Imádjuk az év végi jövendöléseket, amik mindig pontosan megmondják, hogy mi fog következni jövőre, aztán persze semmi nem úgy lesz, pláne nem is emlékszik rá később senki. Éppen ezért tétje sincs, de ha gondolják, számon kérhetnek, majd ráfogjuk a kávézaccra.

Új ellenség a láthatáron

Félni mindig kell, ellenség nélkül nincs Fidesz-kormányzás. Orbánék ezt annyiban túltolták, hogy az ellenzék megsemmisítésével itthon mostanra nem maradt senki, akivel riogatni lehetne, így előbb Brüsszelig, majd most újabban már Amerikáig kell menni egy valamirevaló, ellenünk ármánykodó szörnyetegért. 2015-ben minden rossz okozója Amerika, a HÁBORÚ és a geopolitikai helyzet lesz.

Nem lopnak kevesebbet

Az első fülkeforradalomkor még abban bíztak a naivak, hogy egy kicsit urizálnak, aztán majd jól helyreteszik az országot. Nem így lett: jó sokat loptak, és ideológiai alapon is szétbaszták, amit az előző kormányoknak csak gazdaságilag sikerült. A második kétharmad sem látszik kisebb étvágyúnak. Lajosékat, a luxuskormányt és a többieket pedig már csak azért is muszáj 2015-ben is jól tartani, nehogy ebből is azt szűrje le a ballib média, hogy szakadozik a klán.

Tovább a lejtőn

A népszerűség csökkenése ettől persze nem áll meg, van még tér lefelé, nálunk utáltabb kormányok is vígan ellavíroznak. Ciklus elején a népszerűségvesztés egyébként is törvényszerű, másrészét nyilván van még a tarsolyban egy-két rezsicsökkentés a legrosszabb esetekre, amivel bármikor tömegek szédíthetők vissza a kormány karjaiba.

Orbán marad

Ugyan ki váltaná? Ha magát a Megváltót cserélnék be helyette, a közvélemény azt is vereségként értékelné. Orbán Viktor a kormány, az ország, a nép maga. A tojás sárgája, a zoknin a lyuk, a geopolitikában a geo.

Az ellenzék végjátéka

Esetleg ha jövőre sem sikerül megérteniük, hogy igen, azok a tüntetők ott belőlük sem kérnek, akkor egy kicsit még a lentebbnél is lejjebb tudják tornázni magukat. Ami nem feltétlenül baj.

Új civil ellenzék

2015-ben az fog eldőlni, hogy a most utcára vonulók (a vén kullancsok lerázása után) képesek-e felfejlődni új ellenzékké vagy legalább valamilyen megfogható szervezetté. Vagy megmarad pusztán menő dolognak tüntetésre járni, és a pártpolitizálás elutasításával önmagukat zárják csapdába.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Nem egészen.. Kimaradt a február, mikor is jön Merkel asszony a selyemzsinórral.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Orbán azt mondta fojtatjuk! Hát ez lesz, nem vizsgáltatják a korrupciót,hanem folytatják.
tivoli
@radios45: tegnap, 21:47
Olyan is van, hajjaj de mennyi.
verőce21
Az ellenzék végjátéka lesz a 2015 év - ez tetszik, nagyon valószínű.
"...ha 2015-ben sem sikerül megérteniük, hogy azok a tüntetők ott belőlük sem kérnek, akkor egy kicsit még a lentebbnél is lejjebb tudják tornázni magukat.”
kkalman
@nusika: Akik ezt kitalálták, lehet, komolyan gondolták. Az aláírók és a kommentálók már kevésbé.
Ja, a petíció kitalálójának alkatrészhiányos a feje. Szívlapát hiányos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.