogy írja a papírjukra, hogy nem felelnek meg a feltételeknek.
Különben Önnek is Boldog Új évet.
mate03
@spu00: Orbán úr 2010-ben,azt nyilatkozta ,Hogy jó állapotban vettem át a gazdaságot! Azután közölte hogy sok a csontváz! Hogy lehet az hogy az átvételnél ,nem buktak ki a csontvázak?Az IMF-hitel 70%-ka megmaradt az állam kasszában!Igaz visszafizették! Akkor jöttek az államkötvény kibocsájtások! A Világ legrosszabb hitele!A banki spekulánsok paradicsoma! Akkor teszik az országot tönkre amikor akarják!No ezt hozta nekünk szeretett vezére! Boldog új évet kívánok!
kisangyalom13
Kedves mate03!
BÉKÉS BOLDOG ÚJÉVET kivánok!
volvós
@mate03: 8:23

"...Egy régi bölcs közmondás szerint :
Ha valaki 28 mondatban mondja el,
amit más 3 mondatban el tud mondani,
egyéb gonoszságokra is képes... (spu00)
spu00
@mate03: Sajnos nagyon sok csontváz volt. Az, hogy az átadási dokumentumok mást tartalmaztak mint a valóság, az nem csak az Orbán pechje volt, hanem az országé, de gondolom Önöket az nem zavarta, s most sem zavarja.Alkalom adtán magyarázza el a 70 % meglétét, de a 2002-s állapotok alapján.
Nem tudom, hogy miként állította fel ezt az elméletet az állampapírokkal kapcsolatosan, de nézze meg a kibocsájtott papírok hozam szintjét, s talán onnantól kellene erről beszélgetni. Remélem, hogy Ön ismeri a kibocsájtás nemzetközi feltételeit, s ez alapján hozta meg döntését. Nem tudja miért jegyzik a magyar állampapírt két-háromszorosan, mikor az MNB határozza meg a kamatokat?
Tudja mikor volt az ország a spekulánsok paradicsoma és miért? A 8 év alatt miért nem tudtak egy darabot is eladni?
spu00
@volvós: Hát ha valaki nem képes adott témára válaszolni, akkor az egy mondat is sok. Tudja, az, hogy valakinek csak véleménye van, hozzá való tudás nélkül, az inkább csak olvasson, vagy kérdezzen, attól is lehet okosodni, fel téve, ha egyáltalán akar.
volvós
@spu00: 16:56

Hozzád nem szóltam, ketteske gyógyszerosztás !!
Azonnal vissza a kórterembe !! Lelki beteg vagy !!
mate03
@spu00: Ha nem tudja hogy az állampapír a legveszélyesebb hitel,akkor nincs miről tovább társalognunk! Lehet hogy un ortodoxiában,sikeres! De a bank szakmában életveszélyes!
csetere
@EcsiAntal: Az IMF hitel kamata 3,5% volt, visszafizették és 7-8%-ost vettek fel a piacon. Több, mint a dupláját kell visszafizetnünk, úgy eladósították az országot!
F_Viktor
@spu00: Nincs kedvem részletezni azt a sok zagyvaságot, valóságnak ellentmondó mondataid (pl. csontvázakról), csak erre reagálnék:

Írod:
"...nézze meg a kibocsájtott papírok hozam szintjét, s talán onnantól kellene erről beszélgetni."

@mate03: éppen a magyar állampapír magas hozamszintjét említette, de más előjellel! Mivel fogalmad sincs az állampapírok kereskedelméről és kamatáról, ezért csak annyiban világosítanálak fel, hogy a hozamot nem az állam nyeli be, hanem a befektető. Az állam azokat a magas hozamokat kifizeti a befektetőknek!

Konkrétan 7-8-9 százalékot fizettünk, miközben IMF hitelhez 3-4 százalék körül vehettünk volna fel. Persze, azt nem lehetett volna szétosztogatni a haveroknak, az IMF negyedévente ellenőrizte volna annak felhasználását.
F_Viktor
@mate03: Írod:
"Lehet hogy un ortodoxiában,sikeres! De a bank szakmában életveszélyes!"

Unortodoxiában nem jelent semmilyen veszélyt az MNB-re, Eltolcsy kivetett egy új "nemmegszorító" adót, s a magyar nép kiköhögte azt az összeget amit utána szét lehetett osztani a haverok között.
mate03
@spu00: Mert olcsóbb volt az IMF-hitel!
tivoli
Ha Orbán és politikája valóban probléma lenne Amerikának és az Eu-nak, már régen eltakarították volna.
Uszítás ez nem egyéb, hátha összeugrik a jónép.
spu00
@F_Viktor: Lehet, hogy Önnek zagyvaság, valószínű, hogy eligazitáskor nem mondták, egy gazdasági tényezőt csak folyamatában lehet vizsgálni, s az alapján lehet véleményezni. Egy állampapír kamatszintjét a mindenkori Nemzeti Bank által elfogadott kamat határoz meg. A 7-8% kamat Simor et. hathatós tevékenysége alapján jött létre. S mióta a hozzá nem értő Matolcsy rontja az Önök szféráját most már 2,1% a szint, s a jelenlegi állampapírok ennek szintnek megfelelően kerülnek eladásra, érdekes módon 2-3x-s túljegyzéssel.Csak a példa kedvéért, a múlt évben 487 milliárd Ft-al volt kisebb a nettó állampapír kibocsájtás a tervhez képest, ez évben 400 milliárddal csökken a nettó finanszírozási igény 2014-hez képest. Továbbá az esedékes vissza fizetési kötelezettség 1.900 milliárddal kevesebb lesz, s emiatt 1.800 milliárddal csökken a kibocsájtás is.
Talán innen kellene tovább folytatni e témát, de azért előtte olvassa el az IMF feltételeket. A kezdő hitelt követi az évekre kikötött kamat, de kicsire Önök nem adnak, s ha elolvasta, akkor tegye hozzá a feltételek által eredményezett költségeket, s utána hozza meg a végszámot, s döntse el mi olcsóbb, mi drágább.
Azért írja már meg, hogy a befektetők miért cserélik le a még le nem járt, magasabb kamatú állampapírjaikat, hosszabb lejáratú, alacsonyabb kamatú magyar állampapírokra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.